Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je nujno cepljenje

je nujno cepljenje

Ponekod se poudarja važnost cepljenja tudi pri prebolevnikih. Zakaj? Če si prebolel, si imun. Zakaj bi se potem še cepil? Nihče od zdravnihov ne odgovarja na to vprašanje.

Zanima me še, kako je s cepivi. Lani v začetku je bilo rečeno, da morajo biti na -70C, sicer se lahko pokvarijo. Sedaj jih imajo pod šotori pri 30+ in je vse o.k. No, mogoče imajo kak hladilnik, a sigurno ne  za -70C.

Po vseh takih razmišljanjih se potem čudijo, da se ljudje ne odločajo za cepljenje. Ljudje so zmedeni, ne vedo, kaj je res, kaj je bolj prav.

Odgovor na objavo uporabnika
prebolevniki in cepljenje, 30.07.2021 ob 19:19

Ponekod se poudarja važnost cepljenja tudi pri prebolevnikih. Zakaj? Če si prebolel, si imun. Zakaj bi se potem še cepil? Nihče od zdravnihov ne odgovarja na to vprašanje.

Zanima me še, kako je s cepivi. Lani v začetku je bilo rečeno, da morajo biti na -70C, sicer se lahko pokvarijo. Sedaj jih imajo pod šotori pri 30+ in je vse o.k. No, mogoče imajo kak hladilnik, a sigurno ne  za -70C.

Po vseh takih razmišljanjih se potem čudijo, da se ljudje ne odločajo za cepljenje. Ljudje so zmedeni, ne vedo, kaj je res, kaj je bolj prav.

1. Če preboliš, si imun zgolj nekaj časa – od 3 do 6 mesecev. Raziskave kažejo, naj bi bili prebolevniki, cepljeni z dvema dozama Pfizerja, imuni praktično za celo življenje.

2. Na začetku so res mislili, da je za shranjevanje cepiv potrebna ekstremno nizka temperatura, kasneje so pa ugotovili, da to ni potrebno. Še vedno je pa treba cepivo shranjevati na hladnem, kar pa ne pomeni, da se cepiva ne sme uporabljati pri 30 stopinjah – če bi dalj časa stalo na toplem, bi se pa pokvarilo.

Če imaš še kakšno vprašanje, pa napiši!

Darkd, 30.07.2021 ob 19:27

1. Če preboliš, si imun zgolj nekaj časa – od 3 do 6 mesecev. Raziskave kažejo, naj bi bili prebolevniki, cepljeni z dvema dozama Pfizerja, imuni praktično za celo življenje.

2. Na začetku so res mislili, da je za shranjevanje cepiv potrebna ekstremno nizka temperatura, kasneje so pa ugotovili, da to ni potrebno. Še vedno je pa treba cepivo shranjevati na hladnem, kar pa ne pomeni, da se cepiva ne sme uporabljati pri 30 stopinjah – če bi dalj časa stalo na toplem, bi se pa pokvarilo.

Če imaš še kakšno vprašanje, pa napiši!

Meni se zdi, da se stvari kar naprej nekaj spreminjajo.Tudi cepljenje.Najprej je bilo rečeno na 6 mesecev, potem 8…sedaj je skoraj eno leto. Isto cepivo pa se ne ve točno. Enkrat je bilo rečeno, da se ni dobro ( se odsvetuje) cepiti z dvema različnima cepivoma, čez par dni pa da je celo bolje. Pri takih napotkih se ne smejo čuditi,da se ne odločamo za cepljenje. Jasno, da so cepiva nova in da je vse še v preizkusni dobi, a to je treba ljudem povedat. Tudi jaz sem zelo skeptična glede cepljenja.

Vse kaže,da ne govorijo resnice,ali nimajo pojma sploh za kaj se gre,ampak potem tudi lažejo,kakorkoli obrnem meni vedno zveni po laži.

