Nekatere ženske so tako lene da se jim še rodit ne da
lenobe lene, 08.08.2021 ob 10:18
In zahtevajo carski rez, kar seveda stane nas davkoplačevalce. Naj vzamejo samoplačniško če hočejo. Take bi najavil na socialno, ker bodo otroke tudi navajale na lenobo!
Spet en bedak na liniji.
Vzemi pir, pa zgini pod drevo.
Da te ne slišimo in ne vidimo, gnoj od desca.
Samo namakal bi.
Zastonj, ti smrduh škrtuharski.
Prvi porod…urgentni CR.
Drugi porod sem imela za rezervo datum CRja. Pa se je porod zacel prej. Po 17 urah popadkov sem se dogovorila z zdravnico naj bo CR. Se sama je predlagala naj se odlocim. Bila sem prelena se naslednjih vsaj 9 ur trpet popadke (je zdravnica nazorno povedala, da do polnoci ne bom rodila).
In glede na to, koliko imam porodniske mi ni niti malo zal, da je drzava castila moj porod. So me ze tam okrali.
Ni je cez balkanke.
Carski je izhod v sili, epiduralna bi pa danes morala biti plačana s strani zzzs in anestezist vedno na voljo, če se seveda ženska zanjo odloči. To srednjeveško mrcvarjenje žensk in otroka po več dni pa res ne spada v 21.stoletje.
Kar se pa strošov tiče, dokler sem neto vplačnik v zdravstveno blagajno mi nima kaj kdo govoriti kako se bom zdravila ali rojevala.
Ma itak je šlo vse v faliment v slo zdravstvu, dobro da sploh še kaj funkcijonira.
Po dveh porodih, kjer me je dobesedno trgalo narazen kot na natezalnici, pa nobene epiduralne, rojevanje na hard in na hitro, ko se ti babica meče po trebuhu, in pomaga z iztisk ker ima nedonošen otrok ovito popkovino okoli vrtu in vsaka sekunda šteje, ker se je mudilo ( otroci vsi rojeni nedonošeni en mesec, mesec in pol prej ), bi šla danes brez obotavljanja v to, v plačilo nadomestne rodilje ( maternice) , d donosi in rodi. Tudi 20.000 EUR, če bi bilo potrebno – saj jih nisem pri poroki, z poročno obrelko in ceremonijo niti zapravilo toliko za slavje, brez očitkov. Z otroka in svojo zdrvstveno vrnost n dolgi rok, bi pa brez obotavljanja sedaj po izkušnji. Pa nisem nobena too posh to push, da ne bo pomote – zelo visok prg občutljivosti in tolerance sicer. Samo glede na to, koliko imam posledic iz razloga porodov, zakaj pa ne, če je možno. Denar dndnes kupi tudi marsikatero zdravstveno prednost.
Balkanc, 08.08.2021 ob 13:56
Ni je cez balkanke.
Čista veštaćka veštica – ko jo umiješ fasade in odlepiš dol umetne trepke, navadna seljaćica. Sam zato, ker je še mlada, pa ni po defaultu tudi naravno lepa i poželjiva.
plačnik?!, 08.08.2021 ob 14:27
In koliko plačaš na mesec? Precej manj, kot pa stanejo ti posegi! Razliko pa krijemo drugi!
Ženska rodi 1x ali 2x v življenju. CR stane 3000eur, mesečno vplačujem 20 let povprečno okoli 200eur na mesec. Ostalih zdravstvenih storitev ne koristim. Do your math
Veš kaj carski rez ni na željo porodnice ampak morajo biti zdravstvene stvari zadaj…
Verjemi za mano so 3 zelo različni porodi tako po dolžini kot druge stavri,,,,
Vse 3 bi izbrala CR če bi le lahko sploh 3 porod je bil peklenski (stara čez 30, umetno sprožen zaradi nosečniške sladkorne po 12 urah so me tok časa maltretiral, da sem pristala na umetne popadke NAJVEČJA NAPAKA V ŽIVLJENJU in ja sem po 10 urah 2 uri prosila za CR pa noben ni hotel slišat)
Pa porod bi težko primerjala z porodom kaj šele z drugimi stvarmi sploh ko sem imela 3 tako zelo različne. Pri srednjem sem bila pri moji ginekologiji je bila res panika, ko je videla ctg sploh ni vedla če me še kaj pregleduje ali ne 😀 no me je pregledala in skoraj klicala rešilca sem jo komi prepričala da me zunaj čaka partner in da mi ni nič v porodnišnici sem bila ok razen zadnjih 5 minut sem imela krizo …..Rodila sem slabo uro po tistem, ko sem šla od moje g.
Forum je zaprt za komentiranje.