PALMINO OLJE
Ko sem v trgovini nakupovala na oddelku slaščic, sem pogledala, kaj določena živila vsebujejo in povsod sem zasledila, da sladice vsebujejo skoraj vse, palmino olje.
Na tečaju za zdravo prehrano so nas učili, da je palmino olje droga, da je strup, ki povzroča raka. In kar zgrozila sem se, kaj jaz nudim mojim otrokom.
Še več, tudi šolska malica vsebuje ta živila, vsakodnevno.
Le kako si upajo prodajalci na police z živili postavljati tako hrano.
In kaj menite, dragi bralci tega foruma o palminem olju ?
Kaj pa druga živila, ki jih pripeljejo iz Argentine (limone) iz Kitajske (česen),breskve, marelice, iz Španije, Italije, Poljske.
ALI se zavedate, kako je vse to prešpricano, da zdrži prevoz in rok trajanja.
Vendar tudi v Brdih, kdor je bil sedaj tam, špricajo vinograde ob vsaki rosi, da zdržijo, mar mislit, da so ti herbicidi, fitofarmacevtski pripravki, fungicidi, ki skrbijo za boljši pridelek, zares neoporečni, zdravi.
V sladoledu, jogurtih , kefirju so našli znatne dele etilenoksida, ki je rakotvoren.
Ta novica je preplavila medije prav sedaj, sredi poletja, ko pojemo največ sladoleda in ga radi ponudimo tudi našim otrokom.
Saj res ne vem več, kaj se sme in česa se ne sme jesti. To kar kupiš je kar po vrstne redu oporečno, to kar sadiš je potrebno “gnojiti”, ker ti sicer vse pojedo “naravni” škodljivci kot so polži, krti, bramorjei.
To s sladoledom me je pretreslo, zelo, zelo.
Forum je zaprt za komentiranje.