Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj je pripeljajo Ljubljančane do tega, da se tako spakujejo ko govorijo?

Kaj je pripeljajo Ljubljančane do tega, da se tako spakujejo ko govorijo?

Saj se iz vseh slo deželic vsaj malo spakujejo z narečji ampak Ljubljančani se pa abnormalno veliko (sploh nove generacije). In očitno je njihovo narečje všeč le njim?

cukrčk

piškotk

furam safr

nalulala pluseka

čis hukt

Blabla… Glej prekmurce… Ajde piskotk recs ce si narocs sladoled… Ostalo… Se ne spomnim kdaj sem koga slisal.

Ps: zadnje 3 sploh ne vem pomena. Aveš model?

Sem iz Lj, pa nevem o cem govoris.  Nas v glavnem vsi razumejo.     Me pa pri Stajercih  moti njohova spraha, dobesedno mehurje dobim, ko slisim    “sma sla”.

Odgovor na objavo uporabnika
Afnna, 10.08.2021 ob 12:39

Sem iz Lj, pa nevem o cem govoris.  Nas v glavnem vsi razumejo.     Me pa pri Stajercih  moti njohova spraha, dobesedno mehurje dobim, ko slisim    “sma sla”.

Sva šva.

Odgovor na objavo uporabnika
Mi Gorenci pa, 10.08.2021 ob 12:49

Sva šva.

Sva se peljala.

Si iz Ljubljane in ne razumeš? V drugi povedi pa zatrdiš, da nas vsi razumejo? Ti to resno?

naluuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuula la je pluseka ko jo je toti štajerc impregniro

Vsi nas razumejo. Tisti tvoji izrazi niso ljubljanscina.  Kva gres ze dam ?

Men je teta rekla(Lublančanka tako kot js je), da so ji štajerci ful odvratni in, da ji je ogabno ko sliši tist njihov “E”. Da kr živčna rata.

To ni ljubljanščina, ampak sleng. Noben ljubljančan 35+ ne govori tako. Sploh pa se je safr furalo ene 10 let nazaj to je zdej že čist pase. Pluske se nalula na forumih in fb, v živo nubena tega neče. Čist hukt pa prvič slišm??

A lohka nehate zahebavat!!!!

Jst pravilno Lublanščino govorim. Ampak SAFR, to ne spada pod Ljubljanski sleng, To je AMERIKANIZEM!!! To pač uporablajo ku.rbe ameriške prodane prostaške in to ni vpliv Lublanskega okolja, ampak KULTURNE AMERIKANIZACIJE, ki poteka po večini delov sveta z namenom utrjevanja ameriškega vpliva. In samo največji bedniki povprečni padejo pod ta vpliv.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close