Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Koliko kredita naj vzamem

Koliko kredita naj vzamem

Vzel bom kredit za nepremičnino. Študiram, ali dam 50% gotovine in 50%kredita, v tem primeru bo mi ostalo na računu par tisočakov, ali dam raje 30 ali 40% gotovine, ostalo pa kredit, v tem primeru mi ostane več denarja na računu za opremo in za kaj nujnega oz varčevanje, bog ne daj za primer, če ostanem brez dela. Kako bi se vi odločili ali ste se?

Odgovor na objavo uporabnika
Za nakup, 02.08.2021 ob 18:41

Vzel bom kredit za nepremičnino. Študiram, ali dam 50% gotovine in 50%kredita, v tem primeru bo mi ostalo na računu par tisočakov, ali dam raje 30 ali 40% gotovine, ostalo pa kredit, v tem primeru mi ostane več denarja na računu za opremo in za kaj nujnega oz varčevanje, bog ne daj za primer, če ostanem brez dela. Kako bi se vi odločili ali ste se?

Imam pravilo da mora biti na varčevalnem vedno vsaj za 6 mesecev stroškov življenja. Torej bi preračunala koliko bo šlo za opremo, koliko na mesec porabim in pomnožila s 6 ter to odštela od pologa.

Odgovor na objavo uporabnika
pravilo, 02.08.2021 ob 19:20

Imam pravilo da mora biti na varčevalnem vedno vsaj za 6 mesecev stroškov življenja. Torej bi preračunala koliko bo šlo za opremo, koliko na mesec porabim in pomnožila s 6 ter to odštela od pologa.

?

Glede na to, da so zdaj krediti poceni, in glede na to, da nepremičnina vedno prinese dodatne stroške, ki jih nismo predvideli ali smo jih napačno ocenili, predlagam, da vzameš več kredita in si pustiš nekaj denarja ob strani. Seveda pa to velja le, če si kreditno sposoben za toliko višji kredit oziroma obrok, če bi ti šlo na tesno ali celo ne, potem to ni najboljša opcija.

Enako kot pravi prejšnji odgovor, bi bilo treba imeti na strani za 6-12 mesecev stroškov v primeru izgube službe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close