Kaj naredi starost iz lepih mladih deklet, starost je grda
Vsako življenjsko obdobje je za zrelega in psihično zdravega človeka lepo. Edino obdobje bolečin zaradi bolezni ne (čeprav lahko tu preventivno vsak sam ogromno naredi z zdravim življenjskim slogom). V vsakem obdobju lahko uživamo, če ne hrepenimo po nemogočem. Če bomo pričakovali napeto kožo in obraz brez gub pri 60, pa bomo spregledali vse lepote, ki nam jih nudi to obdobje. Kot tudi ne more uživati v najstniških in študentskih letih nekdo, ki pričakuje že takrat finančno neodvisnost, mlade mamice in očki ne, če pričakujejo svobodo in mir…
Modrost317, 31.07.2021 ob 06:53
Vsako življenjsko obdobje je za zrelega in psihično zdravega človeka lepo. Edino obdobje bolečin zaradi bolezni ne (čeprav lahko tu preventivno vsak sam ogromno naredi z zdravim življenjskim slogom). V vsakem obdobju lahko uživamo, če ne hrepenimo po nemogočem. Če bomo pričakovali napeto kožo in obraz brez gub pri 60, pa bomo spregledali vse lepote, ki nam jih nudi to obdobje. Kot tudi ne more uživati v najstniških in študentskih letih nekdo, ki pričakuje že takrat finančno neodvisnost, mlade mamice in očki ne, če pričakujejo svobodo in mir…
ZElo lepo in modro napisan.
govorite zase luzerji. jaz mladosti lepote in lepega, ki pride s tem, ne zamenjam za bolezen v starosti, krčne žile, bolezen, gube, ukrivljeno hojo, bolečine v sklepih in hrbtenici in tisočere druge bolezni, ki pridejo z grdo starostjo, razen seveda srčnih dam oh in sploh pametnih, ki mislijo da bodo pri 60 ih zdrave in je za njih to najlepše obdobje. a ste že pocepljeni da imate scvrt mozak.
starost sucks, 31.07.2021 ob 08:29
govorite zase luzerji. jaz mladosti lepote in lepega, ki pride s tem, ne zamenjam za bolezen v starosti, krčne žile, bolezen, gube, ukrivljeno hojo, bolečine v sklepih in hrbtenici in tisočere druge bolezni, ki pridejo z grdo starostjo, razen seveda srčnih dam oh in sploh pametnih, ki mislijo da bodo pri 60 ih zdrave in je za njih to najlepše obdobje. a ste že pocepljeni da imate scvrt mozak.
Tebi se ni treba. Imaš že od rojstva scvrt mozak.
Odvisno kaj od življenja pri določeni starosti pričakuješ. Za oženit lih nisi pri 60, pa za imet otroke ne? Za začet laufat ultramaraton tudi ne verjetno, pa surfat na Baliju.. znižaj kriterije starosti primerno, pa ugotoviš hitro da marsikaj LAHKO kljub bolezni, starosti.. šah, sprehod, petje, ples, yoga, telovadba, plavanje, …ohoho dejavnosti in stvari, ki jih lahko počneš. Ne vidim problema sorry
Če vzdržuješ telesno kondicijo in gibljivost sklepov, zdravo ješ .. ti nima kaj bit. Vsem je težko. Tudi otroku pri 3 letih je težko, če si tako vzameš. Če odmisliš “težko” in nadomestiš z “zabavno” pa je življenje takoj lepše.
Nekateri pač nakladajo, kako dobro se počutijo v starosti in da jim je sedaj najlepše v življenju….
Poznam primer vaške lajdre, ki pri svojih 50 letih nori po koncertih za najstnice, se oblači kot maškara, barva lase v vse nemogoče barve….
In ta ti bo zanesljivo potrdila, da je sedaj v najboljših letih in se počuti mladostno, čeprav je že davno odcvetela….
POŠTENO RAZMISLITE IN SE VPRAŠAJTE: BI BILI RAJŠI STARI 20 ALI 70 LET???
123456, 31.07.2021 ob 09:18
Nekateri pač nakladajo, kako dobro se počutijo v starosti in da jim je sedaj najlepše v življenju….
Poznam primer vaške lajdre, ki pri svojih 50 letih nori po koncertih za najstnice, se oblači kot maškara, barva lase v vse nemogoče barve….
In ta ti bo zanesljivo potrdila, da je sedaj v najboljših letih in se počuti mladostno, čeprav je že davno odcvetela….
