Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nikamor ne gremo zaradi vročine ali gužve

Nikamor ne gremo zaradi vročine ali gužve

Še kdo tak? Celo zimo in poletje čakamo na lepo vreme za druženje zunaj in izlete, po tem pa nikamor ne gremo ker so vedno zastoji na cestah ali taka vročina, da smo samo v klimatiziranih prostorih.

Mi smo od sredine julija za vikende doma. Če kam gremo, gremo med tednom.

Na sprehode hodim zjutraj ko je še sveže.

Na izlete po navadi hodimo zunaj najvišje turistične sezone. S prijatelji se družimo ko se časovno uskladimo.

Odgovor na objavo uporabnika
Poletni izleti, 15.08.2021 ob 12:18

Še kdo tak? Celo zimo in poletje čakamo na lepo vreme za druženje zunaj in izlete, po tem pa nikamor ne gremo ker so vedno zastoji na cestah ali taka vročina, da smo samo v klimatiziranih prostorih.

Smo doma pod klimo.

V jesensko zimskih mesecih komaj čakam, da lahko grem  kam na toplo, na morje ja – pa nikakor ne eksotika. Ko se razmere uredijo s to korona vojno in če ne bo kakšne talibanske invazije in mir po svetu,  bodo zopet potovanja v tople kraje pozimi, ko se tukaj kida sneg na veliko in umika nevarnim voznikom na cestah, ki ne znajo vozit v takih razmerah ali pa imajo nperimerno opremljena vozila glede na vozne razmere ( tovorna v tranzitu in osebna).

Poletje tukaj meni ni problem. Uživam -dobro prenašam to vročino z relativno zelo visoko vlažnostjo;  ne živim v betoski džungli, moj dom je obdan z dovolj zelenja, senco in mirom;  balzam in užitek, me nič torej ne spravi iz tira.

Ko se mesto poleti sprazni, je užitek – nikjer nobene gneče, živčnih nesramnih voznikov na cestah. Prijetno je poletje tudi na celini in ko veš,  ko se vsi guzijo en po drugem na slovenskem in hrvaškem primorju,  vpitje dretje, vrišč sitnih in neprespanih matastih otrok; ko stojijo v kolonah turistov na cestah. Ga ni denarja, da se to grem sedaj to v teh vročih mesecih. Spoštujem svoje telo in cenim svoje zdravje.

bi tako vreme več kot dva meseca, 15.08.2021 ob 12:41

V jesensko zimskih mesecih komaj čakam, da lahko grem  kam na toplo, na morje ja – pa nikakor ne eksotika. Ko se razmere uredijo s to korona vojno in če ne bo kakšne talibanske invazije in mir po svetu,  bodo zopet potovanja v tople kraje pozimi, ko se tukaj kida sneg na veliko in umika nevarnim voznikom na cestah, ki ne znajo vozit v takih razmerah ali pa imajo nperimerno opremljena vozila glede na vozne razmere ( tovorna v tranzitu in osebna).

Poletje tukaj meni ni problem. Uživam -dobro prenašam to vročino z relativno zelo visoko vlažnostjo;  ne živim v betoski džungli, moj dom je obdan z dovolj zelenja, senco in mirom;  balzam in užitek, me nič torej ne spravi iz tira.

Ko se mesto poleti sprazni, je užitek – nikjer nobene gneče, živčnih nesramnih voznikov na cestah. Prijetno je poletje tudi na celini in ko veš,  ko se vsi guzijo en po drugem na slovenskem in hrvaškem primorju,  vpitje dretje, vrišč sitnih in neprespanih matastih otrok; ko stojijo v kolonah turistov na cestah. Ga ni denarja, da se to grem sedaj to v teh vročih mesecih. Spoštujem svoje telo in cenim svoje zdravje.

Zakaj pa talibanska invazija? Se ne spomnem nobenega terorističnega napada s strani talibanov.

