Brat z družino ne praznuje več rojstnih dni
Brat je šel k Jehovovim pričam in zdaj ne praznuje več rojstnih dni. Nič več rojstnodnevnih zabav. Kam smo prišli? Vse lepo in prav, meni osebno in tudi partnerju ni do rojstnih dni, ampak sinova me pa stalno sprašujeta, zakaj njun bratranec ne praznuje več rojstnih dni in zakaj ne pride na njuna rojstna dneva. Težko jima je razložiti, ker sta še majhna. Zelo sem žalostna. Kar naenkrat so prekinili s tem in otroka ne razumeta.
meh, svak in svakinja nista pri jehovcih, pa tudi nikoli do sedaj še nista praznovala rojstnih dni svojih otrok s kakšno zabavo. letos je tašči prek prišlo, pa je sama naredila fešto za tamala dva.
vsi ostali imamo neko zabavo za otroke, da se imajo malo fajn, onadva pa ne, ker ona nikoli ni praznovala svojih rojstnih dni.
no, vsaj na naše rojstne dneve pridejo.
lkjlčjkj, 04.08.2021 ob 09:31
Brat je šel k Jehovovim pričam in zdaj ne praznuje več rojstnih dni. Nič več rojstnodnevnih zabav. Kam smo prišli? Vse lepo in prav, meni osebno in tudi partnerju ni do rojstnih dni, ampak sinova me pa stalno sprašujeta, zakaj njun bratranec ne praznuje več rojstnih dni in zakaj ne pride na njuna rojstna dneva. Težko jima je razložiti, ker sta še majhna. Zelo sem žalostna. Kar naenkrat so prekinili s tem in otroka ne razumeta.
Bodo pač oni prikrajšani za druženje.Po želji…
Daj, zenska, zakaj namerno delas skodo prvo sebi, potem svojim otrokom in na koncu tudi bratu in njegovi druzini?!
Pac, otrokom lepo in jasno poves tako kot je, stric in njehova druzina ne praznujejo vec rojstnih dnevov in vas ne vabijo na praznovanja, niti ne hodijo na njih.
Druzite se pa lahko cisto lepo tudi brez nekih praznovanj, uzivate v druzbi en drugega in sprejemate razlicna prepricanja in navade vseh v druzbi!
Zakaj vzgajas otroke v nestrpneze?!
Ok, sem se odločila zdaj, da tudi sama grem k tem Jehovovim pričam, ker imajo kar nekaj čudovitih lastnosti. Ne praznujejo rojstnih dni, pa tudi veliko lepše govorijo kot vi tukaj. Ne klevetajo, ne blatijo, ne žalijo, ne obsojajo, ne obrekujejo.
Kako sem jaz kriva, da je moj sin jokal, ko ni bilo bratranca na njegov rojstni dan? Saj sem ga poskušala potolažiti, ampak je trajalo ves dan. Še zgornja soseda je prinesla čokolado, da bi pomirila mojega sina, ker se je jok slišal v zgornje nadstropje. Je mislila, da sem ga zlorabila ali kaj podobnega. Se bom z njim še pogovarjala o teh stvareh. V jok je planil takoj, ko je izvedel, da bratranca ne bo, samo lepo sem mu rekla, da ga ne bo in je planil v jok in neutolažljivo in zelo glasno jokal ves dan. Še čokolada od sosede in sosedin obisk nista pomagala. Je soseda videla, kako hudo mu je, pa je rekla, da bo ona prišla na njegov rojstni dan in je res prišla, a bilo je, kot da za sina to ni isto… Ni mu bilo všeč, da soseda nima otrok, da ima le psa… On pa ima rad otroke… Bom morala večkrat z njim vzeti več časa za take pogovore, da ni vse nujno to, kar delamo in da ni hudega, če je kdaj kaj drugače…
Če pa ni pa zadnji čas da svojemu sončecu razložiš, da se vsi svetovi ne vrtijo okoli njega.
Mi se tudi ne udeležujemo rojstnih dnevov in tudi na rojstne dneve ne vabimo nikogar.
Imamo 4 dokaj priljubljene otroke, ki trenirajo ekipne športe in če bi vsak šel na vse rojstne dneve, kaj je pobavljen in zapravil za darilo 20 eur lahko delam samo za to. Mogoče da gredo res samo k tistemu enemu ali dvema najboljšemu.
Organiziramo pa 1x letno piknik na katerega lahko povabijo 5 najboljših prijateljev, povabimo sorodnike in družinske prijatelje in zvečer se pridružijo tudi starši povabljenih otrok – ponavadi nas je caa 60+ .
Jaz tudi ne praznujem RDjev, tudi okroglih ne. Prav ne maram teh reči. Pa nimam nobenih vez z Jehovci.
Pa kar nekaj ljudi je takih, ki pač ne delajo nobeniz zabav za RD.
A to bi zdaj morali delat zabave zato, ker je neka sorodnica tako rekla? Jih pač nimajo, ker jim to pač ni. Tvoje sončece pač ni center vesolja, da bi morali drugi zaradi njega delat zabave, ki jih nočejo.
Slavljenec se naj sam odloči kako želi praznovati. In če ne bo praznoval, je to njegova odločitev. Če pa bo praznoval pa ne bo povabil tvojega sončeca, je tudi to njegova izbira.
lkjlčjkj, 04.08.2021 ob 15:54
Ok, sem se odločila zdaj, da tudi sama grem k tem Jehovovim pričam, ker imajo kar nekaj čudovitih lastnosti. Ne praznujejo rojstnih dni, pa tudi veliko lepše govorijo kot vi tukaj. Ne klevetajo, ne blatijo, ne žalijo, ne obsojajo, ne obrekujejo.
Kako sem jaz kriva, da je moj sin jokal, ko ni bilo bratranca na njegov rojstni dan? Saj sem ga poskušala potolažiti, ampak je trajalo ves dan. Še zgornja soseda je prinesla čokolado, da bi pomirila mojega sina, ker se je jok slišal v zgornje nadstropje. Je mislila, da sem ga zlorabila ali kaj podobnega. Se bom z njim še pogovarjala o teh stvareh. V jok je planil takoj, ko je izvedel, da bratranca ne bo, samo lepo sem mu rekla, da ga ne bo in je planil v jok in neutolažljivo in zelo glasno jokal ves dan. Še čokolada od sosede in sosedin obisk nista pomagala. Je soseda videla, kako hudo mu je, pa je rekla, da bo ona prišla na njegov rojstni dan in je res prišla, a bilo je, kot da za sina to ni isto… Ni mu bilo všeč, da soseda nima otrok, da ima le psa… On pa ima rad otroke… Bom morala večkrat z njim vzeti več časa za take pogovore, da ni vse nujno to, kar delamo in da ni hudega, če je kdaj kaj drugače…
Živjo, Šnelca.
Forum je zaprt za komentiranje.