POŠTENO RAZMISLITE IN SE VPRAŠAJTE: BI BILI RAJŠI STARI 20 ALI 70 LET???
No vidiš, ravno o tem govorim. Če znaš uživati v življenju in ti zdravje dopušča je lažje zdaj kot pri 20. Meni do 20.leta oče sploh ni pustil žurati. Sem dobesedno ušla za par ur na žur, o kakšnih fantih sem lahko samo sanjala, bi viseli in oni in jaz na stebru. Nisem imela svobode, samostojnosti, prevoza, denarja… kako je lahko bilo takrat lepše? Meni ne. Zdaj delam vse kar želim in uživam na polno .. pa če bo zdravje dopuščalo, imam še ohoho želja, ki si jih sproti uresničujem. Včeraj sem začela s tečajem jahanja. Predvčerašnjim sem z otroki skakala po napihljivih gradovih sredi morja in skočila iz višine 4- 5m v morje, plezala po tisti piramidi kot ninja warrior in uživala kot da jutri ne obstaja. Ok, malo roke bolijo danes, a to da sem se polenila in za take podvige nisem bila pripravljena je le moja krivda, delam na tem. Danes grem na izlet s supom po reki, jutri sem imela v planu Triglavska jezera, pa je vremenska napoved slaba.. bo ko bo, kmalu. In kaj mi manjka? Malo magnezija za musklfiber, to je pa tudi vse. 🙂 YOLO
Glede gub in zunanje lepote so že nekateri zgoraj dobro napisali, glede bolezni v starosti je pa tudi tako, da kar seješ, to zanješ. Moja babica je nenadoma umrla pri 89, ni imela nobenih zdravil in je lepo do zadnjega skrbela zase. Moja starša sta do 70.zivela zelo polno življenje, se rekreirala, potovadla, uživala, nista imela nobenih kroničnih bolezni, pri zdravniku sta bila komaj kdaj. Oba sta umrla za hitrim rakom, 1-2 mesecih po diagnozi. Hitro, naravno, neboleče, v spanju (se je ustavilo srce). Skratka, takoj podpišem. Da imam tako lepo in polno življenje do 70…. Ne rabim življenja do 90,pri čemer sem pol življenja na zdravilih in v bolečinah…
Nedvomno je mladost lepša kot starost. Le v redkih primerih, ko je kdo živel težko življenje, je za koga starost lahko lepša. Je pa res, da imamo običajno izkušnje, kako ravnati v kakšni situaciji, hitreje prepoznamo blef, znamo oceniti zadeve, ne da se nam več ukvarjati z ne pomembnosti, osvobojeni smo različnih predsodkov, svobodnejši po svoje, bolj prijazni do sebe, imamo več časa zase, odkljukanih veliko pomembnih ciljev. A kaj, ko je tu izguba vitalnosti, usihanje moči, pomanjkanje energije, motnje in celo bolezni. Ni fajn.
Važno, da je nam lepo. Vaše mnenje pa je za nas popolnoma irelevantno. Škoda le, da zamujate mlade popke, medtem ko se toliko ukvarjate z odcvetelimi 😉 očitno niso dovolj zanimive in zabavne kot stare koke a? Zadnje čase naletim na same take, ki so se svojih mladih krepko naveličali že po 2 letih. Kaj so to za eni časi? Ali so res mlade sedaj tako zanič? Včasih je bila prva kriza pri 7 letih nekje.. ljubice so iskali po 15letih ali več. To zdaj pa res ni za nikamor. Zakaj se sploh poročite potem? Razumem, da se 1 ali 2 poročita z napačno, zmotita, slabo presodita… a samo v zadnjem mesecu sem izvedela za 6 parov!! ki se ločujejo in vsi skupaj manj kot par let. Adijo pamet. Vsaj otrok nimajo, to je edino + v vsem tem.
Me pa glede na prebrano zadnja leta na monu niti ne čudi. Lupina je lahko najlepša, a še vedno ostane tista praznina notri… brez iskre, brez vsebine, brez zgodbe.
