Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek MR hrbtenice

MR hrbtenice

A je že kdo bil kdaj na pregledu MR hrbtenice (2 pregleda naenkrat, ali en za drugim, vratna hrbtenica in križ)? Baje greš v eno komoro. Skrbi me, da me bo zagrabila panika. A to je čisto zaprt prostor, čista tema, kako je velika ta komora ali kako se že reče? Naj mi prosim kdo kaj več pove. Hvala.

Nič bat. Se uležeš na hrbet na “mizo”, ki se zapelje v cev, z glavo naprej. Vse je belo, tako da tudi notri ni tema. A najbolje je, da zapreš oči in se sprostiš. Na glavo ti dajo slušalke, ker zadeva je res res glasna. A je vse v nekih ritmih, mene spominja na glasbo. V roko dobiš sprožilec, tako da če te prav huda paranoja zagrabi, lahko pritisneš in te potegnejo ven. Ne pozabi dati vsega kar je kovinskega dol s sebe (uhane, prstane, očala). Zdaj ponekod precej zaupajo in te pustijo v svoji obleki, če je brez kovine (npr. majčki in trenerki), večinoma pa se moraš čisto sleči in se obleči v njihove “haljice”.

2 pregleda se ne dela skupaj, morda tu izjemoma, ker gre obakrat za hrbtenico. Ampak saj lahko vprašaš, zavrti telefon.

Eno slikanje traja 20-30 minut.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close