Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Krozisce

Krozisce

Slovencki,naucite se vozit ali vrnite voznisko!
Na zunanjem pasu krozisca se lahko lrozi po celem kroziscu (razen ce je drugace oznaceno)!!

Zakaj prekleti slovencki mislite,da je obvezno ven na prvem izhodu in tisti ki vozijo na notranjem pasu izsiljujejo prednost tistim ki so na zunanjem????? Ce ne morete na zunanjega ,ker je ta zaseden,morate narediti se en krog ne pa rezat cesto!!!!!

Ker pol Slovencev ima voznisko preko vez,ostala polovica pa ga je kupila. Ocitno.

po zunanjem pasu vozijo celo krožišče samo tisti, ki ne znajo vozit!

Odgovor na objavo uporabnika
hhm, 13.08.2021 ob 10:18

po zunanjem pasu vozijo celo krožišče samo tisti, ki ne znajo vozit!

Se eden,ki je kupil voznisko….

Marta379, 13.08.2021 ob 10:19

Se eden,ki je kupil voznisko….

koliko si pa dal zanj?

Kaj cefurcek se sploh oglasas.  Pamet imas v velikosti oreha, zato ne pametuj. Pa cimprej se pejt cepit !

Voznisko baje kupis dole. Baje stane enga prasca.  Zato od dole ne znajo ne vozit, ne parkirat, rako kot je treba, ha, ha

Kaj je SLovencki^? A vas je prav opisal? heheheheheheehh GNJILOBA od naroda!

Točno tako je! Folk, ki se vozaka po zunanjem pasu, ovira pretočnost krožišč, preprečuje, da se lahko čakajoči na dovozih sploh vključijo v krožišče, in potem upajo še pametovat!

Če vam v avtošoli tega niso povedali: Notranji pasovi niso strupeni ali posuti s stingerji! Uporabljajte jih, za božjo voljo! Pa smernike tudi!!!! Pa bo življenje vseh udeležencev v prometu neskončno lepše.

Anonimno 7058, 13.08.2021 ob 10:15

Slovencki,naucite se vozit ali vrnite voznisko!
Na zunanjem pasu krozisca se lahko lrozi po celem kroziscu (razen ce je drugace oznaceno)!!

Zakaj prekleti slovencki mislite,da je obvezno ven na prvem izhodu in tisti ki vozijo na notranjem pasu izsiljujejo prednost tistim ki so na zunanjem????? Ce ne morete na zunanjega ,ker je ta zaseden,morate narediti se en krog ne pa rezat cesto!!!!!

Na zunanjem se vozi čim manj časa, če se da, samo do prvega odcepa, sicer pa ja, če te tele na zunanjem ne spusti na pas, je treba še en krog.

“Na zunanjem se vozi čim manj časa, če se da, samo do prvega odcepa”

A lahko pokazes,kje v zakonu to pise?

Anonimno 9956, 13.08.2021 ob 13:46

“Na zunanjem se vozi čim manj časa, če se da, samo do prvega odcepa”

A lahko pokazes,kje v zakonu to pise?

Bom čisto po domače, če si pa tele, pa kroži do sončnega zahoda. Mene so tako učili, da vozim defenzivno in čim bolj varno, kar pomeni, da se čimmanj nastavljam ostalim udeležencem. Ti pa vozi kot ti paše, na britof ti še vedno lahko napišejo, vozil je po zakonu, tako da se ne sekirat.

Večino ljudi izuči prej ali slej, prepotentni se pa butasto sprašujejo: Ja kwa j blo pa tooo

Ja je pa res, da defenzivna vožnja ni več zapovedana, niti ne priporočena, tako, da fakit.

Torej vidis,da govoris tako..na pamet. Nekaj kar si slisal v tvoji vaski gostilni.

In takim kot si ti so dali voznisko?! A si jo tudi ti kupil?

Anonimno 6577, 13.08.2021 ob 13:58

Torej vidis,da govoris tako..na pamet. Nekaj kar si slisal v tvoji vaski gostilni.

In takim kot si ti so dali voznisko?! A si jo tudi ti kupil?

Ni treba poslušat, lahko si še naprej idiot.

ALI…pa lahko se naprej vozim po pravilih in po zakonih. Pijancek 🙂

Ne da se mi iskati po zakonih, a policija daje taka navodila (zaskrolajte navzdol do krožišč):

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/1671-prometna-pravila-za-varno-vonjo-skozi-kriie

“Ko zapeljemo v krožno križišče, katerega vozišče ima dva prometna pasova, se razvrstimo na notranji prometni pas in tako omogočimo vključitev v promet v križišču tudi voznikom na naslednjih uvozih, razen če nameravamo zapustiti križišče na prvem naslednjem izvozu.”

Napaka v naših predpisih je po mojem mnenju ta, da ni izrecno določeno, da ima z notranjega pasu prednost ob prehodu na zunanji. Zato se marsikdo iz bojazni ali preračunljivosti vozi kar ves čas po zunanjem pasu. To bi morali spremeniti. In pa to, kot imajo Italijani, da imajo levi smerokaz vklopljen vse dokler ne gredo ven – je bolj pregledno za tistega, ki se uvršča v križišče.

