Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Mehki tamponi – imajo naše trgovine

Mehki tamponi – imajo naše trgovine

Uporablja še katera?  Meni dosti bolj udobno in komfortno, kot klasični tamponi, ker jih tudi lahko ponovno uporabiš in tudi ni tistega grobega občutka ob uporabi.

Je katera videla tele kje pri nas v ponudbi?

http://www.beppy.com/en/beppy-tampons/

http://www.zurrose-shop.ch/de/beppy-soft-comfort-tampons-wet-2-stueck/#

Tile za v “bazen”, ki so v Müllerju in DM a voljo meni niso OK, prešvoh in pretanka pena:

09750211-soft-tampons-normal-1.jpg

V Muellerju jih imajo.

Kako tampone 0onovno uporabiš? ??????????????? Kar se ni zgodilo, se na Mon ??????????

Tampone, na kolk jih perete? Saj drugače Meglič ali Jar kakšen madež zbriše, ampak tamponi? Ponovna uporaba ???????

Drugače lahko kaj podarim, ker ne rabim več.

Tamponi so drugače od malih do večjih. Za večkratno uporabo še nisem slišala glede tamponov, res ? na kolko perete? ????????

Ne priporočam. Se mi je zgodilo, da ga sama nisem mogla odstraniti. Sem morala potem na gin.urgenco..

Odgovor na objavo uporabnika
Devistated, 09.08.2021 ob 07:44
    Kako tampone 0onovno uporabiš? ??????????????? Kar se ni zgodilo, se na Mon ??????????

Kaj je modi(ka) pod krinko – enako, kot uporabiš/spereš/opereš npr. menstrulno skodelico – spereš pod vodo, stisneš, ožmekneš, ponovno vstaviš – ; saje je gobica – pa potem po koncu menzesa opereš v stroju, enko kot pralne menstra vložke.   A bo zdaj?

Avtorica “mueller”:  Beppy znamke  ( je nizozemska), še nisem še opazila pri nas v našem Müllerju – samo tiste nemške SoftLove, ki pa meni niso OK. TNX vseeno.

49389, 09.08.2021 ob 07:52

Ne priporočam. Se mi je zgodilo, da ga sama nisem mogla odstraniti. Sem morala potem na gin.urgenco..

Pa verjetno ne od znamke Beppy – poglej si razliko, kako so narejeni.

Moraš bit pa “calma”, neživčno, ko to ven jemlješ :). Imam izkušnje s tem že ene 3 leta,pa BP. Bi pa to znamko Beppy.

Moja “notranjost” je izjemno kratka – potrdil tudi gin., , zato me motijo klasični tamponi, ker so pregrobi in predolgi; ker me boli, ker vrh pritiska na maternični vrat in je neugoden občutek nošnje.

Pol pa en kup vnetij, pa peroksid al kaj je tista pisala. ? Nah ja, ?, tamponi so bolj za praktično rabo, recimo službo, drugače pa ne tlačiti vse živo tja notri, pa ne bo vnetij ženske. Pa te skidele, pa kdo to tlači notri, one ja (samo eden in isti), ne pa vso plastiko. ?

Saj zato kondomi ravno pri ženskah ne gredo ? Ginekologinja je rekla, pol leta kondom z samo enim. Pa monovke vse pametne z vnetji in peroksidom ?????????? ko se f* arround popotnice. Verjamem ginekologinji. Res jo spoštujem. Ena redkih. Tu na Mon ženske skoraj ne. Žal.

Pa na jogurt ne pozabiti. ???????????????

Za večkratno uporabo ????????????

Devistated, 09.08.2021 ob 08:00

Pol pa en kup vnetij, pa peroksid al kaj je tista pisala. ? Nah ja, ?, tamponi so bolj za praktično rabo, recimo službo, drugače pa ne tlačiti vse živo tja notri, pa ne bo vnetij ženske. Pa te skidele, pa kdo to tlači notri, one ja (samo eden in isti), ne pa vso plastiko. ?

Saj zato kondomi ravno pri ženskah ne gredo ? Ginekologinja je rekla, pol leta kondom z samo enim. Pa monovke vse pametne z vnetji in peroksidom ?????????? ko se f* arround popotnice. Verjamem ginekologinji. Res jo spoštujem. Ena redkih. Tu na Mon ženske skoraj ne. Žal.

Dej se izdajat modertorka pod krinko, no. Najdi si drugo jutranjo kost za gloda gloda..   nobenih vnetij, 30 let. S0 shut the front door, please 😉

Ženski kondomi pa obstajajo – imenujejo se FEMIDOM- brskni malo po spletu, modika:)

femidom woman condom

worldcondoms.com/collections/female-condoms

ne bi nakupa preko spleta, 09.08.2021 ob 07:53

Kaj je modi(ka) pod krinko – enako, kot uporabiš/spereš/opereš npr. menstrulno skodelico – spereš pod vodo, stisneš, ožmekneš, ponovno vstaviš – ; saje je gobica – pa potem po koncu menzesa opereš v stroju, enko kot pralne menstra vložke.   A bo zdaj?