Odcvetela rožica, 31.07.2021 ob 22:44
Važno, da je nam lepo. Vaše mnenje pa je za nas popolnoma irelevantno. Škoda le, da zamujate mlade popke, medtem ko se toliko ukvarjate z odcvetelimi 😉 očitno niso dovolj zanimive in zabavne kot stare koke a? Zadnje čase naletim na same take, ki so se svojih mladih krepko naveličali že po 2 letih. Kaj so to za eni časi? Ali so res mlade sedaj tako zanič? Včasih je bila prva kriza pri 7 letih nekje.. ljubice so iskali po 15letih ali več. To zdaj pa res ni za nikamor. Zakaj se sploh poročite potem? Razumem, da se 1 ali 2 poročita z napačno, zmotita, slabo presodita… a samo v zadnjem mesecu sem izvedela za 6 parov!! ki se ločujejo in vsi skupaj manj kot par let. Adijo pamet. Vsaj otrok nimajo, to je edino + v vsem tem.
Me pa glede na prebrano zadnja leta na monu niti ne čudi. Lupina je lahko najlepša, a še vedno ostane tista praznina notri… brez iskre, brez vsebine, brez zgodbe.
Pa poznaš kakšno mlado ki zna skuhati kaj več kot samo zavreti mleko na štedilniku?
Ali mladeniča,ki zna zamenjati žarnico?
In potem se najdeta dva levaka, nesposobna preživljati sebe, kaj šele kaj več…??
Nikar tako črnogledo. Prvič, vsake oči imajo svojega malarja. In če ti je nekdo vizuelno res všeč kot mlad, je velika verjetnost, da ti bo tudi, ko se bo postaral. Mene gube pri ženskah ne motijo, ker ne gre za gube, ampak za karakter obraza, ki pač z leti in z gubami postane bolj definiran. Če ti je v mladosti všeč, ti bo tudi kasneje. Kot drugo, notranja lepota ostane ali pa se še okrepi. Problem je, če te notranje lepote ni. Potem je oseba vedno hujša za prenašat s starostjo.
bolj ne kot ja, 01.08.2021 ob 08:38
Pa poznaš kakšno mlado ki zna skuhati kaj več kot samo zavreti mleko na štedilniku?
Ali mladeniča,ki zna zamenjati žarnico?
In potem se najdeta dva levaka, nesposobna preživljati sebe, kaj šele kaj več…??
Poznam kar nekaj deklet in fantov, ki znajo dobro kuhati. Oboji znajo tudi zamenjati žarnico oziroma postoriti kaj drugega doma, če je treba. Je pa zanimivo, da se taki običajno najdejo skupaj.
Se pa strinjam, da je starost večinoma kar grda, čeprav iščemo pluse v njej. Gube in izgled so še najmanj. Tudi če nimaš nobene diagnoze in te hvalijo, kako dobro se držiš, sam občutiš, da se zjutraj težko sestaviš skupaj, te kar nekaj boli, začneš verjeti, da se posledice nezdravih razvad in navad res pojavijo – že napačna drža pri sedenju, kaj šele drugo. Tudi če živiš še kar zdravo.
Je pa res, da se po kakšni zoprni bolezenski preizkušnji z veliko spremembo v stilu življenja, zdravje in počutje tudi precej popravi. Treba pa je veliko discipline, volje, pa tudi denarja.
Srečna za njo, 31.07.2021 ob 09:27
No vidiš, ravno o tem govorim. Če znaš uživati v življenju in ti zdravje dopušča je lažje zdaj kot pri 20. Meni do 20.leta oče sploh ni pustil žurati. Sem dobesedno ušla za par ur na žur, o kakšnih fantih sem lahko samo sanjala, bi viseli in oni in jaz na stebru. Nisem imela svobode, samostojnosti, prevoza, denarja… kako je lahko bilo takrat lepše? Meni ne. Zdaj delam vse kar želim in uživam na polno .. pa če bo zdravje dopuščalo, imam še ohoho želja, ki si jih sproti uresničujem. Včeraj sem začela s tečajem jahanja. Predvčerašnjim sem z otroki skakala po napihljivih gradovih sredi morja in skočila iz višine 4- 5m v morje, plezala po tisti piramidi kot ninja warrior in uživala kot da jutri ne obstaja. Ok, malo roke bolijo danes, a to da sem se polenila in za take podvige nisem bila pripravljena je le moja krivda, delam na tem. Danes grem na izlet s supom po reki, jutri sem imela v planu Triglavska jezera, pa je vremenska napoved slaba.. bo ko bo, kmalu. In kaj mi manjka? Malo magnezija za musklfiber, to je pa tudi vse. 🙂 YOLO
Bere se lepo, nekako tako sem si jaz predstavljala starost. Koliko pa si stara? Lahko kaj več napišeš o svojem življenjskem stilu (hrana, se ukvarjaš morda z jogo, kaj drugega).
Forum je zaprt za komentiranje.