Avgust je res “norišnica”, visoke cene, najvišje, gužva na morju, na plaži, na mejah …

Ne razumem tistih ki jamrajo kakšne gužve in zastoji … Imate res takšne možgane kot hrčki? Zakaj rinete na dopust v največji gneči?

Kaj pa npr. opcija da grete na dopust ponoči?

Eni mate res mozak ko hrčki …

475757, 15.08.2021 ob 13:43

Ne razumem tistih ki jamrajo kakšne gužve in zastoji … Imate res takšne možgane kot hrčki? Zakaj rinete na dopust v največji gneči?

Kaj pa npr. opcija da grete na dopust ponoči?

Eni mate res mozak ko hrčki …

Noč je lahko zelo nevarna za pot in vožnjo. Zaspanost, slaba vidljivost, nekdo zaspi za volanom. Zakaj takoj zmerjanje, če nekomu pač tema ne odgovarja?

Tudi sama sem komaj čakala poletje, sparina me načeloma ne moti, če je v mejah normale. Izlete pa si omislim med tednom ali izven hude sezone. Ne maram gužve.

Julija med tednom ni bilo hude gneče nikjer, tudi na obali ne.

Nikakor ne cepim doma. Je toliko moznosti, da ne vidim razloga, da bi rinila v gneco in na direktno sonce. Se je pac treba prilagodit. In je lahko tudi te dni super. Ne mores pa pricakovat, da gres ob 10 ali 12 od doma in te bo cakal na Bledu parkplac ob obali jezera in sencno mesto na kopaliscu.

Ne razumem, resno, potrebujeze te izlete z avtom cez vikende? Zakaj???

Ne vem, ve gremo 1x na leto nekam na izlet cez vikend, ni sans da rinemo v gneco in se nerviram zaradi parkinga in vrste za mizo v gostilni!

A nismo doma, nismo zapeckarju, smo veliko zunaj in se druzimo in to celo sredi mesta!

Do kamor gremo lahko pes ali s koledom, gremo, vcasih zaradi logistike tudi z avtom po mestu, a to redko, ker mi je muka po celem tednu se vsesti v avto, prav potrebujem zrak in odprt prostor.

Vrocina pa, eh, ja, zdaj ob treh popoldan smo res doma, a do poldneva je bilo cisto znosno zunaj in popoldan po peti, sesti uri je tudi cisto ok.

“Vrocina pa, eh, ja, zdaj ob treh popoldan smo res doma, a do poldneva je bilo cisto znosno zunaj in popoldan po peti, sesti uri je tudi cisto ok.”

No ja………….. včeraj recimo tudi ob 22.00 uri ni bilo ok. Pa sem bila sredi polja, ne v mestu.

no-ja109, 15.08.2021 ob 15:52

“Vrocina pa, eh, ja, zdaj ob treh popoldan smo res doma, a do poldneva je bilo cisto znosno zunaj in popoldan po peti, sesti uri je tudi cisto ok.”

No ja………….. včeraj recimo tudi ob 22.00 uri ni bilo ok. Pa sem bila sredi polja, ne v mestu.

KAkor za koga. Meni so tile tropski poletni večeri najljubše vreme.

A to da ljudje živijo na območju gužve in zastojev ti pa ne kapne? Se ne zavedaš da se je zaradi dopustnikov treba gužvat da prideš do trgovine, službe in zdravnikov?

Ne boste verjeli so ljudje, ki živijo v obleganih obmorskih mestih, na Bledu, v Kranjski gori, v bližini mejnih prehodov,….

Moj odgov je bil namenjen 475757

Waw, folk, pa to je noro! Pravkar smo se vrnili z Bovškega, kjer je bilo v našem koščku raja le par uric popoldan do 30 stopinj, tule v Gorici pa 37 !!! Stopiš iz klimatiziranega avta in je tako, kot bi stopil v kopalnico, kjer se jih je pred tem 5 tuširalo.

