Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kaj je narobe z mano

kaj je narobe z mano

Odrascam v precej verni druzini, kjer so tudi proti istospolno usmerjenim, sam pa sem ugotovil, da sem bi oz gej. Zaradi tega sem ze kako leto v hudi depresiji in razmisljam o samomoru. Na sreco pa me zadrzuje fant, ki je 20 let starejsi, a zanj ne ve nihce drug. Bojiva se javno drzati za roke,… saj je veliko ljudi proti istospolno usmerjenim, kot da smo se sami odlocili za to (kar pa se ne bi nikoli ce bi lahko). Zanima, ce je bil kdo v podobni situaciji, saj sam ne vem vec kaj naj naredim… Ne morem se sprijazniti s tem kar sem potem pa me se to, da se morem vsem zlagati, ce ga hocem videti. to me daje se v hujso depresijo. Prosim za pomoc oz. nasvet:)

Popolnoma nič ni narobe s teboj. Si unikaten in enkraten, neponovljiv in neprecenljiv prav takšen, kot si. Ni se ti treba pretvarjati, da si nekdo drug, saj boš tako najbolj škodil le sam sebi. Tudi tajiti ti ni potrebno,da si gej. Ko boš mali starejši, boš videl, da je najpomembnejša na svetu ljubezen in naše notranje zadovoljstvo. Kaj si mislijo drugi je njihov problem.

Svetujem ti, da situacijo razložiš staršem. Če so starši v pravem pomenu besede, bodo razumeli, saj je starševska ljubezen brezpogojna. Vsaj naj bi bila. Če ne bodo, se ne obremenjuj z njihovimi frustracijami, ampak zaživi svoje življenje. S partnerjem se preselita v kakšen večji in manj konzervativen kraj in videla bosta, da nis(m)o vsi ljudje tako omejeni in polni predsodkov. Poznam gejevske pare, ki prav lepo in odkrito živijo skupno življenje, enega imamo celo v naši soseski, in reči moram, da sta prekrasna človeka. Družabna, vedno pripravljena pomagati, prijazna… Mislim, da je dandanes že večina normalnih ljudi sposobna medse sprejeti tudi takšne, ki so morda malce drugačni od družbenega povprečja. Kar pogumno!

Hvala za tako lep odgovor:) Tudi sam nimam na splosno predsodkov do drugacnih in res ne razumem zakaj jih imajo drugi.. Morda je ravno v tem problem, saj bi naju veliko ljudi gledalo postrani, verjetno pa tudi kaj hujsega.

Odgovor na objavo uporabnika
tedi965, 14.08.2021 ob 20:56

Odrascam v precej verni druzini, kjer so tudi proti istospolno usmerjenim, sam pa sem ugotovil, da sem bi oz gej. Zaradi tega sem ze kako leto v hudi depresiji in razmisljam o samomoru. Na sreco pa me zadrzuje fant, ki je 20 let starejsi, a zanj ne ve nihce drug. Bojiva se javno drzati za roke,… saj je veliko ljudi proti istospolno usmerjenim, kot da smo se sami odlocili za to (kar pa se ne bi nikoli ce bi lahko). Zanima, ce je bil kdo v podobni situaciji, saj sam ne vem vec kaj naj naredim… Ne morem se sprijazniti s tem kar sem potem pa me se to, da se morem vsem zlagati, ce ga hocem videti. to me daje se v hujso depresijo. Prosim za pomoc oz. nasvet:)

Dve punci.Poročeni.

Bližje poznam samo eno, ker jo srečujem.Druge ne.Fajn punca in vsi jo imamo radi.

Je pa res, da ju nikoli ne vidim , da bi se držali za roke.

Kar mi je zelo všeč.

jaz proti nisem, nisem pa zato, da bi se geji in lezbijke javno držali za roke in se na sprehodu zunaj poljubljali.

Naj bo to njihova intima!

mogoce res zgleda nenavadno ampak ne vem kako lahko nate slabo vpliva, ce se dve osebi, ki se imata radi drzita za roke?

Tudi jaz sem bila vzgojena v zelo verni družini tako da te razumem.

Ampak takega te je bog ustvaril, če smo že pri tem. In ljubezen ni greh. Nemogoče. Dva ki se imata rada pač nista greh. Če so tvoji starši pravi verniki bodo to doumeli.

