Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Primorska najlepša dežela v Sloveniji in tudi drugje?

Primorska najlepša dežela v Sloveniji in tudi drugje?

Letos smo si za “žrtev” z družino izbrali Primorsko. Zelo radi potujemo kot družina in tudi poprej. Z ženo sva videla 3/4 sveta. No letos smo si za 14 dnevni oddih izbrali Primorsko.

Začeli smo v Bovcu, krajše dvodnevne postanke smo imeli v Tolminu, Goriških Brdih, Krasu in zaključili na slo obali.

Osebno že leta nismo obiskali Primorske (smo iz Dolenjske ampak je pač bolj fensi iti v tujino kot v SLO). Kako smo se zmotili.

Res prečudovita, raznolika pokrajina, ki nas je vseh pustila brez besed. Sploh nepoznani kraji v soški dolini, Krasu in tudi na Obali.

Roko na srce, ampak nobena druga slovenska pokrajina se ne more primerjat s Primorsko. Še se bomo vrnili!

Lepo lepo.

Pa ste uspeli obiskat še kak drug konec naše prečudovite dežele?

Predlagam da raziščete še malo našo preljubo Slovenijo. Neverjetni kotički, ki se ne morejo primerjat z nobeno tujino. Četudi smo majhni, pa kaj! Ta mala državica je mali raj na zemlji. Resnično. Tako je rekel že marsikateri tuji turist, ko je obiskal Slovenijo. Imate raj na zemlji.

žSamo za naše “kmečko” razmišljanje je pa, ah,….Slovenija,…..bo pa že vsaj Hrvaška padla….najmanj…..

V bistvu imamo pri roki vse raznolike zanimivosti, ampak moramo nekam ven, da se pokažemo….tujina…ahhh……….!!

Odgovor na objavo uporabnika
bili na 14 dnevnem oddihu, 11.08.2021 ob 15:48

Letos smo si za “žrtev” z družino izbrali Primorsko. Zelo radi potujemo kot družina in tudi poprej. Z ženo sva videla 3/4 sveta. No letos smo si za 14 dnevni oddih izbrali Primorsko.

Začeli smo v Bovcu, krajše dvodnevne postanke smo imeli v Tolminu, Goriških Brdih, Krasu in zaključili na slo obali.

Osebno že leta nismo obiskali Primorske (smo iz Dolenjske ampak je pač bolj fensi iti v tujino kot v SLO). Kako smo se zmotili.

Res prečudovita, raznolika pokrajina, ki nas je vseh pustila brez besed. Sploh nepoznani kraji v soški dolini, Krasu in tudi na Obali.

Roko na srce, ampak nobena druga slovenska pokrajina se ne more primerjat s Primorsko. Še se bomo vrnili!

Slovenija je prečudovita dežela kot cela. Se pa strinjam, da je Primorska nekaj posebnega. Žal radi samo pljuvamo po naši deželi.

Itak. Morje polno fekalij,ostala Slo poktita s komunalnim blatom,nobeneih starih zgodovisnkih mest,nobenega velikega jezera,nobene visoke gore,itd.itd. A mi kdo lahko pove SAMO ENO svetovno znano slovensko kulturno znamenitost?

Poldi834, 11.08.2021 ob 18:09

Itak. Morje polno fekalij,ostala Slo poktita s komunalnim blatom,nobeneih starih zgodovisnkih mest,nobenega velikega jezera,nobene visoke gore,itd.itd. A mi kdo lahko pove SAMO ENO svetovno znano slovensko kulturno znamenitost?

Pojma nimaš kaj nabijaš. Ko se v Sloveniji enrkat mafija odloči in preblizu morja odloži komunalno blato zapremo plaže.

Sam nima smisla vsem Slovencem razlagat, da smo mi glede tega posebnost. Čim greš čez mejo je zlivanje gnojnice v morje standard. Nepojasnjena bruhanja z driskami se pripiše soncu pa take…

aadaaaddaa, 11.08.2021 ob 18:16

Pojma nimaš kaj nabijaš. Ko se v Sloveniji enrkat mafija odloči in preblizu morja odloži komunalno blato zapremo plaže.

Sam nima smisla vsem Slovencem razlagat, da smo mi glede tega posebnost. Čim greš čez mejo je zlivanje gnojnice v morje standard. Nepojasnjena bruhanja z driskami se pripiše soncu pa take…

1 krat? Vsako sezono so prepovedi kopanja.
Mi domacini dobro vemo,da se je v tem morju bolje ne kopat. Na eni strani kanalizacije iz vecine his direkt v morje,na drugi pa nafta in druga svinjerija iz Luke Koper.

Sem vedela. Že eden, ki MORA popljuvat našo lepo Slovenijo.Ker nobena druga država na svetu nima nobenih problemov sploh, a ne? Nismo svetovno znani kot majhna država pa kaj. Nimamo svetovno znanega Triglava, pa svetovno znanega Blejskega ali Bohinjskega jezera. In malo ljudi po svetu ve za Slovenijo. Ok.

Smo pa kot mali narod ohranili svoj JEZIK. Imamo SVOJO državo.

Imamo edini na svetu Človeško ribico. Kje na svetu jo še imajo poleg vseh živalskih vrst, ki obstajajo? Ni pa svetovno znana, ja. Ups. Edini na svetu imamo kozolce. In ja……Niso svetovno znani.Uh….

