Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Shilajit ali guarana

Shilajit ali guarana

Sem bila kofetarca, pred časom pa sem popolnoma opustila pitje kave. Uprla se mi je. Zjutraj popijem sveže stisnjen pomarančni sok ali limonado, popoldan pa me malo zmanjka – slabša koncentracija, zaspanost, utrujenost… Na spletu sem zasledila 2 izdelka in se odločam za nakup- eden je shilajit iz Himalaje in drugi guarana – v prahu in bombončki za muzganje.

Ima morda kdo že izkušnje z enim ali drugim? Priporočate kaj tretje kot nadomestilo kavi za energijo, koncentracijo.. da me predrami tam okoli 14h, 15h… ?

15-20 minutni dremež. Ne pozabi na budilko, da ne bo popoldanski spanec 🙂

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 4971, 04.08.2021 ob 22:41

15-20 minutni dremež. Ne pozabi na budilko, da ne bo popoldanski spanec 🙂

Uf, to pa nikoli nisem znala  – dremati popoldan. ? Pa med dopustom bi še šlo, kaj pa v službi?

Bi se lahko malo pretegnila, sprehodila, pokukala na zrak, karkoli da odklopiš možgane?

Imam za sabo ogromno učenja, pa se mi je kofein zdel bolj kot stvar navade, placebo. Med hujšo krizo tudi guarana, ampak iskreno ne vem, ali sem bila preutrujena ali kaj, ni bilo nobenega efekta.

Nadomestek kofeina je drugače tudi tein v zelenem čaju.

Mi ni dalo miru, da ne bi poguglala za shilajit. Glede na sestavine se mi ne zdi nič magičnega, samo še en oh in sploh reklamiran prehranski dodatek.  Vse esencialne aminokisline lahko obkljukaš že če ješ meso, ostalih stvari imaš pa tudi dovolj, če si zdrava in uživaš razmeroma normalno hrano. Da ne omenim, da lahko za 50€ že dobro založiš hladilnik.

Učinki, ki jih prodajajo, so pa čisti napihnjeni kliše. V resnici so te stvari veliko bolj kompleksne in pogojene z mnogimi dejavniki, da je tudi študije nemogoče interpretirat.  Če bi res obstajal čudež, ki bi iz človeka naredil supermana, bi vam ga že davno talali po firmi.

Hvala! Bom poskusila s tistim gibanjem, razgibavanjem vmes, morda v eni uri pavze lahko naredim kakšen krog hitre hoje po mestu, namesto napitkov. Za poskusit je.

Včasih pred dežjem zna bit tako težek dan, kar vleče dol in me enostavno zmanjka. Bi poskusila vseeno te pastile od guarane, morda bo zadostovalo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close