Koliko si pa star? Veš drugače je čisto možno da starši že vedo. Če ste povezani. Pa ti pač pustijo da poveš ko boš pripravljen. Seveda obstaja tudi možnost da tega ne bodo možni sprejeti, vsaj ne takoj. Zato sprašujem koliko si star. In ali imaš koga na katerega se lahko obrneš/nasloniš v primeru da doma ne reagirajo najboljše?

Predlagam da se priključiš tudi kakšni skupini, kjer se zbirajo mladostniki v taki situaciji. Ti bo veliko lažje če boš imel skupino ljudi, kateri lahko zaupaš in se zaneseš nanje. Predvsem najdi nekoga s komer boš lahko zaupno govoril o svojih mislih. Sedaj se počutiš sam. Pa nisi. Samo svojih ljudi še nisi našel. Jih boš. Vso srečo :).

Zaradi mene v privat času delajta kar hočeta, ne prenesem pa pederajsov in lezbijk, da se nastavljajo in kažejo v javnosti, poleg tega pa imam dovolj njihovega trobljenja in organiziranja nekih parad, to me pa razjezi, da bi vsakemu od teh nabil batine do konca. Niste nič več od drugih oz. bom tako rekel, to sploh ni normalno in delaj na tem, da se čimprej spreobrneš ! Če bi sam imel takšnega sina, bi me bilo zelo zelo sram !!

v našem koncu, 14.08.2021 ob 22:06

Dve punci.Poročeni.

Bližje poznam samo eno, ker jo srečujem.Druge ne.Fajn punca in vsi jo imamo radi.

Je pa res, da ju nikoli ne vidim , da bi se držali za roke.

Kar mi je zelo všeč.

jaz proti nisem, nisem pa zato, da bi se geji in lezbijke javno držali za roke in se na sprehodu zunaj poljubljali.

Naj bo to njihova intima!

Seveda si tudi proti temu da se moški in ženska držita za roke in si izkazujeta nežnosti v javnosti a ne? Aja ne to ti je pa normalno. No smola. Stran se obrni. Zakaj točno misliš da bi ti morala imeti to pravico drugi pa ne?

koj b, 14.08.2021 ob 22:27

Zaradi mene v privat času delajta kar hočeta, ne prenesem pa pederajsov in lezbijk, da se nastavljajo in kažejo v javnosti, poleg tega pa imam dovolj njihovega trobljenja in organiziranja nekih parad, to me pa razjezi, da bi vsakemu od teh nabil batine do konca. Niste nič več od drugih oz. bom tako rekel, to sploh ni normalno in delaj na tem, da se čimprej spreobrneš ! Če bi sam imel takšnega sina, bi me bilo zelo zelo sram !!

Verjamem da bi bilo tudi sina sram da ima takega očeta. Uporabljaj kondome, glede na to da misliš da je normalno da je očeta sram da je njegov sin dovolj pogumen da prizna kdo je.

In če se tako preprosto lahko spreobrneš in odločiš v koga se boš zaljubil in kdo te privlači….če rečemo jutri da je normalno istospolno boš seveda takoj zagrabil sosedovega lojzeta in bil srečen do konca življenja a ne? Aja to pa ne a ne. Pa tako grozno si proti istospolnim vezam…bi bilo zanimivo tvojo zgodovino v iskalniku pregledat :). Dam desno roko stran da je polna “nenormalnih” posnetkov.

Koliko si pa ti star, če je on 20 let starejši? Jaz pa ne bom v celofan zavijala. Zaradi koga bi ti naredil samomor?? Za tega starčka si ti samo spolna igračka, ki ga vzburjaš. Ni tole resno, to sploh ni veza kaj šele kaj drugega. Če si iz verne familije, potem veš kaj vse je treba spoštovat, da si ti na svet prišel. Ni dobro da sam takole tavaš, pogovori se s psihologom, terapevtom, da te malo usmeri in prizemlji.

sin652, 14.08.2021 ob 22:31

Verjamem da bi bilo tudi sina sram da ima takega očeta. Uporabljaj kondome, glede na to da misliš da je normalno da je očeta sram da je njegov sin dovolj pogumen da prizna kdo je.