Avtorica “mueller”:  Beppy znamke  ( je nizozemska), še nisem še opazila pri nas v našem Müllerju – samo tiste nemške SoftLove, ki pa meni niso OK. TNX vseeno.

Mod Pod krinko, ??????? pa kaj še ????????????

Pa kako te tampone perete, na 105? ????????????????? Jao ženske, gate so na 90, tamponi? ???????? Nisem perfect, ampak tamponi ?????,

Evo Mon, zdej sem še skriti Mod ? Pa ženske, peruti je treba postrižti nekaterim no. Kje je kak dedc. Bog se naj vas usmili.

Devistated, 09.08.2021 ob 08:12

Mod Pod krinko, ??????? pa kaj še ????????????

Pa kako te tampone perete, na 105? ????????????????? Jao ženske, gate so na 90, tamponi? ???????? Nisem perfect, ampak tamponi ?????,

Evo Mon, zdej sem še skriti Mod ? Pa ženske, peruti je treba postrižti nekaterim no. Kje je kak dedc. Bog se naj vas usmili.

Znaš, zmoreš odgovoriti na zastavljeno vprašanje? Ne?

Umiri se prosim, pa torej ne serji  z bedarijami po temi. Hvala.

Jaz sem jih kupila na lalicup, fajn so za plavanje in med spolnim odnosom.

Splakneš pa nazaj v luknjo?

Lahko bi bila vsaj toliko higienična, da dokler ga ne prekuhaš v pralnem stroju uporabiš drugega.

?????????

donporleone, 09.08.2021 ob 10:54

Splakneš pa nazaj v luknjo?

Lahko bi bila vsaj toliko higienična, da dokler ga ne prekuhaš v pralnem stroju uporabiš drugega.

?????????

Ne moraliziraj, ker pojma nimaš.

Soft tampone imajo tudi v Eleclercovi drogeriji Leposana na Rudniku. Če se bojiš, da ga ne dobiš ven, za začetek poskusi za zanko zavezat zobno vrvico in ti je hitro jasno ali ga dobiš ven z ali brez vrvice. Meni so super, ker so za čisto vse dejavnosti 😉

Aja to so gobice ne tamponi? Pa ne vem, zakaj ne bi navadnega tampona dala not.

Tampona v nikakršnem primeru ne moreš zgubit v nožnici lol. Potisne se ga ven z mišicami spodnjega dela trebuha in prsti ….. Lolll.

Pa ne more ti zait kam v telo, ker ima blokado!! Zakaj rabte za to ginekologa.

Res ne razumem, zakaj naj bi bile te spužve boljše od tamponov?! Zakaj pa potem ne uporabite kar gobice za pomivanje posode? :))

Tampone (običajne) uporabljam že dobrih 20 let, vsakodnevno, ponoči, na dopustu, med kopanjem, športom…. Letos sem dobila menstruacijo prvi dan na morju in brez težav in brez kakršnihkoli odrekanj kopanju preživela dopust. Pač menjala tampone na dve uri, po vsakem kopanju.

Če so vam neudobni, jih očitno ne vstavite pravilno. Pravilno vstavljen tampon se ne čuti.

In ponovna uporaba me ne prepriča. Žal. Nimam prav nobene želje te gobice (ali silikonske “skodelice”) splakovati, na javnih straniščih, kjer umivalnika ni v kabini s školjko, letati ven s to s krvjo prepojeno spužvo in jo vsem na očeh ožemat.

Hvala, ampak ne hvala.

Me resnično zanima; kaj natanko naj bi bila, poleg ponovne uporabe, prednost tega?

ker so mehki in me ne skelijo, ko jih ven vlečem. Navadni tamponi so mi tako izsušili nožnico, da jih sploh ne smem več uporabjat, zato imam skodelico in občasno mehke tampone za “posebne priložnosti ” 😉

In sem hvaležna da obstajajo.

tamponi, 11.08.2021 ob 11:09

Aja to so gobice ne tamponi? Pa ne vem, zakaj ne bi navadnega tampona dala not.

Tampona v nikakršnem primeru ne moreš zgubit v nožnici lol. Potisne se ga ven z mišicami spodnjega dela trebuha in prsti ….. Lolll.

Pa ne more ti zait kam v telo, ker ima blokado!! Zakaj rabte za to ginekologa.

A si ti prebrala izvorno sporočilo? PIše ni tistega grobega občutka pri uporabi soft tamponovo; navadni tamponi dostikrat tudi po porodih ne pridejo več v poštev, ker se maternica malo povesi, pa kakšna krčna žila tudi nastane na materničnem vratu – to boli, zelo, je zelo občutljivo, zakrvavi lahko dodatno ob “žuljenjenju” trdega klasičnega tampona, ki torej ne pridejo več v poštev, ker so pretrdi, ker boli ob njihovi uporabi, ker se dotikajo materničnega vratu ( ja, lahko tudi  kratka nožica- nimajo vse ženske vagin kot postojnska jama). Vložki pa tudi ne pridejo v poštev, zakaj -če je pa soft tampon odlična rešitev.

