Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako pravilno rečem črncu, bosancu ali azijatu, da ga ne užalim?

Kako pravilno rečem črncu, bosancu ali azijatu, da ga ne užalim?

Če se v družbi pogovarjamo in omenjamo določeno skupino ljudi, kako vi rečete, da ne izpade žaljivka?

Črnci? Temnopolti? Afroameričani? Bosanci? Azijati? Azijci? Rumenokožci?

Primer:

Moj prijatelj je _______ (črnc, temnopolt, belopolt, kavkaz, azijc, bosanc…).

Nisem Zemljan

Niger, poševnooki in bosanđeros. Nikoli se še nihče ni užalil od mojih prijateljev. Raje kot hinavstvo in lažno pretvarjanje, ker se potem počutijo še bolj drugačni. Smejimo se tudi na moj račun, vedno. Nikoli se ne užalim. Ampak seveda ne moreš tako z vsakim in povsod. Ljudje ne bi razumeli

Če se pogovarjam z drugimi o določenem, rečem črnc ali temnopolt ali azijc.

Če se pogovarjam z dotičnim, ga kličem po imenu, če pogovor nanese na raso, pa ga vprašam, od kod je (nigerijec, somalijec, indonezijec, kitajec itd.)

Kolk črncev, bosancev itd. ti je pa že zamerilo, da si jim rekel zgoraj našteto? Tam blizu 0.

Youtube: Nigga please commercial

Odgovor na objavo uporabnika
Nazivanje, 15.08.2021 ob 11:40

Če se v družbi pogovarjamo in omenjamo določeno skupino ljudi, kako vi rečete, da ne izpade žaljivka?

Črnci? Temnopolti? Afroameričani? Bosanci? Azijati? Azijci? Rumenokožci?

Primer:

Moj prijatelj je _______ (črnc, temnopolt, belopolt, kavkaz, azijc, bosanc…).

Miran.

Probaj s “clovek”.

wd40212, 15.08.2021 ob 12:02

Miran.

???????????

Cefur.  To je uraden naziv, poglej v sskj.

Pa ne ne hodim po svetu in razlagam to je moj bel prijatelj Lojze, to moj črn prijatelj France…..

Zakaj točno imaš potrebo pri opisu svojih prijateljev (kar je bulšit ker dvomim da jih sploh imaš, predvsem koga, ki ni “isti” kot ti) omenjaš raso, nacionalnost, prednike….? Je tako težko rečt to je moj prijatelj France? Treba omenit da je črn? Kaj ima to veze z čemerkoli? A ko o lojzetu govoriš tudi poudariš da je bel? Ko sebe predstaviš tudi rečeš sem bel Janez, po nacionalnosti slovenec, moje korenine oz. starši izvirajo iz avstroogrske, predniki so bili tlačani….?

Politična korektnost pri ljudeh, ki svojega spoštovanja ne izkazujejo z odnosom, je brezveze.

Je dobro plačano tole nedeljsko provociranje?? Pa kakšne pokvarjene finte. Res ste postali ogabni in poden. Dajte širite obzorja in ne tole ……. azijat, črnc …… Res noro! A šibice tud delite, predalčkate? Kaj pa španga ali sponka? Potato tomato ….. Ogabno tole. Za kaj drugega tudi uporabljate možganske celice??

Če delaš v velikem mednarodnem podjetju je lažje koga opredeliti opisno kot Tom, kateri Tom, ker so štirje v našem nadstropju in rečeš azijski Tom.

Mednarodna firma, 15.08.2021 ob 18:39

Če delaš v velikem mednarodnem podjetju je lažje koga opredeliti opisno kot Tom, kateri Tom, ker so štirje v našem nadstropju in rečeš azijski Tom.

A priimkov pa nimajo teli Tomi?

Gigghi, 15.08.2021 ob 12:40

Cefur.  To je uraden naziv, poglej v sskj.

Jst kr tkole

Bussnc ali bossnđero

Crnuh ali čokoladni

Dejdej, 15.08.2021 ob 19:35

A priimkov pa nimajo teli Tomi?

Seveda da ne. Pa vsi štirje so različnih ras. Aja ne. Samo enega tako kličejo. Ostali imajo verjetno še kakšne druge “kvalifikacije” kot raso.

Puščam ob strani dejstvo da če bi ta avtor res delal v mednarodnem podjetju bi vedel da to niti približno ne bi šlo skozi, ker bi prvič ko bi kaj takega javno pribil dobil zagovor če ne celo odpoved. Delam že v drugem takem podjetju in ni šans da gredo take stvari mirno mimo. Tudi če so kakšni zaposleni tako primitivni, so vseeno preveč pametni da bi tvegali izgubo službe zaradi te svoje primitivnosti.

Če vidiš crnca pač začneš spuščati majmunske zvoke. Takoj vejo da misliš njega. Večkrat preverjeno u praksi.

black man, afroamerican

Zumbel.

Un sambadi

niger, čefur in poševnooki.

omejenci, 15.08.2021 ob 13:03

Pa ne ne hodim po svetu in razlagam to je moj bel prijatelj Lojze, to moj črn prijatelj France…..

Zakaj točno imaš potrebo pri opisu svojih prijateljev (kar je bulšit ker dvomim da jih sploh imaš, predvsem koga, ki ni “isti” kot ti) omenjaš raso, nacionalnost, prednike….? Je tako težko rečt to je moj prijatelj France? Treba omenit da je črn? Kaj ima to veze z čemerkoli? A ko o lojzetu govoriš tudi poudariš da je bel? Ko sebe predstaviš tudi rečeš sem bel Janez, po nacionalnosti slovenec, moje korenine oz. starši izvirajo iz avstroogrske, predniki so bili tlačani….?

Podpis!

tist ja, 16.08.2021 ob 18:14

Un sambadi

Me prav zanima kako zgledate.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close