ste koristili nove bone, za kaj ste jih porabili
Lpi, 09.08.2021 ob 14:24
VSak otrok mora okusit morje in tacka. Kak se to pravi,da boste njihove bone zgonil za ucbenike. Nesramnezi.
Naj imajo revcki tud kaj od tega.
vi se kr rinite u tisti guzvi prepotenih smrdljivih debeluharjev in se prazte na soncu kot pokovka. na rogli enkrat hladneje, super zrak, pijaca, hrana.
Merin, 09.08.2021 ob 14:21
A se zajebavas? Ko li te tako vaspita…?
Zakaj bi se zafrkavala? Jaz se tudi strinjam. Dajte no resno razložit, od kod vam nekaterim ideja, da so počitnice na morju nekaj, kar enostavno mora biti? A če se ne gre na morje, se pa kar umre? Ali se svet ustavi in preneha vrtet? Pade s tečajev?
Dajte no nehat! Dopust je nekaj, kar (hvala bogu) po naši delovni zakonodaji pripada vsakomur. Namenjen je počitku, predahu od delovnega okolja. Tako so šolske počitnice namenjene predahu od šole. Kje in kako jih kdo preživi, je pa stvar posameznika. Na morju, v hribih, pri sorodnikih na deželi, pri sorodnikih v mestu, na potovanju ali na domačem kavču. Kakor komu drago.
Ne vem zakaj bi “vsak otrok moral na morje”. Nismo vsi enaki, eni imajo več, drugi manj, eni si lahko privoščijo ogromno, eni zgolj preživetje. Tako je in tako bo ostalo. “Enaki” smo bili v socializmu, pa vam ni bilo všeč in pljuvate čez tiste čase. To sedaj vam spet ni všeč. Kaj vraga hočete?
159951, 09.08.2021 ob 14:28
Zakaj bi se zafrkavala? Jaz se tudi strinjam. Dajte no resno razložit, od kod vam nekaterim ideja, da so počitnice na morju nekaj, kar enostavno mora biti? A če se ne gre na morje, se pa kar umre? Ali se svet ustavi in preneha vrtet? Pade s tečajev?
Dajte no nehat! Dopust je nekaj, kar (hvala bogu) po naši delovni zakonodaji pripada vsakomur. Namenjen je počitku, predahu od delovnega okolja. Tako so šolske počitnice namenjene predahu od šole. Kje in kako jih kdo preživi, je pa stvar posameznika. Na morju, v hribih, pri sorodnikih na deželi, pri sorodnikih v mestu, na potovanju ali na domačem kavču. Kakor komu drago.
Ne vem zakaj bi “vsak otrok moral na morje”. Nismo vsi enaki, eni imajo več, drugi manj, eni si lahko privoščijo ogromno, eni zgolj preživetje. Tako je in tako bo ostalo. “Enaki” smo bili v socializmu, pa vam ni bilo všeč in pljuvate čez tiste čase. To sedaj vam spet ni všeč. Kaj vraga hočete?
Z osebo, ki to trdi nimam kaj debatirat.
159951
———————————————————————
“159951”,
Kdor je bral ta forum zadnje čase ve kako odločno sem hvalil Jugoslavijo in socializem. Veliko sem pisal o luksuzu takrat in veliko napisal tudi o dopustovanju na morju v tistih časih.
Mi smo vedno imeli in imamo še dovolj, pa me kar strese, ko slišim Ogulinko, ja otroci in omogočimo jim morje. Zakaj le morje?
Če je otrok prikrajšan se mu naj med letom pomaga oz. če zagovarjajo da otroke umaknejo iz okolja in nudijo več.
Naj jim nudijo, samo ne poveličevat tega morja. Saj so tudi hribi odlična opcija. Tudi tam ti otroci s spremembo okolja doživijo veliko novega oz. vsaj za nekaj časa pozabijo na tisto, kar jih teži, omejuje.
Da ne pozabim, ne lanskih, ne letošnjih bonov še nismo koristili.
Letošnji bodo šli vnukom, saj zelo radi berejo in si bodo izbrali knjige za brat.
Njihove bone so tudi že zapravili za zbirke knjig( 4 otroci), 2 po 2 približne starosti, da so lahko kombinirali izbor.
