Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Po koliko letih ste renovirali?

Po koliko letih ste renovirali?

Po koliko letih ste renovirali stanovanje, ali samo kuhinjo, kopalnico? Jaz imam oboje staro 20 let, ampak se cisto ok in ne nameravamo se prenavljat. A smo cudni?

mi imamo 40 letno kuhinjo

Jaz sem glede tega malo prakticna in tudi malo uhrna, ne obnavljam stvari zato, ker niso vec v modi, ampak ko niso vec funkcionalne in dotrajajo.

Imamo 30 in se kako leto vec staro kuhinjo in kopalnico. Vso pohistvo razen sedezne je staro 20 let, kaksen kos je mlajsi, a to ni slo za menjavo, ampak dokup.

Dokler vse zgleda dobro in je dejansko ohranjeno ter funkcionalno sluzi svojemu namenu, ne vidim smisla v menjavi.

No, posteljo bova letos zamenjala, pa ne zato, ker bi bila fuc, ampak jogi je treba zamenjat in zeliva si bolj visoke postelje. Ta zdaj bo sla pa na vikend.

Mi smo imeli v prejšnjem stanovanju 20 let staro kuhinjo in kopalnico. Oboje je bilo za moje pojme krepko potrebno obnove, čeprav je bilo še funkcionalno. Če bi ostali tam bi zagotovo v roku par let renovirali, a smo se preselili.

Že na začetku smo kupili zelo lepo in brezčasno opremo, s kuhinjo in kopalnico vred., 40 let vse prvotno v hiši. Usnjena sedežna se sproti popravlja. Zamenjan je pomivalni stroj. Oba pralna stroja in štedilnik s pečico je bp.  Vse ostalo je prvoten nakup in redno vzdrževanje.

Najprej bo potrebna menjava določenih podbojev in vrat.

2. stanovanje je staro 28 let in je vse še dobro in drži.

Nismo tako bogati, da bi menjali, ko se nam sprdne. Menjamo, ko se pokvari.

Pri meni je tako: ko nekaj crkne, menjam. Seveda preverim prej, če je smiselno popravljat. Recimo, ko je crknil 18 let star pralni stroj, je sledil nakup novega, ker bi popravilo stalo preveč. Ko kaj crkne pri 15 let starem avtu, menjam. Prej pa seveda povprašam koliko bo vse skupaj prišlo, če je smotrno še menjat.

Omare v sobi imam stare 30+, mizo tudi, postelja pa je par let stara, jogi isto. Pač, ko je nekaj dotrajano, menjam. Omara bo še dolgo trajala pa je bila neka poceni omara. Jogi je pa bil hin recimo. Jogi pa res ne gre, da bi ga človek imel po 50 let :).

Kopalnica 30+. Štedilnik par let, ostali deli kuhinje 30+.

Kupila kuhinjo – razstavni eksponat za 250eur v Lesnini. Komaj so našli vse kose tako dolgo je bila tam. Sem rekla da bo samo “začasno” dokler ne zazidamo do konca, potem si pa naročim po meri PRAVO kuhinjo. Minilo je 16let letos in je ne mislim še zamenjat. Malo popraviš, malo predelaš, pa imaš spet dobro kuhinjo in 100x “oddelala svojo ceno”… največja izguba denarja je za moje pojme pohištvo in konstantne menjave. Vse se da renovirat, popravit, prebarvat, dodelat, da ni treba kupovati vsakih nekaj let novo. Kuhinje za 2 ali 3 jurje nič kaj dosti boljše od te moje. Iskreno. Naslednjo bom zazidala 🙂 načrt že imam, samo še zidati se naučim  ..

Odgovor na objavo uporabnika
Kopalnica, kuhinja, 29.07.2021 ob 18:30

Po koliko letih ste renovirali stanovanje, ali samo kuhinjo, kopalnico? Jaz imam oboje staro 20 let, ampak se cisto ok in ne nameravamo se prenavljat. A smo cudni?

Renovirala bova komplet stanovanje, ko nama 1x to kar imamo zdej ne bo več všeč. Si pa res ne predstavljam da bi eno in isto  pohištvo gledala 20 let al pa še več.

Pohištvo v kopalnici po 10 letih. Kavč po 7 letih. Dnevno sobo/pohištvo smo zamenjali po štirih letih. Jedilna miza je bila v desetih letih zamenjana 3x. Jedilni stoli so drugi. Kuhinja bo nova, če bomo obrnili tloris. Otroške sobe-  smo 2x zamenjali pohištvo v osmih letih. Tri zakonske postelje.

Sem se zamislil. Nismo ravno varčni in trajnostni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close