Delodajalec noce placati testiranje
Od delodajalca smo dobili obvestilo, da se moramo od 23.8 dalje testirati za covid na 48 ur. Jasno nam je dal vedeti, da si moramo teste placati zaposleni sami. Predlagal je tudi cepljenje. Cepit se za enkrat se ne mislim. Zaposlena sem za nedoločen čas v gostinstvu.
Ali res ni na strani delodajalca da bo placeval hitre teste.
sprijaznite se, 12.08.2021 ob 14:16
Ne ni. Imaš na izbiro; ali se cepiš (zastonj) ali pa se testiraš (in plačuješ).
Seveda je to breme delodajalca, pravkat potrjeno s strani vlade. https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koronavirus/stroski-hitrega-testiranja-od-23-avgusta-v-breme-delodajalca/590497
Ne vem, a eni to kr pišete na pamet, brez poznavanja zakonodaje?
dvoličnost, 12.08.2021 ob 14:41
Se pravi javnim uslužbencem ga bo plačevala država, ostalim pa ne?
Tako je :)))
Ampak, a veš da javnim uslužbencem plače izplačuje država, ostalim pa ne? Ja je*emti no, če je država delodajalec, je ja jasno, ne? A res vidite samo ped pred lastnim nosom, naprej pa ne?
saj se hecaš ne, 12.08.2021 ob 14:44
Tako je :)))
Ampak, a veš da javnim uslužbencem plače izplačuje država, ostalim pa ne? Ja je*emti no, če je država delodajalec, je ja jasno, ne? A res vidite samo ped pred lastnim nosom, naprej pa ne?
a bejz no a drzava je njihov delodajalec….denar za njihove place je pa tudi moj ti terba zabita….drzava nima nic
Zelenogrozdje, 12.08.2021 ob 14:15
Od delodajalca smo dobili obvestilo, da se moramo od 23.8 dalje testirati za covid na 48 ur. Jasno nam je dal vedeti, da si moramo teste placati zaposleni sami. Predlagal je tudi cepljenje. Cepit se za enkrat se ne mislim. Zaposlena sem za nedoločen čas v gostinstvu.
Ali res ni na strani delodajalca da bo placeval hitre teste.
v gostinstvu je splošno pomanjkanje kadra, tako da zavrni plačilo testov in pojdi na testiranje izključno samo po nalogu – naročilnici delodajalca, če ti je ne bo dal, pomeni da testiranja ne bo plačal in tu mu povej, da se testirala ne boš, če ne bo plačal, ker si tega pač nisi ti izmislila.
Kriza četrtletja, 12.08.2021 ob 15:01
Povsod je zakonsko breme na strani delodajalca.
Zasebni in javni.
Bodo pa seveda v zasebnem hoteli z vsemi mehanizmi zastraševanja prenesit strošek na delavca.
V zasebnem bi ga morali na državo, da bi izenačili delavce, ne pa da jih še bolj razslojujejo.
Forum je zaprt za komentiranje.