A desničarji nimate za letne gume?
Gledam te velike (čeprav večinoma stare) bahate, v glavnem nemške avtomobile na parkiriščih Mercatorja ali Spara. Zakaj ravno pri teh dveh trgovcih? Ker jih od tam očitno nihče ne odganja, če so cel dan parkirani, ker nimajo za parkirnino blizu delovnega mesta. No, v glavnem imajo skoraj vsi bemveji, audiji in SUV-i sredi poletja gor zimske gume. Hudokurčnopalčne feltne, potem pa dimenzija predraga za menjat pnevmatike v sezoni.
No, potem pa še vidiš te pojave, ki po šihtu odpeljejo te kište. Desničarja ne moreš zgrešit: oblečen v cunje stare dvajset let, zavaljen, hodi na široko, z rokami maha med hojo tako, da ima dlani obrnjene navzven, debela betica, ko te zagleda, kar bulji med hojo vate, kot da je prizadet.
Desničarke … Zgoraj opisanim primerne. Knjige ni prebralo v življenju, gobezdave pa tako, kot da cel svet obvladajo.
Če imamo že tako strikten zakon o cestnoprometnih predpisih, bi lahko še dodali en člen preverjanja prožnosti zimskih gum kot opreme v zimski sezoni. Zimska guma, ki jo drajsaš celo poletje pri teh visokih temperaturah, otrdi in ima lastnosti letne pozimi. To ni več zimska pnevmatika. Ne samo globino profila, tudi prožnost materiala bo potrebno meriti.
Potem se pa še vprašam, kako tak petnajst let star desničarski audi sploh pride čez tehničnega s tako mlečnimi žarometi? Če so že luči take, v kakšnem stanju so šele podvozje, zavore ali katalizator?
Desničarja ne moreš zgrešit: oblečen v cunje stare dvajset let, zavaljen, hodi na široko, z rokami maha med hojo tako, da ima dlani obrnjene navzven, debela betica, ko te zagleda, kar bulji med hojo vate, kot da je prizadet….
Ti matr ke s me pa vidla…. sam es mam kijo…z jeklenm feltnam pa ta oskim gumam, k so cnej…
tkole..te zverine vagajo, pa močne so tud precej, pa brzina tud zna bit konkretna…….letne gume so okej, samo če prideš v kako zaj…situacijo znajo m+s met bolš lastnosti kt letne gume tko da…..sploh pri 4×4 pogonih se to pokaže
PS sm desničar pa me zadnjih par let k nemškim nadizdelkom nekoa ne vleče….trenutno mam kio, ko bom menjaval bo verjetno kak japonc, če bom pa z dušo kupoval pa AR
Mene so Nexen letne gume prijetno presenetile. Prej sem imela ene continentalke, ki so jih na testih tako hvalili, v dežju so pa drsele, da ni bilo za nikamor. Pa že leta ne divjam več skozi ovinke – ne po mokrem ne po suhem. Priporočil mi jih je znanec, pa sem jih vzela. Če mi ne bi odgovarjale, bi se jih do naslednje sezone že znebila. Ampak so se občutno bolj držale asfalta po mokrem kot tiste opevane. In skoraj pol cenejše. V prvi deževni vožnji sem iz previdnosti začela čisto rahle ovinke (še malo spolzko je bilo zaradi mokrega prahu na cesti), potem pa vedno bolj korajžno. Naslednjič sem jih šla iz firbca prav testirat na ene domače ovinke, kjer je bolj zglajen asfalt, in vem, kako drsijo gume tam pri 60 na uro. Nexen so se odrezale nadpovprečno. Samo pirellijeve so bile morda boljše, ampak tisto je bil tudi drug avto in druga dimenzija.
Forum je zaprt za komentiranje.