In če se tako preprosto lahko spreobrneš in odločiš v koga se boš zaljubil in kdo te privlači….če rečemo jutri da je normalno istospolno boš seveda takoj zagrabil sosedovega lojzeta in bil srečen do konca življenja a ne? Aja to pa ne a ne. Pa tako grozno si proti istospolnim vezam…bi bilo zanimivo tvojo zgodovino v iskalniku pregledat :). Dam desno roko stran da je polna “nenormalnih” posnetkov.

Ti kurba to govori za sebe, glede nenormalnih posnetkov ! Če iz sebe izhajaš, da tako živiš bedak istospolni, potem ne pomeni, da isti živimo tudi drugi. K pameti pridi najprej, ker so ti očitno amputirali možgane !!

Nič ni narobe s tabo. Normalen si.

ti si pa res pravi seljak, da tako zalis ljudi po forumih. Tudi jaz grem stavit, da te na skrivaj mikajo te stvari

star sem 21. Vidim da ljudje mislijo, da starejsi izkoriscajo mlajse ali pa obratno… Zdi se mi, da bi me delno sprejela, a bi jima bilo nerodno priznati pred drugimi, da sem to, kar sem

Upam da bo tvoj sin gej;)) in to zelo javno gej

zaradi njega ne bi nikoli naredil samomora… to si zelim ker bi rad bil straight pa nisem

bogi si koj b

koj b, 14.08.2021 ob 22:36

Ti kurba to govori za sebe, glede nenormalnih posnetkov ! Če iz sebe izhajaš, da tako živiš bedak istospolni, potem ne pomeni, da isti živimo tudi drugi. K pameti pridi najprej, ker so ti očitno amputirali možgane !!

Ja ok. Sem ziher da ni nekih punc v dokolenkah ki ena drugo šeškajo na tvoji zgodovini ja :). Same “naravne” stvari ti spremljaš :).

Fant tak kot si si čisto dovolj in dober. Že to da si zmožen imeti nekoga rad pove da si dosti bolj “normalen” kot marsikdo na tem svetu. Predvsem na tem forumu. To da te privlačijo moški je samo del tebe. Ni to tvoja identiteta. Si veliko veliko več kot to. Predvsem delaj na tem da boš dober človek, da ne delaš in želiš drugim slabega in da živiš svoje življenje po svojih pravilih. Ker ne moreš živeti življenja ki ga drugi hočejo zate. Sam postavljaš pravila. Zase živiš. Ne za druge. Vsi smo pa deležni opazk ljudi, ki bi nam radi določali kako in kaj. Taki ki se vtikajo v druge in drugim pametujejo kako in kaj imajo večinoma sami s sabo velike probleme. Tako da se nasmehni, jim zaželi srečo….in živi svoje življenje po svojih pravilih.

hvala za ta odg:))) (si kar si)

tedi516, 14.08.2021 ob 22:46

zaradi njega ne bi nikoli naredil samomora… to si zelim ker bi rad bil straight pa nisem

Nujno rabiš strokovnjaka in pogovore s psihologi. Kako hudiča tako mlad fant ve, da je gej?? Pa ti si šele živet začel ej … Morda se še nisi našel pri teh letih in se ti zdi to “kulsko”. Pa ni.

prosim vnaprej da odg samo tisti ki mislijo podati kak nasvet in ne pisati zaljivih stvari, kar tudi lepo pise v objavi.

Sicer pa, vi izpadete konzervativni seljaki, kot je napisala prej ena oseba;)

nikakor se mi to ne zdi “kulsko” drugace ne bi prosil za pomoc… ce me znas spreobrnat kar prosim bom neznansko veseu. tako da take komentarje obdrzi zase

se pa seveda strinjam, da so ljudje, ki mislijo, da je to trend cesar tudi sam ne pospiram postavile tudi “normalne” istospolno usmerjene v slabo luc.

No, jaz recimo, bi se pa sramovala tako nazadnjaskih staršev. In kar je najpomembnejše, če me ne bi sprejeli takšne, kot sem, bi doumela, da niso vredni besede starši. Kajti starš ni nekdo, ki te rodi ali zaplodi, temveč nekdo, ki ti je v oporo v dobrem in slabem, na kogar se lahko zaneseš v težkih trenutkih in mu zaupaš. Če pa očetu ali materi več pomeni kaj bodo blebetale vaške čenče in kaj si bodo mislile brezupen tercialke, pa hvala lepa. To zame ni starš. Je le globoko zafrustrirano in zmedeno bitje, ki ne bo nikoli doumel, kaj je smisel življenja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close