Nepodkupljeni strokovnjaki preboevnikom nikakor ne priporočajo cepljenja. To informacijo, da naravna imunost drži manj časa kot po cepljenju, je dala ven WHO, za katero je znano, da deluje v korist farmakobiznisa in ne v korist človeštva. Poleg tega se njihovo mnenje ne sklada z dejanskim stanjem po preboleli bolezni. Res da se protitelesa počasi znižajo, a to ni edino merilo. Imamo tudi celično imunost, ki je bistvenega pomena, saj imajo T celice spomin in če se ponovno srečaš s katerim koli sevom korona virusa, te celice aktivirajo tvorbo protiteles. Razlika med enim in drugim sevom je manjša od procenta, tako da se ne pustit naflancat, da lahko zboliš za npr. delta sevom, ker to ne drži. Celična imunost je dolgotrajna, za ene bolezni tudi doživljenjska. Pojdi v kakšen laboratorij na T cell test (test celične imunosti), ki bi ga morali opraviti vsi prebolevniki, da jih ne bi posiljevali z eksperimentalno gensko terapijo, imenovano cepivo.

za prebolevnike, 30.07.2021 ob 19:59

Nepodkupljeni strokovnjaki preboevnikom nikakor ne priporočajo cepljenja. To informacijo, da naravna imunost drži manj časa kot po cepljenju, je dala ven WHO, za katero je znano, da deluje v korist farmakobiznisa in ne v korist človeštva. Poleg tega se njihovo mnenje ne sklada z dejanskim stanjem po preboleli bolezni. Res da se protitelesa počasi znižajo, a to ni edino merilo. Imamo tudi celično imunost, ki je bistvenega pomena, saj imajo T celice spomin in če se ponovno srečaš s katerim koli sevom korona virusa, te celice aktivirajo tvorbo protiteles. Razlika med enim in drugim sevom je manjša od procenta, tako da se ne pustit naflancat, da lahko zboliš za npr. delta sevom, ker to ne drži. Celična imunost je dolgotrajna, za ene bolezni tudi doživljenjska. Pojdi v kakšen laboratorij na T cell test (test celične imunosti), ki bi ga morali opraviti vsi prebolevniki, da jih ne bi posiljevali z eksperimentalno gensko terapijo, imenovano cepivo.

Ravno danes smo imeli debato na to temo. Bom to sprintala in dala prebrat .

( on je zdravnik)

Poklukar priporoča cepljenje prebolevnikom, jih vabi , spodbuja k cepljenju.

nisem ziher, 30.07.2021 ob 19:42

Meni se zdi, da se stvari kar naprej nekaj spreminjajo.Tudi cepljenje.Najprej je bilo rečeno na 6 mesecev, potem 8…sedaj je skoraj eno leto. Isto cepivo pa se ne ve točno. Enkrat je bilo rečeno, da se ni dobro ( se odsvetuje) cepiti z dvema različnima cepivoma, čez par dni pa da je celo bolje. Pri takih napotkih se ne smejo čuditi,da se ne odločamo za cepljenje. Jasno, da so cepiva nova in da je vse še v preizkusni dobi, a to je treba ljudem povedat. Tudi jaz sem zelo skeptična glede cepljenja.

Reci, da se hecaš? V Izraelu ugotavljajo porazno imunost po cepljenju s Pfizerjem za delto – niti pol leta ne. Zakaj pa misliš, da gredo v tretjo dozo? In oni so se prvi cepili, kar pomeni, da vse to velja tudi za nas, samo z zamikom.

toifghš, 30.07.2021 ob 20:12

Reci, da se hecaš? V Izraelu ugotavljajo porazno imunost po cepljenju s Pfizerjem za delto – niti pol leta ne. Zakaj pa misliš, da gredo v tretjo dozo? In oni so se prvi cepili, kar pomeni, da vse to velja tudi za nas, samo z zamikom.

…tudi to, da s cepivi nekaj ne štima. taka precepljenost…pa…

Moja kmečka pamet mi pravi, da cepljenje nikoli ni bilo bolj škodljivo od bolezni proti kateri se cepimo.

Zanima me, česa se je treba pri cepljenju bati. Saj so stranski učinki, ampak ti so povsod. Greš čez cesto, stranski učinek. Poješ sirovo štručko, stranski učinek. Živiš in imaš pri tem ves čas stranske učinke.

Če smo zaprti v hiše in zaradi virusa ne moremo živeti normalno, ima pa to še najhujši steanski učinek.

Cepljenje je manjše zlo.

nekje berem, 30.07.2021 ob 20:10

( on je zdravnik)

Poklukar priporoča cepljenje prebolevnikom, jih vabi , spodbuja k cepljenju.

Pravilno je, on je fašist.

Ko to dejstvo upoštevaš, postane vse logično.

Čestitke za komentar.

Ta bedast forum je spet izpustil citat.

Čestitke za komentar je bilo namenjeno “za prebolevnike”.

Zakaj pa potem morajo ti cepljeni z dvemi dozami Pfizerja še vedno nositi maske?