A še kdo z Goriškega diha na škrge in drži vse 4 od sebe?

Danes je na splošno tok pregret zrak da popizdiš!

mi gremo med ponedeljkom in četrtkom kam, sicer se ne da it nikamor. Ob vikendih smo doma, niti v trgovino ne gremo (razen če kaj zmanjka). Na izlete pa ne hodimo v juliju in avgustu (zaradi vročine in gneč). Pač greš na sprehod zjutraj ali pozno popoldan, čez dan si doma, morda zunaj če se ti in delaš kaj lahkega in enostavnega.

Kmalu bo september, počakaj.

Se mi zdi tole bezlanje v večini zaradi otrok….pa na morje, hribovje, izleti, jezera…, da ja ne bodo doma….bognedaj kaj zamudit…pa pol se okoli hvalit kje vse so bili…tudi mi bili vpeti v to…no, pa se kdaj pogovarjamo, ko so že veliki, ja pa smo bili tam pa tam….pa se nič ne spomnejo, samo po fotkah….no, pol, jim je pa zabavno v najstništvu se lepo skromno dobit v mestu, preproste stvari, pa jim je fora, ko imajo sami prevoz jet do morja …pa toooolk sem se presekirala, da so kam šli v otroštvu, bili v gnečah, morju, težko sem prenašala bazene, ….ma ta pohlep po nekih doživetjih, kot, da te bodo odrešila, osvobodila ta potrošniška turistična slepila….

Skratka, boljše malo in to kvalitetno…

Imam srečo, da živim bogu za plombo z veliko neobljudenih pohodniških poti na hribčke, skozi gozd, po senci, tudi ob vodi, in je prijetna temperatura. Veliko krajev je, kjer ni gneče in je kaj videti.

No, ta vikend je res tako vroče, da je najbolje biti na čim bolj hladnem in se čim manj naprezati. Mi smo šli popoldne do Save, kjer je temperatura, kot bi vžgal klimo. In nikjer nikogar. V soboto sem nekaj jamrala, da nikamor ne gremo, danes sem modro molčala in možu samo rekla, hvala bogu, da nisva nikamor šla … tole ob Savi je poezija, ne vem, kaj še hočem.

Povejte mi, prosim, je v Kropi kaka dobra oštarija? Že 40 let nisem bila tam in bi šla pogledat, s kolesom.

Vceraj sredi mesta, ob 10ih zvecer, mi je bilo zal, da imam majcko brez rokavov, bi kaki krajsi rokavi ali tanka bluzica z dolgimi rokavi prav prisla.

ali pa tole, 15.08.2021 ob 22:30

Imam srečo, da živim bogu za plombo z veliko neobljudenih pohodniških poti na hribčke, skozi gozd, po senci, tudi ob vodi, in je prijetna temperatura. Veliko krajev je, kjer ni gneče in je kaj videti.

No, ta vikend je res tako vroče, da je najbolje biti na čim bolj hladnem in se čim manj naprezati. Mi smo šli popoldne do Save, kjer je temperatura, kot bi vžgal klimo. In nikjer nikogar. V soboto sem nekaj jamrala, da nikamor ne gremo, danes sem modro molčala in možu samo rekla, hvala bogu, da nisva nikamor šla … tole ob Savi je poezija, ne vem, kaj še hočem.

Povejte mi, prosim, je v Kropi kaka dobra oštarija? Že 40 let nisem bila tam in bi šla pogledat, s kolesom.

Dve, ena na začetku – Pri Jarmu (v sredo zaprta),  druga pa v sredini – Pr Kovač, ta dela od srede do nedelje. Tu boš dobila veliko starih kroparskih jedi, pri Jarmu je pa bolj klasika.

Obe imata dobre ocene, pred leti vem, da sta bili dobri (hrana, osebje), sedaj pa ne vem osebno, ampak zanič gotovo nista.

https://kropa.org/2015-06-01-14-27-07/2015-06-01-14-28-08

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close