Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ko me ima mož rad samo v določenih trenutkih

Ko me ima mož rad samo v določenih trenutkih

Zapletena zgodba. Sva poročen par srednjih let. Trije otroci, tašča in tast ter velika kmetija. Sproščeno vzdušje sploh ne vem več kaj je to. Mož me ima rad samo zato, ker delam na kmetiji. Kaj je to prava ljubezen sploh ni osvojil. Vse pogojuje, če ne bom naredila tega in tega bo sankcija. Najbolj je zadovoljen, da je delo odlično opravljeno. Okoliški manjši kmetje opuščajo kmetovanje in s tem tudi površine. Mož kot dobra duša, ki ne zna reči ne prevzame njihove površine, ki jih pokosi. Za delo, kot je grabljenje pa zadolži mene in taščo-“svojo mamo. Tašča je že v letih in ne zdrži več na vročem soncu. Letošnje poletje, ki je bilo kar vroče je to breme padlo name, da je bilo potrebno te površine od sosedov porabiti in urediti vse na roke. Pa tu ne gre za plačano delo z njihove strani, prav tako mož ne dobi njihovih subvencij.

Meni ni problem delati na kmetiji. Moti me pa ta krut možev pristop- ki je neljubeč.

Počutim se kot dekla, delovna sila.

Je katera kmečka ženska v podobni situaciji? Opazila sem nekaj podobnih tem. Ali so vsi kmečki možje s tako trdim karakterjem?

Ker mene ima mož rad samo takrat ko je delo res narejeno in pokaže s tem, da me objame in stisne. Zaradi ginekoloških težav pred kratkim sem se mu oprla zato je delo moral opraviti sam. Tu se je pokazala njegova trdosrčnost, nobenega objema, stiska ali tople besede. Po njegovem sem postala lenuhinja, ki mi delo ne diši. Tu sem se pa zamislila nad njegovim početjem.

Tudi pri cepljenju s cepivom, ki sedaj cepijo mi je očital, da sem se šla cepit samo zato, da mi nekaj časa ne bo treba delat, saj sem imela reakcijo.

Občasno mi še grozi bolje rečeno, čustveno izsiljuje, da če sama ne bom opravila dela, ga bo pa katera druga.????

Ne, nisem lena, vsa leta sem popuščala in bila tiho. Očitno sva se naveličala en drugega ali kaj, saj je najin odnos postal rutina. Delo delo delo, otroci, delo delo delo in gospodinjstvo. Zase ne morem poskrbet v smislu, da bi izgledala privlačno, lepo, saj ni denarja.

TO je moje življenje, če ne bi bilo otrok bi že zdavnaj odšla. Pomislila sem tudi na konec a tega ne morem zaradi otrok.

Kmečke ženske javite se, kako je pri vas, kakšni so vaši možje, fantje? So kruti, vas imajo za dnevno silo?

Na mojem obrazu je samo še žalost, kaj je to nasmeh ne vem več!!! Pa še ne smilim sama sebi. Samo povem moja občutenja.

????????

Z juznjakom bi se porocila.

Žau si si takega izbrala in verjetno ga boš težko spremenila, te vzorce ima verjetno že od otroštva vsidrane. Vseeno ne bi bilo slabo, da ga s svojim obupom seznaniš, mogoče te uspe vsaj 1% razumet.

Predvidevam, da si blizu 50.

Kdaj bos poskrbela zase, ce ne zdaj?

Upri se!

Da mi kdo rece, da bodo sankcije, ce ne naredim tega in tega, gladko spustim vse iz rok in se poknem na kavc!

Naresi toliko in tiato, kar lahko in kar ti ni v breme, ostalo pa lepo pusti, briga te.

Ce se moz pizdaka, ignoriraj. Delaj se blesavo, skozi eno uho moter, skozi drugo ven. Reci, da nisi vedela, da je treba to narediti, nisi ga slisala, ko je rekel, kaj moras delati. Ja, ti bo rekel, da si neumna, ampak ti ves, da nisi neumna, samo noces vec garati po njegovo!

Mah, dokler se ukvarjas z njim, se ne mores sama s sabo in dokler se z njim ukvarjas, mu dajes moc nad sabo.

Ko ga enkrat zacnes ignorirat in zivet mimo njega, bo ugotovil, da nima vec moci nad teboj in bo iskal boljse poti, da spet sodelujeta.

