Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Srednja šola

Srednja šola

Zdravo!

Letos sem zaključila 8. razred OŠ, in zdaj se bo treba odločit kam, ker jaz po pravici nimam pojma. Do zdaj sem se zanašala na gimnazijo, ker sem navajena delati, tudi nimam problema z ocenami. Mogoče veste za kakšno dobro gimnazijo, v bližini Kamnika oz. Ljubljane?

Poleg tega pa bi se rada pozanimala še kako je z veterinarsko srednjo šolo, ker se želi iz naše šole izredno dosti punc vpisati, in veliko jih poznam ki jih je na tej šoli, oz. je šolo naredilo. Je to res tako dobra šola in toliko prihodnosti v veterinarstvu?

Pa do sedaj me je nekako še najbolj zanimalo zobozdravstvo če to kaj pomaga.

Hvala za odgovore!

Lp

Gimnazija ti bo odprla vrata na vse fakultete. Na VF ti sicer potem vpis omogoča tudi srednja veterinarska.

Jaz bi šla na tvojem mestu na gimnazijo. Prej sabo imaš še 5 let, da spoznaš teren in se odločiš za kariero.

Heh… Jaaaa… Ko naredis solo ti bodo vsa vrata in vse poti odprte… Fino udas se… To su ti dve plate… Dve plate. Aaa? Radis… To je to…

Ne poslusi tega zgornjega al zgornje.

Ne gimnazije. Ker po 4 letih ne bos mela nic. Veterinarska ti je bolje. Tako mas vsaj nekaj. Pac poklic.

Odgovor na objavo uporabnika
Magaricaaaaaa, 04.08.2021 ob 22:01

Heh… Jaaaa… Ko naredis solo ti bodo vsa vrata in vse poti odprte… Fino udas se… To su ti dve plate… Dve plate. Aaa? Radis… To je to…

Ne poslusi tega zgornjega al zgornje.

Ne gimnazije. Ker po 4 letih ne bos mela nic. Veterinarska ti je bolje. Tako mas vsaj nekaj. Pac poklic.

Da si sfalirala si si pa kriva izključno sama.

Gimnazija je iskreno povedano podaljšek osnovne šole. Z uspešno zaključeno maturo ti sicer odpre vrata na praktično vse fakultete (seveda odvisno od točk) nima pa neke hude dodane vrednosti.

Kaj pa želiš študirat? Naj ti bo to vodilo.

Na program veterinarski tehnik, sklepam, da je mišljen BIC, je načeloma kar naval. Navadno so polna vsa mesta. Program se mi zdi smiseln v kombinaciji s petim predmetom, saj tako ostanejo vrata na univerzitetne študije še vedno odprta.

Je pa dandanes nekako takole. Prvo kot prvo se vprašaj kaj v življenju sploh želiš počet in kakšne so poti do tja. Če želiš biti npr. zdravnica, pojdi na gimnazijo… Hkrati pa, če gredo tvoje želje v smer imeti lasten posel, glej katera znanja za to sploh rabiš, da se ne boš štiri leta ukvarjala z balastom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close