Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Od kje denar za vso to korono, dajte tole vsi prebrat

Od kje denar za vso to korono, dajte tole vsi prebrat

Večina teh dr, ki prejema astronomske plače, jih je prejemala z dodatki tam do 30.000 evrov na mesec. Ali bi vi ravnali drugače, če bi bili na njjihovem mestu. Ali bi zavrgli plačo 30 jurjev na mesec in se jim zoprestavili gospdu janezu ali pa bi na vse pretege vsak dan stokrat na dan tulili v medije, cepite se cepite se odrešitev je blizu. Od kje državi milijarde za koronske dodatke in vse izdatke za korono, prej pa niso imeli za upokojence za regres tistih 20 milijonov na leto. Vsako leto so se upokojenci tresli ali bo regres ali bo vlada izpraskala tisto miloščino 20 milijonov, mimgrede tok na dan ukrade en mogotec tam nekje. Koliko pralnih strojev mora gorenje prodat za eno plačo 30 jurjev, 60 pralnih strojev za ENO SAMO PLAČO. Takih je pa tisoče in stotisoče. OD KJE DENAR. največji problem je, ker navadna zabita raja, primitivci in zaostaleži, še posebno večina tistih, ki so se cepili tega ne bodo nikoli razumeli ali dojeli, Nimajo s čim. ČE IMAŠ DREK V GLAVI PAČ NE GRE. Večini tistih, ki govorijo po tv , vi niste niti številka, ampak se za vas glih tok sekirajo, kot jaz za ščurka, ko ga pohodim. Sem prepričan, da se jaz bolj sekiram. On svoje odploza po tv in si misli, spet mi je padlo par jurjev v žep. Ti, ki to bereš, pa plačaš. Zato ima trgovka tam nekje 800 evrov plače, un v javnem sektorju ali gospodarstvu 700, drugače bi imel 3000 plače. zdej pa gre 2300 evrov takemu v žep. Raja pa tiho. Saj kaj pa lahko naredimo,

Postavlja se vprašanje kdo to vse financira? Od plač v javnem sektorju, do tistih plač v zasebnem, ko so ljudje doma na čakanju, do nadomestil bolnic za vsakega covid bolnika. Vse to traje leto in pol, in koliko bo še trajalo? Kolikšen je padec gospodarske aktivnosti v Sloveniji in svetu, od kar se je vse skupaj začelo? Zakaj bi nekdo želel zlom svetovnega gospodarstva?Ni druge razlage, kot da za vsem skupaj stojijo masoni, globoka države, in njene institucije, politiki, farmacevtska industrija, banke, borze…

Valute oz. denar, kot ga imenuješ že dolgo nima več realne osnove. In pač politika (precej na globalni ravni) se je odločila, da se natisne denar, ki ga države potem dajo svojim državljanom po takšnem ali drugačnem ključu.

Vendar, kdo stoji za tem, to bo potrebno vrniti, jasno mi je da je smešno govoriti o nekem gospodarstvu, ko pa borze odrejajo potek igre. Vse skupaj je umetno, ni nobene realne osnove, denar tiskajo tistim, ki delajo na temu, da bi svet ohranil dejansko stanje, oziroma , da bi izvedli neke reforme, ki so izključno v njihovem interesu.Cena za  ta denar, bo za mnoge previsoka. Čas bo pokazal njihove prave namere.

Enormno  dolgoroćno tiskanje denarja, brez pokritja, ne vodi na dobro. Mislim, da bo v kratkem visoka inflacija, enormna rast cen naftnih derivatov, hrane, še posebno sadja in zelenjave….         V kratkem masovni protesti, ulica…. nič dobrega

Ljudem prodajajo pravljice, da bodo živeli izključno od ekologije in tehnologije. Nekateri nasedejo tudi na kriptovalute. Jaz bi jim postavil čisto enostavno vprašanje ali ste vsi skupaj normalni?

Prvotno je podjetje s prodajo cepiv proti covidu-19 pričakovalo 15 milijard dolarjev dobička, veliko večja prodaja cepiv proti covidu-19 pa je močno povečala napoved letošnjega poslovanja. Ocenjujejo, da bo samo s prodajo cepiva proti covidu-19 ustvarili 26 milijard dolarjev (21,6 milijard evrov) prihodkov oziroma 73 odstotkov več, kot je bilo prvotno načrtovano.

Vaša vrednost je več kot neskončna, neskončno presega vrednost kompletnega vesolja z vsemi milijardami galaksij. Čas je relativen, ni absoluten.

Odgovor na objavo uporabnika
Plavi, 13.08.2021 ob 11:47

Vendar, kdo stoji za tem, to bo potrebno vrniti, jasno mi je da je smešno govoriti o nekem gospodarstvu, ko pa borze odrejajo potek igre. Vse skupaj je umetno, ni nobene realne osnove, denar tiskajo tistim, ki delajo na temu, da bi svet ohranil dejansko stanje, oziroma , da bi izvedli neke reforme, ki so izključno v njihovem interesu.Cena za  ta denar, bo za mnoge previsoka. Čas bo pokazal njihove prave namere.

Zatem stojijo države (tudi naša) preko oblasti, ki smo jo volili (naši in eu poslanci). Nekaj se bo vrnilo, vse pa sigurno ne, saj bi to ogrozilo gospodarsko rast oz. to lahko privede do recesije.

Na koncu se zna zgoditi da se bo preko par procentne letne inflacije zglihalo v desetletju.

EU ima denar in je  svojim članicam ga dala  nekaj nepovratno kot pomoč, ostalo pa je kredit  od njih in ga bomo jim vrnili kasneje , ne takoj zdaj. Zato se zdaj, tako na veliko deli   denar .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close