Lej, ni fora v tem, kolk smo svetovno znani. Imamo vse, kar potrebujemo v svoji tako mali državi. Če je pa komu ta deželica pod Alpami res tako grozna in katastrofalna in v prezir…Pa naj gre v tujino, kjer se cedita med in mleko. Kdo ti brani?

sem vedela, 11.08.2021 ob 18:36

Sem vedela. Že eden, ki MORA popljuvat našo lepo Slovenijo.Ker nobena druga država na svetu nima nobenih problemov sploh, a ne? Nismo svetovno znani kot majhna država pa kaj. Nimamo svetovno znanega Triglava, pa svetovno znanega Blejskega ali Bohinjskega jezera. In malo ljudi po svetu ve za Slovenijo. Ok.

Smo pa kot mali narod ohranili svoj JEZIK. Imamo SVOJO državo.

Imamo edini na svetu Človeško ribico. Kje na svetu jo še imajo poleg vseh živalskih vrst, ki obstajajo? Ni pa svetovno znana, ja. Ups. Edini na svetu imamo kozolce. In ja……Niso svetovno znani.Uh….

Lej, ni fora v tem, kolk smo svetovno znani. Imamo vse, kar potrebujemo v svoji tako mali državi. Če je pa komu ta deželica pod Alpami res tako grozna in katastrofalna in v prezir…Pa naj gre v tujino, kjer se cedita med in mleko. Kdo ti brani?

Jaz sem sel v tujino pred 19 leti. Najbolsja odlocitev v mojem zivljenju.
Imam v tisti vasi greznici se vedno prijatelje,ki sedaj obzalujejo,da niso isto storili.

pa pojdi na obalo na vzhodno obalo USA recimo, boš videl kaj je svinjarija, ali pa lahko greš v bližnjo Španijo in Francijo, da se naužiješ vrhunskega fekalnega morja

VAV!!!! Nekateri imajo Louvre,Uffizi,kolosej,Hermitage,itd,itd,itd…mi pa kozolce. Res je za se hvalit ni kaj. Ves svet prihaja v slo samo zaradi kozolcel! :)) A se zavedas kako si majhna (predvsem v glavi)?

P.s. tip zgoraj 3/4 Sveta ni videl niti v brosurah ali knjigah! Nekdo ki je res videl 3/4 sveta ne bi nikoli napisal take neumnosti!

ja seveda, 11.08.2021 ob 18:44

pa pojdi na obalo na vzhodno obalo USA recimo, boš videl kaj je svinjarija, ali pa lahko greš v bližnjo Španijo in Francijo, da se naužiješ vrhunskega fekalnega morja

Ne. Tam kjer si nastela je morda v tockah,ker imajo na tisoce km obale. V Slo pa je obale samo 40 km in je VSA posrana. Pa tudi zaradi vseh tokov ki pinesejo ravno dem vso svinjerijo iz celega vzh. Jadrana.

” v bližnjo Španijo in Francijo, da se naužiješ vrhunskega fekalnega morja”

Ni treba tako dalec. Dovolj se zapeljat do Kopra. V Ankaranu pa imas se vrhunsko naftno morje. Vse brezplacno.

Slovenija je lepa. Izbrali ste super konec- Soča, Posočje nasploh, Brda, Kras, Obala. Ja, morje ni najbolj čisto. Pri nekaj in 40 km  dokaj dobro pazimo nanj. Drugače pa je Slovenija vredna ogleda. Ne samo ta del, tudi povsod drugje.

Marta529, 11.08.2021 ob 18:46

VAV!!!! Nekateri imajo Louvre,Uffizi,kolosej,Hermitage,itd,itd,itd…mi pa kozolce. Res je za se hvalit ni kaj. Ves svet prihaja v slo samo zaradi kozolcel! :)) A se zavedas kako si majhna (predvsem v glavi)?

P.s. tip zgoraj 3/4 Sveta ni videl niti v brosurah ali knjigah! Nekdo ki je res videl 3/4 sveta ne bi nikoli napisal take neumnosti!

Sama se odloči kaj ti paše. A si vedela, da so kozolci mojstrovina naših pradedov? Ne…..Je nek Louvre v Parizu (bila tam) tooooliko vrednejši. Pa naj bo. Pa ploskaj tujini. Jaz pa spoštujem naše. Ne morš verjet, a?

Pri Slovencih je žal vedno bila tista miselnost, tuje je boljše. Kolk sranja ima v bistvu tujina, določenih držav, si ne moremo zamislit…Ampak tujina je tujina. Uuuaauuu,.. Blišč in beda sta povsod. Samo mi smo svetovni prvaki v tem, da pljuvamo po našem…ah..kozolci….brrrr…….Louvre ima pa Mono Liso…Uauuu……

“Louvre ima pa Mono Liso…Uauuu……”

Samo ena nepismena kmetica bi laho to napisala. Cestitam.

Postojnska jama in Bled recimo, pa če gre Slovencem še tako v nos. Drugače si namreč ne znam predstavljati, od kje vsa ta horda tujcev, ki se te dni vali po njem.

Namenjeno Poldi834.

no-ja109, 11.08.2021 ob 19:53

Postojnska jama in Bled recimo, pa če gre Slovencem še tako v nos. Drugače si namreč ne znam predstavljati, od kje vsa ta horda tujcev, ki se te dni vali po njem.

Vidis,da si nepismen/a?! A je ena JAMA ena KULTURNA znamenitost??????

p.s. tujcev v SLo je enako NIC! Poglej SURS stevilke; nekaj Cehov,Madzarov in Nemcev. Vse skupaj manj kot 10K! To je NIC!

Jama KULTURNA znamenitost! ehehheheheehe

Anonimna, važn ti da si ti pismena. Bravo, bravo! Vsaj en pismen v deželi tej.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close