Vprašanje je bilo, če se pri nas da kupit točno to znamko Beppy, ker so tako dobro oblikovani in jih ni noben problem izvleči.

takole, 11.08.2021 ob 12:13

Res ne razumem, zakaj naj bi bile te spužve boljše od tamponov?! Zakaj pa potem ne uporabite kar gobice za pomivanje posode? :))

Tampone (običajne) uporabljam že dobrih 20 let, vsakodnevno, ponoči, na dopustu, med kopanjem, športom…. Letos sem dobila menstruacijo prvi dan na morju in brez težav in brez kakršnihkoli odrekanj kopanju preživela dopust. Pač menjala tampone na dve uri, po vsakem kopanju.

Če so vam neudobni, jih očitno ne vstavite pravilno. Pravilno vstavljen tampon se ne čuti.

In ponovna uporaba me ne prepriča. Žal. Nimam prav nobene želje te gobice (ali silikonske “skodelice”) splakovati, na javnih straniščih, kjer umivalnika ni v kabini s školjko, letati ven s to s krvjo prepojeno spužvo in jo vsem na očeh ožemat.

Hvala, ampak ne hvala.

Me resnično zanima; kaj natanko naj bi bila, poleg ponovne uporabe, prednost tega?

Ja, saj se znamo znajti in tudi uporabimo – gobice za umivanje otrok; razrezane in pravilno oblikovane – une iz Lidla so super, ravno pravšnje konsistece pene -29 centov je ena – razrežeš in oblikuješ pa lahko na tri kose….. Una v obliki prašička je top 🙂

Pa jo prej presteriliziraš, predno jo insertiraš, pa je super. Ko jo zadnjič uporabiš, a pereš lahko v pralnem stroju, enako kot pralne tekstilne vložke, pa shraniš v posebni škatlici do prihodnjič, prej spet presteriliziraš, in je. Why not, če se znaš znajti? In ja, da ne bo moraliziranja – nobeih težav z vaginalnimi vnetji sicer, nikoli – v vsej svoji “menzes karieri”.

Zakaj pa sicer te tamehke tampone?

Ker so super, in ker gre znanost in razvoj pripomočkov tudi naprej.  Ne tiščijo  te v maternični vrat, kot te klasični tampon, ki je na vrhu zaprt in zaobljen, ker je izjemno trd na koncu – to boli, med gibanjem. IN zakaj bi vložek, če se pa da dobit odlične tamponske zadeve že ( torej mehki tamponi)

Imaš pa npr. ameriško npr znamko tamponov  PLAYTEX, ki se na vrhu razpre kot “rožica”, ni torej tiste “bullet” trde konice  kot pri OB, Tosama in vseh ostalih evropejskih. Samo jih pri nas v Evropi ni za dobit:

http://www.playtexplayon.com/products/sport-tampons

tamponi in cela znanost, 20.08.2021 ob 09:51

Ja, saj se znamo znajti in tudi uporabimo – gobice za umivanje otrok; razrezane in pravilno oblikovane – une iz Lidla so super, ravno pravšnje konsistece pene -29 centov je ena – razrežeš in oblikuješ pa lahko na tri kose….. Una v obliki prašička je top 🙂

Pa jo prej presteriliziraš, predno jo insertiraš, pa je super. Ko jo zadnjič uporabiš, a pereš lahko v pralnem stroju, enako kot pralne tekstilne vložke, pa shraniš v posebni škatlici do prihodnjič, prej spet presteriliziraš, in je. Why not, če se znaš znajti? In ja, da ne bo moraliziranja – nobeih težav z vaginalnimi vnetji sicer, nikoli – v vsej svoji “menzes karieri”.

Zakaj pa sicer te tamehke tampone?

Ker so super, in ker gre znanost in razvoj pripomočkov tudi naprej.  Ne tiščijo  te v maternični vrat, kot te klasični tampon, ki je na vrhu zaprt in zaobljen, ker je izjemno trd na koncu – to boli, med gibanjem. IN zakaj bi vložek, če se pa da dobit odlične tamponske zadeve že ( torej mehki tamponi)

Imaš pa npr. ameriško npr znamko tamponov  PLAYTEX, ki se na vrhu razpre kot “rožica”, ni torej tiste “bullet” trde konice  kot pri OB, Tosama in vseh ostalih evropejskih. Samo jih pri nas v Evropi ni za dobit:

http://www.playtexplayon.com/products/sport-tampons

Playtex ima tako zasnovane tampone, ki “oponašajo”  delovanje menstrualne skodelice, saj se na vrhu odpre v lijak in tako zbira kri….

Ženske se raje naučite pravilno vstavljat tampone, pa ne boste rabile nobenih gobic za pomivanje posode. Pravilno vstavljenega tampona se ne čuti.

Če ne znate, pa prosite svojo ginekologinjo za demonstracijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close