Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Sprehod dobermana

Sprehod dobermana

Pozdravljeni, dobil bom dobermana pa me zanima koliko lahko mladički stari 2 meseca hodijo na sprehod? 500m ali več?

In kako dolgo jih je potrebno nositi po stopnicah? Imamo jih približno 15 do prvega nadstropja.

Hvala in lep pozdrav.

D0 15 ne znaš štet?

Načeloma je sprehod pri mladičkih “starost v mesecih x pet minut”, dva do trikrat na dan.

Glede stopnic je pa tako; vsaj do 6 mesecev (ampak to je res minimum), če imaš svojega psa rad in mu želiš dobro, pa mu stopnice prihrani dokler le lahko (dokler ni pretežak za nositi).

Še en, ki si je v flet naselil psa 😀 saj okN upam da bosta uživala. Sam bad no 🙂 a nimaš kaksnega vrta ali dvorišča za začetek??? Za mladička je prve par dni oz. Tednov čisto ok čas preživet na vrtu. Spoznava nov dom, počiva, spoznava tebe….

Upam da res nisi iz stanovanja, ker to je meni matranje psov, ampak ok, vsak po svoje.

Odgovor na objavo uporabnika
Monovina, 12.08.2021 ob 20:07

Še en, ki si je v flet naselil psa 😀 saj okN upam da bosta uživala. Sam bad no 🙂 a nimaš kaksnega vrta ali dvorišča za začetek??? Za mladička je prve par dni oz. Tednov čisto ok čas preživet na vrtu. Spoznava nov dom, počiva, spoznava tebe….

Upam da res nisi iz stanovanja, ker to je meni matranje psov, ampak ok, vsak po svoje.

15 stopnic imas lahko tudi v hisi. Vsaj pri nas je tako, okoli hise pa ogromen ograjen vrt, tako da je pes z nami ko smo notri ali zunaj. Po stopnicah ga pa nosite dokler bo le mozno. Sej ko malo zraste mu ni problem it gor al pa dol, samo okvare prehitrega navajanja bo pa lahko obcutil ze po parih letih, se posebej, ce ima ze genetsko slabse sklepe.

Smo v hiši doma brezskrbi samo imamo pač stopnice do prvega nadstropja kjer spimo in vse.

Kako je pa kaj s padci na začetku, ker so baje nerodni s velikimi tačkami?

Se nisi nič pozanimal o sami pasmi preden si šel v nakup?

Takoj se vpiši v pasjo šolo in v šolanje! Počakati boš moral do vsaj 3 mesecev, ker do takrat mladiči še niso cepljeni v celoti in se ne smejo družiti z drugimi psi. Tudi na sprehodih pazi kaj liže.

Ti pa že kar začni s šolo! Najdi inštruktorja, ki ti bo pokazal kako se dela z dobermani.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close