Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek S potenjem sem si “sprala” minerale – kako jih nadomestiti?

S potenjem sem si “sprala” minerale – kako jih nadomestiti?

5 dni sem bila v hribih in se močno močno potila. Pila sem pa samo vodo. Vem, res nepremišljeno. S čim naj zdaj nadomestim minerale? Prodajajo kaj v lekarni v ta namen? Hvala.

Kolikor jaz vem, prodajajo sol v vsaki trgovini.

A te kej boli, trga? Magnezij tablete, paradižnik zaradi kalija pa banane.

Isostar, cedevita, ipd.

Če hočeš domači zvarek – voda, sol, nekaj medu + limonin sok za okus. Na koncu še malo magnezija – pa je.

Jaz priporocam moski caj.

Isostar napitek zmešaš z vodo.

kupiš vodo z minerali in v trgovini imaš vodo, ki ima noter že te dodatke (za tekače, pohodnike, kolesarje), prav tako proteinske tablice, ki jih spet kupiš v trgovini. S hrano da boš nadomestila vse to, boš morala orng jest – brokoli, banane, jabolka, mango, ananas, indijski orešček, suhe marelice in slive, pinjole, bučina semena, indijski rešček, rdeča pesa, blitva, krompir, losos, teletina, prasetina, puran

V hribe hodite babe se znojit, ker nad 1000 m ni greha. Tisti ki te je presvical ti pa se vitamine naj da. Tam kjer se pasejo krave so ponavadi nastavljene kocke soli. Da krave to lizejo. Nisi nikjer opazila.

Odgovor na objavo uporabnika
minerali638, 01.08.2021 ob 10:54

5 dni sem bila v hribih in se močno močno potila. Pila sem pa samo vodo. Vem, res nepremišljeno. S čim naj zdaj nadomestim minerale? Prodajajo kaj v lekarni v ta namen? Hvala.

velik mesa in zelenjave.

Odgovor na objavo uporabnika
roki758, 01.08.2021 ob 13:12

kupiš vodo z minerali in v trgovini imaš vodo, ki ima noter že te dodatke (za tekače, pohodnike, kolesarje), prav tako proteinske tablice, ki jih spet kupiš v trgovini. S hrano da boš nadomestila vse to, boš morala orng jest – brokoli, banane, jabolka, mango, ananas, indijski orešček, suhe marelice in slive, pinjole, bučina semena, indijski rešček, rdeča pesa, blitva, krompir, losos, teletina, prasetina, puran

Ah, zadnje tri, predvsem zadnjo si zgrešila totalno.

Zakaj je nepremišljeno, da si pila samo vodo??

Saj ni nepremišljeno, v resnici ni niti problem – razen če se res izjemno potiš in je tega več kot 2-3 ure dnevno. Elektrolite in nasploh minerale se nadomesti z normalno hrano precej hitro.

Če pa je kot omenjam na začetku, pa ponavadi že samo sol in tekočina zadoščata – ogljikovi hidrati (sladkor ali pa bolj kompleksni) so zraven za nadomeščanje porabljene energije.

zaradi zdravstvenih težav sem morala enih deset dni pit po 4 litre vode dnevno. hkrati so mi spremljali kri.

zdravnica je samo komentirala, da je natrij nizek in da naj grem na en pomfri za zajtrk.

hudo dvomim, da si s švicanjem toliko mineralov sprala iz telesa….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close