Odgovor na objavo uporabnika
Dekla izpod klanca, 08.08.2021 ob 07:50

Zapletena zgodba. Sva poročen par srednjih let. Trije otroci, tašča in tast ter velika kmetija. Sproščeno vzdušje sploh ne vem več kaj je to. Mož me ima rad samo zato, ker delam na kmetiji. Kaj je to prava ljubezen sploh ni osvojil. Vse pogojuje, če ne bom naredila tega in tega bo sankcija. Najbolj je zadovoljen, da je delo odlično opravljeno. Okoliški manjši kmetje opuščajo kmetovanje in s tem tudi površine. Mož kot dobra duša, ki ne zna reči ne prevzame njihove površine, ki jih pokosi. Za delo, kot je grabljenje pa zadolži mene in taščo-“svojo mamo. Tašča je že v letih in ne zdrži več na vročem soncu. Letošnje poletje, ki je bilo kar vroče je to breme padlo name, da je bilo potrebno te površine od sosedov porabiti in urediti vse na roke. Pa tu ne gre za plačano delo z njihove strani, prav tako mož ne dobi njihovih subvencij.

Meni ni problem delati na kmetiji. Moti me pa ta krut možev pristop- ki je neljubeč.

Počutim se kot dekla, delovna sila.

Je katera kmečka ženska v podobni situaciji? Opazila sem nekaj podobnih tem. Ali so vsi kmečki možje s tako trdim karakterjem?

Ker mene ima mož rad samo takrat ko je delo res narejeno in pokaže s tem, da me objame in stisne. Zaradi ginekoloških težav pred kratkim sem se mu oprla zato je delo moral opraviti sam. Tu se je pokazala njegova trdosrčnost, nobenega objema, stiska ali tople besede. Po njegovem sem postala lenuhinja, ki mi delo ne diši. Tu sem se pa zamislila nad njegovim početjem.

Tudi pri cepljenju s cepivom, ki sedaj cepijo mi je očital, da sem se šla cepit samo zato, da mi nekaj časa ne bo treba delat, saj sem imela reakcijo.

Občasno mi še grozi bolje rečeno, čustveno izsiljuje, da če sama ne bom opravila dela, ga bo pa katera druga.????

Ne, nisem lena, vsa leta sem popuščala in bila tiho. Očitno sva se naveličala en drugega ali kaj, saj je najin odnos postal rutina. Delo delo delo, otroci, delo delo delo in gospodinjstvo. Zase ne morem poskrbet v smislu, da bi izgledala privlačno, lepo, saj ni denarja.

TO je moje življenje, če ne bi bilo otrok bi že zdavnaj odšla. Pomislila sem tudi na konec a tega ne morem zaradi otrok.

Kmečke ženske javite se, kako je pri vas, kakšni so vaši možje, fantje? So kruti, vas imajo za dnevno silo?

Na mojem obrazu je samo še žalost, kaj je to nasmeh ne vem več!!! Pa še ne smilim sama sebi. Samo povem moja občutenja.

????????

Pa kaj čakaš? Boš v tem zaporu do konca življenja? Zbeži proč in to takoj. Jaoo

pa kje najdete takšne moške in še vztrajate z njimi, kaj si njegova sužnja al kaj? dobro te je zmanipuliral

Take probleme in zagrenjenost imate samo tisti, ki ne navijate za naše fante v Tokiu in ste jim fouš milijonskih honorarjev. Kdor navija za športnike, ta problemov v življenju nima. Mož je delaven človek, ni nek zasanjan najstnik in levakar, da bo fantaziral o ljubezni, če je malo bolj trdega značaja, je to zaradi ljubljanskega centralizma in mestjanarjev, ki mu kradejo kostanj in gobe po gozdu. Eni pa samo gledate, kako bi se izognili delu in se priklopili na socialno podporo.

Moje izkušnje – več delaš bolj te kritizira, manj delaš bolj te ceni.

Ti se kar upri, kmetuje naj sam, ti pa poskrbi za gospodinjstvo in za stvari ki se tebi zdijo pomembne in na prvem mestu poskrbi zase in definitivno začni delati na zunanjosti. In kar narediš potenciraj “kako zelo so pomembne in nujne” tako kot on svoje “projekte” potencira in vam jih vsiljuje. Vidva sta enakopravna v zakonu, zato ima lahko vsak svoje delo in projekte, ki se mu zdi pomembno. Moraš se pa naučiti stvari napihovati in včasih pretiravati, drugače pozabi, da te mora ceniti.

Odločitve, vkjučno z odločitvijo o prevzemanju sosedovega dela, morajo biti skupne. Rad te nima, zato pa ti take meče pod nos. Razmisli o ločitvi.

Lepo se pocis na lezalnik v sencko, ce kaj nori, mu povej, da ti “itak nic ne delas in si lena”  in lezi naprej. Naj se samo skuha, pograbi, uredi in pospravi.

Itak zgodbica, ampak tele fore, ko nekdo jamra, naredil pa ne bi nic, me vedno zbodejo. Al resuj problem, al pa tiho bodi.