Jonc nepr, 13.08.2021 ob 15:00

Ne da se mi iskati po zakonih, a policija daje taka navodila (zaskrolajte navzdol do krožišč):

https://www.policija.si/svetujemo-ozavescamo/prometna-varnost-category-blog/1671-prometna-pravila-za-varno-vonjo-skozi-kriie

“Ko zapeljemo v krožno križišče, katerega vozišče ima dva prometna pasova, se razvrstimo na notranji prometni pas in tako omogočimo vključitev v promet v križišču tudi voznikom na naslednjih uvozih, razen če nameravamo zapustiti križišče na prvem naslednjem izvozu.”

Napaka v naših predpisih je po mojem mnenju ta, da ni izrecno določeno, da ima z notranjega pasu prednost ob prehodu na zunanji. Zato se marsikdo iz bojazni ali preračunljivosti vozi kar ves čas po zunanjem pasu. To bi morali spremeniti. In pa to, kot imajo Italijani, da imajo levi smerokaz vklopljen vse dokler ne gredo ven – je bolj pregledno za tistega, ki se uvršča v križišče.

Ja, pa še nekaj, ta križišča pri nas so v večini primerov tako majhna da je težko manevrirat v njih, tako da mnogi, ki vožnje niso vešči ne upajo tega izvajat.

Tisti na notranjem morajo pravočasno in jasno dati vedeti z utripalkami, da nameravajo zapustiti krožišče. Enako velja za zunanji pas. Ampak po moje ima zunanji pas prednost pri izvozu. Večji problem vidim, ker eni sploh ne dajo smernika in potem pri vključevanju v krožišče čakaš, kot idiot za brezveze in delaš kolono. UPORABITE SMERNIKE!

Ni dvoma, 13.08.2021 ob 16:53

Tisti na notranjem morajo pravočasno in jasno dati vedeti z utripalkami, da nameravajo zapustiti krožišče. Enako velja za zunanji pas. Ampak po moje ima zunanji pas prednost pri izvozu. Večji problem vidim, ker eni sploh ne dajo smernika in potem pri vključevanju v krožišče čakaš, kot idiot za brezveze in delaš kolono. UPORABITE SMERNIKE!

Se strinjam. Več kot polovica jih ne uporablja.

Se pa strinjam tudi s predhodniki, da so pri nas krožišča premajhna za 2 pasa in nekatera čudno sprojektirana.

Meni so npr. všeč turbo krožišča v Kopru. V notranjisti pa kaj takega ne zmoremo narediti.

Piše. Google Javna agencija za varnost v prometu, obstaja cel dokument Ravnanje voznikov v krožnih križiščih.

Jaz sem npr. vprašala v Šoli varne vožnje na Vranskem.

Ko bodo notranje vozeči vozniki dojeli, da se v krožiščuna notranjem pasu NE ustavlja in NE seka poti zunanjemu, bom začela z vožnjo v notranjem pasu. Do takrat vam maham iz zunanjega!

Neznanje, 13.08.2021 ob 21:40

Ko bodo notranje vozeči vozniki dojeli, da se v krožiščuna notranjem pasu NE ustavlja in NE seka poti zunanjemu, bom začela z vožnjo v notranjem pasu. Do takrat vam maham iz zunanjega!

Res!!!!! Ravno danes na Žalah se je en fenomen ustavil na notranjem in cakal da bo zunanji prost!!!!!!!!!!!

wd40951, 13.08.2021 ob 13:54

Bom čisto po domače, če si pa tele, pa kroži do sončnega zahoda. Mene so tako učili, da vozim defenzivno in čim bolj varno, kar pomeni, da se čimmanj nastavljam ostalim udeležencem. Ti pa vozi kot ti paše, na britof ti še vedno lahko napišejo, vozil je po zakonu, tako da se ne sekirat.

Večino ljudi izuči prej ali slej, prepotentni se pa butasto sprašujejo: Ja kwa j blo pa tooo

Ja je pa res, da defenzivna vožnja ni več zapovedana, niti ne priporočena, tako, da fakit.

Aktivna defenzivna vožnja je “zapoved”.

Bo šlo tole: https://www.youtube.com/watch?v=xMqGg-9PgMg

Anonimno 5455, 13.08.2021 ob 21:42

Res!!!!! Ravno danes na Žalah se je en fenomen ustavil na notranjem in cakal da bo zunanji prost!!!!!!!!!!!

In zakaj je že čakal?!! Zato, ker se preveč takih kretenov kot vi vozaka po zunanjem!

BTW, Žale imajo celo 3 pasove. Na skrajno notranjem poleg sebe redkokdaj vidim še koga, v prometnih konicah pa kilometrske kolone na vseh dovozih, ker enostavno ne morejo zapeljat v krožišče – spet zaradi vseh debilov na zunanjih pasovih! Jaz bi vam vsem izpite pobrala in z električnim pendrekom okoli kepe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close