ZaKaJ tO DELATE?
zato ker si domišljav narcisistični sebičnež, ki misli, da si je kupil vozni pas z značko od bemfla. Zjutraj je na večini cest gneča, tako da pričakovati, da se ti bodo umikali kot spremstvu, si nekam vtakni in zjutraj prej vstani, da ne boš norel po cestah. Lahko pa kandidiraš na naslednjih volitvah skupaj z repliko in potem vaju bodo vozili okoli z lučkami.
mijav mijav, 06.08.2021 ob 09:41
zato ker si domišljav narcisistični sebičnež, ki misli, da si je kupil vozni pas z značko od bemfla. Zjutraj je na večini cest gneča, tako da pričakovati, da se ti bodo umikali kot spremstvu, si nekam vtakni in zjutraj prej vstani, da ne boš norel po cestah. Lahko pa kandidiraš na naslednjih volitvah skupaj z repliko in potem vaju bodo vozili okoli z lučkami.
Kaj ima pa to veze s čemerkoli?
Osnovni princip vožnje po avtocesti je, da se VEDNO umakneš hitrejšemu. Neglede ne to ali je kreten ali profesor, ali drvi v črni limuzini ali na belem konju, itd.
rok-1, 06.08.2021 ob 09:59
Kaj ima pa to veze s čemerkoli?
Osnovni princip vožnje po avtocesti je, da se VEDNO umakneš hitrejšemu. Neglede ne to ali je kreten ali profesor, ali drvi v črni limuzini ali na belem konju, itd.
seveda se umakneš, ko se lahko varno umakneš. jaz se vozim pač v konicah in vem kako to gre, ko sta praktično oba pasova polna, ravno tako priključki. Potem pa se najde pametnjakovič, ki misli, da se bomo vsi dobesedno vrivali nazaj na vozni pas, da bo on peljal skladno s svojo domišljijo.
To ni res in me zanima kje v zakonu to piše, umakneš se, ko se varno lahko umakneš to pomeni, da na voznem ni kolona kamor se zaradi histerika za seboj umakneš oz vrineš med avtomobile in tistega za sabo prisiliš v prekršek neupoštevanja varnostne razdalje, poleg tega je dopoldne na obeh pasovih kolona, ki se premika skoraj z isto hitrostjo, zakaj naj se umaknem saj je pred mano kolona in umik bi pomeni, da boš tistemu pred mano zapeljal za ritjo in histerično blendal, na koncu si pa na izhodu 3 avtomobile pred mano in na koncu z živci, ne gleda na hitrost tudi višjo od dovoljene se umaknem, ko se lahko kar pomeni, da grem na vozni, če mi ne bo treba zavirat zaradi počasnejšega na voznem pasu, ki ga dohitim, ko ti še nisi mimo, boš pač počakal tistih nekaj sekund, da je na desnem pasu med vozečimi dovolj prostora, da se umaknem in ko greš ti mimo grem nazaj na hitrega brez zaviranja.
Mene bolj zanima, kako to, da ste spricali ure voznje na avtocesti? Ker prehitevanje po desnem- voznem pasu je prepovedano! Ampak pri nas, si ocitno doloceni, zal jih je vedno vec in ne nujno z ” vrhunskimi znamkami avtomobilov” mislijo, da je to ok! Ne samo da je prepovedano, celo zelo nevarno je! O tistih, ki pa mislijo, da je prehitevalni pas extra rezerviran za njih, pa itak ne bom zgubljala casa. Poden od soferjev!
mah zadnjič sem se peljala od lj do mb in tam nekje pri šempetru je nastala na prehitevalnem pasu nora kolona. cijazili smo se 70 do celja vzhod. in zakaj? ker je en šleper, ki mu mašina potegne do 93 kmh na vsak način moral prehitet šleperja, ki mu mašina potegne samo do 87.
20 faking minut ga je prehiteval…
to so situacije, ko si misliš, da bi pa res poslal nekoga v tri krasne
pa idioti v 10+ let starih bemflih in audijih, ki mislijo, da, ko ti prižgejo za rit s 190, da se moraš v trenutku umaknit, pa čeprav sam s s 150 kmh prehitevaš kolono šleperjev
Poznam, 06.08.2021 ob 11:10
Mene bolj zanima, kako to, da ste spricali ure voznje na avtocesti? Ker prehitevanje po desnem- voznem pasu je prepovedano! Ampak pri nas, si ocitno doloceni, zal jih je vedno vec in ne nujno z ” vrhunskimi znamkami avtomobilov” mislijo, da je to ok! Ne samo da je prepovedano, celo zelo nevarno je! O tistih, ki pa mislijo, da je prehitevalni pas extra rezerviran za njih, pa itak ne bom zgubljala casa. Poden od soferjev!
in veš zkaj to počnejo? ker so bebci, ki vozijo po levi in se ne zmaknejo z leve, kolona za njimi taka, da te srat prime, oni pa še naprej z 90 na levi a na desni prosta cesta. Ljudje imajo opravke nimajo časa čakat bebcev
No, tu se pa ne strinjam. Če so na osnovnem pasu kamioni v koloni s hitrostjo 90-100 km/h, vozim po prehitevalnem pasu s hitrostjo 130 (no ja, do 140), pa se lahko uni za mano razpoči. Se nisem dolžna umakniti hitrejšemu, če se moram zaradi tega postavit na prednje luči, da lahko zapeljem med kamione, sploh če vozim z najvišjo dovoljeno hitrostjo. Če pa je dovolj placa, se pa seveda umaknem.
Jonc nepr, 06.08.2021 ob 16:19
No, tu se pa ne strinjam. Če so na osnovnem pasu kamioni v koloni s hitrostjo 90-100 km/h, vozim po prehitevalnem pasu s hitrostjo 130 (no ja, do 140), pa se lahko uni za mano razpoči. Se nisem dolžna umakniti hitrejšemu, če se moram zaradi tega postavit na prednje luči, da lahko zapeljem med kamione, sploh če vozim z najvišjo dovoljeno hitrostjo. Če pa je dovolj placa, se pa seveda umaknem.
Ah, forum, forum. Odgovarjala sem Roku-1.
Forum je zaprt za komentiranje.