Ena kmetica, 30.07.2021 ob 20:30

Moja kmečka pamet mi pravi, da cepljenje nikoli ni bilo bolj škodljivo od bolezni proti kateri se cepimo.

Zanima me, česa se je treba pri cepljenju bati. Saj so stranski učinki, ampak ti so povsod. Greš čez cesto, stranski učinek. Poješ sirovo štručko, stranski učinek. Živiš in imaš pri tem ves čas stranske učinke.

Če smo zaprti v hiše in zaradi virusa ne moremo živeti normalno, ima pa to še najhujši steanski učinek.

Cepljenje je manjše zlo.

Krizana marija…manjse zlo?… to je OGROMNO ZLO. Ce si zelite dobro, se ne cepite!

Pismo, to pa so raziskave. In to so ugotovili v par mesecih raziskav? Hahaha, kolk mor bit neumen, da kaj takega sploh verjameš. Kaj takega bodo lahko zagotovo potrdili kvečjemu čez kakih 50 let. Vse ostalo je propaganda oziroma ugibanje.

Odgovarjal sem na to neumnost! Forum pač ne deluje, kot bi moral.

Tale tvoja kmečka pamet ti pa slabo služi. Meni moja kmečka pamet pravi: Zdaj sem zdrava. Kdo mi garantira, da bom po cepljenju še? Ni takega junaka.

Ja, cepiva so varna. Jupi. Pa se pojavijo strdki in ljudje umirajo. Za to niso vedeli, ko so vsi v en glas vpili, da se je varno cepit. Pokazalo se je naknadno. Kot vnetje srčne mišice. To sta dve posledici cepljenja, ki jih na vseh testiranjih niso odkrili, šele z uporabo. Kaj bo v 10 letih prišlo še na dan – nimajo pojma!

Ko dajo zdravila – cepiva na trg, nihče ne ve, kakšne stranske učinke bodo povzročila. Zato vsako leto umaknejo s trga toliko in toliko zdravil, ki so imela vsa potrebna dovoljenja in so bila “varna”.  Tvoja kmečka pamet ve za to?

To bi pa prav rada vedela, kakšne raziskave so pokazale, da so prebolevniki, ki so še cepljeni, imuni za vse življenje? So ti raziskovalci jasnovidni ali kako? No, jaz poznam osebo, ki je feb 2020 prebolela covid z minimalnimi simptomi, pa ima še po letu in pol več protiteles v krvi kot marsikateri cepljeni.

No, tvoja kmečka pamet je nekoliko kratka.

Cepivo je manjše zlo kvečjemu za ogrožene skupine, za zdrave, mlajše od 50 let pa niti slučajno. Že zdaj, pri znanih in priznanih stranskih učinkih (za katere vemo, da so uradni podatki le kaplja v morje), mlajše ženske od 50 let veliko tvegajo, če se cepijo. 1 ženska od 55.000 bo dobila redke strdke. In kanadska raziskava kaže, da strdki nikakor niso povezani samo z AZ, ampak tudi z mrna cepivi. Poznam zdravega moškega mlajšega od 50 let, ki je utrpel strdke 2 meseca po Pfizerju. Če ne bi zaradi nenavadnega počutja obiskal zdravnika, bi bil že pod rušo.

NE SE CEPIT! NI SE VARNO!!!!

Frenk145, 31.07.2021 ob 09:41

NE SE CEPIT! NI SE VARNO!!!!

Kdaj pa no?

Łukasz Pedalski245, 30.07.2021 ob 21:15

Zakaj pa potem morajo ti cepljeni z dvemi dozami Pfizerja še vedno nositi maske?

Eni ste res otroci no.

nemaveze, 30.07.2021 ob 22:01

Odgovarjal sem na to neumnost! Forum pač ne deluje, kot bi moral.

Najprej je bilo rečeno, da so prebolevniki so  do enega leta. Kasneje 6 mesecev, sedaj že samo 3. Izgleda, da cepivo ostaja. Druge rzlage ne vidim. Saj , ko enkrat “izračunajo” imunost (časovno), se ta ne spreminja.

Dober vic. Po tvoji logiki gre tako, da če preboliš nisi imun, če se pa cepiš še z dvema dozama, ki imata na kratki rok manj kot 50% učinkovitost, si pa imun celo življenje. In to so dokazali z raziskavami.

Verjetno verjameš tudi v dedka mraza in božička. Sam da nekaj dobiš, darilo ali kakšno drugo ugodnost.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close