Tvoja zgodba ni prav nič zapletena, je enostavna in trpka.

In enstovno povedano tvoj mož je hinavec ne pa dobra duša. Izkoriščati se ne pusti zaradi dobrote, ampak zaradi tega ker hoče izpasti dobra duša pred drugimi, ker hoče, da ga bi cenili kako priden je.

Kaj pa njegova družina, a ta zanj ni pomembna? Ker družina in ti bi mu mogli biti največji zaklad, pred vsemi sosedi. In kaj pravite in menite vi, bi mu moralo biti pomembnejše od tega kar pravijo sosedi.

In sosedje, a misliš, da gdaj pomislijo nate kaj so ti naprtili ko se zastonj matraš na njihovih površinah. A misliš, da gdaj pomislijo na tvojo taščo, za katero je zaradi njenih let to postalo prevelik zalogaj?

Sama veš če hočeš še preostanek živlenja tako preživeti. Jaz sem sicer moški in pe.der, a če si predstavljam, da bi bil v tvoji koži bi naredil, tako da bi počakal, da otroci odrastejo in postanejo samostojni potem bi pa se ločil. Ker otroci so najpomembnejši, otroci so prvi in težave v partnerstvu so drugorazredne po pomembnosti. In če se mož in žena ne razumeta nimata pravice otrok greniti s svojo slabo voljo.

Poskušaj iti svojo pot, poskušaj se izpopolniti, kaj a res ni stvari v živlenju, ki bi jih našla in bi te veselile? Če ti bojo otroci zamerili zaradi ločitve si ne dopusti nespoštovanja do sebe z njihove strani. Mej jih rada in bodi dobra do njih a zahtevaj da te spoštujejo. Kaj meniš o tem?

Luba duša, a če bi te pa skoz objemal, bi bilo pa kar vse ok? Sam napiš še, da si finančno odvisna od njega, pa te vprašam, kaj si mislila pred drugim otrokom in kaj ored tretjim? Da vas bo več za delat in pomagat, kajne? Sicer pa, še malo pa boš še taščo obnemoglo začela pedenat. Nezavidljiva situacija, ker sem prepričana, da tvojega nič ni in nimaš kam.

Nimam ideje, kako bi tega buksnla spremenila, če ga nisi mogla že v začetku, ko so bili prisotni metuljčki. Tako da sprejmi situacijo in delaj na sebi, da boš odvisna sama od sebe, potem boš dobila moč, da karkoli spremeniš, magari tudi odidete, saj verjetn za takega trota res stojijo kokoši v vrsti.

Velika kmetija. Vidva sta mož in žena, hkrati tudi družabnika v podjetju. Njegov jezik ljubezni je, da zanj kaj narediš. A če je kmetija velika in se še povečuje, nikoli ne bo dovolj, ker sta samo dva. Da bi pa koga zaposlili, ni variante? Če je dela preveč, ni prostora za vajin zakonski odnos, ker kmetija vse zase pobere. Povsem se bosta odtujila na ta način. Če obveznosti presegajo tvoje moči, naredi kolikor zmoreš. Bolje, da kritizira tvoje nedelo kot delo. Količino določi ti, drugače bodo otroci gledali le bledo senco mame in še zboliš lahko močno. Tudi gineko težave lahko kažejo na to, da je tvoja ženska stran povsem zatrta in podrejena delu in samo delu.

Idila podeželskega življenja. Polno dobrih, srčnih ljudi. Čisto nekaj drugega kot životarjenje v mestu.

jaz menim, da je vedno ženska kriva zaradi neizmerne naivnosti, če se zaplete v tak suženjski odnos. Velja tudi v obratni meri. In gre še naredit tri otroke? Služkinja do smrti, prišli bodo še vnuki, ostareli starši… Dobro ti je tisti pametni gej svetoval, počakaj, da odrastejo otroci in pojdi stran, v varovano stanovanje, če nimaš kam drugam

Spodaj piše en fant, da je zajebbal. No, ti si pa zajjebala svoje življenje. Očitno se nisi ravno grebla, ko je Bog pamet delil.

Samo neumna ženska konča takole, da ima otroke z izkoriščevalcem in grobijanom, ki jo ima za deklo in služkinjo, povrh ji pa še grozi z nekimi sankcijami!!

Pametne ženske take iddiote obidejo, jih pa potem seveda poberete neumnice. Zate je vsak nasvet odveč, ker odšla gotovo ne boš, nimaš kam, nimaš denarja, si samo dekla na kmetiji. To tvoje življenje je na žalost že zavoženo. Morda ti bo v drugem življenju lepše.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close