Prvo kar je bilo so poklicali in povedali kaj so si za bon izbrali in kupili. Res pa je tudi, da vsi radi berejo.
Nikomur ni na pamet padlo, da bi z bonom plačali šolske knjige.
Zanimivo je, da si vnuk vsako leto/ od 5. leta- letos bo 14) za dodatek k darilu za rd želi Ginesovo knjigo rekordov.
Vedno si želijo kakšno knjigo in so jih zelo veseli.
Meni nic ni manjkalo. Sem mel od gameboyov (na prste nas lahko prestejem te ki smo ga imeli, jaz sem bil edini v razredu ki sem ga mel) do yugioh do taksnih legic da jih noben na soli ni imel itd…
Kaj mislis kaj otroku naredi ko se med sosolci pogovarjajo kje so bili kako so se meli fajn na morju npr so se kopali lovili ribe kaj so vse videli itd… On pa mora biti tiho pa v tla gledat. Nima kaj povedat… Al pa rece jaz se nisem bil na morju… Npr ne vem da je voda slana…
Ok moras bit v stanju. Mislim da si vsak otrok pa tudi ce ma prizadetega starsa zasluzi dostojno zivljenje. In to da vsaj enkrat letno ne gre na morje pa al po krivdi starsa al koga drugega zame ni dostojno.
Zato začepi. Jebaala vas pismenost da vas jeballa. U rit si jo porin. Dzabe ti ce si glup.
in to bo…., 09.08.2021 ob 14:57
Mi smo vedno imeli in imamo še dovolj, pa me kar strese, ko slišim Ogulinko, ja otroci in omogočimo jim morje. Zakaj le morje?
Če je otrok prikrajšan se mu naj med letom pomaga oz. če zagovarjajo da otroke umaknejo iz okolja in nudijo več.
Naj jim nudijo, samo ne poveličevat tega morja. Saj so tudi hribi odlična opcija. Tudi tam ti otroci s spremembo okolja doživijo veliko novega oz. vsaj za nekaj časa pozabijo na tisto, kar jih teži, omejuje.
“in to bo…”,
Mogoče zato “otroci in morje”, ker sta mene starša odkar sem se rodil vlačila v gore in mi privzgajala ljubezen do gor, a jih nikoli nisem vzel za svoje. Rad jih imam le na fotografijah. Dokler sem se v najstniških letih začel upirati, da bi še šel z njima in od takrat nisem bil v gorah ali hribih.
Vsakič ko sta me odpeljkala na morje ali ko sem videl ta stara obmorska mesteca, mi je zaigralo srce. Medtem ko vsakič, ko se je namesto morja zbralo gore sem doživel ogromno razočaranje. Bohinj je lep, a le za par ur plavanja. In ko je bilo treba ostati v bohinju ali kje drugje med hribi sem zvečer že kot majhen doživljal hude napade stiske saj so vsi te temni hribi v noči name delovali grozeče klavstrofobično. V teh krajih sem še bolj razmišljal o stvareh, ki so me težile in omejevale.
Medtem ko morje z svojo odprtostjo in topla obmorska mesteca katerih gradnja je mnogokrat iz kamna, in zrak vonj po soli v njem so me navdali z toplino in radostjo. Prav tako je živahna in živa okolica obmorskih krajev razveseljevala in zabavala. Zakaj? KER SEM BIL OTROK IN NE UPOKOJENEC, KI RABI MIR. In v takih trenutkih je zbledel grozljiv spomin na hladne, v večerih morbidno tihe hribovske kraje kjer smo prenočevali, ki so bila polnih togih tesel od ljudi brez humorja.
Nove sem porabila dosedaj samo za obisk zivalskega vrta (otroka se nista v soli).
Mi je en kolega enkrat razlagal…imeli smo 2 tedna kolektivnega in smo sli v tujino od koder so zenini starsi. Ko so prisli v solo so pisali spis “kako je bilo na morju”…je rekel nikoli si vec ne bom privoscil, da bi otrok prisel iz sole in jokal, ker ni bil na morju.
Tudi drugi potem dalajo pritiske, da treba it na morje.
Sama sem hodila kot otrok vsako leto na morje, ceprav smo ziveli na kmetiji.
Partner ni NIKOLI sel, ker ni bilo denarja.
Sedaj on pritiska, da gremo.
Forum je zaprt za komentiranje.