Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek dobra paradižnikova omaka za filane paprike

dobra paradižnikova omaka za filane paprike

Leta že iščem dober recept za paradižnikovo omako za filane paprike, ne najdem pravega razmerja. Moja pokojna babi je naredila najboljšo, bolj sladkast okus, žal njenega recepta nimam. Kako jo pripravite vi?

Ne maram omak, razen sirove

Paprika, meso, riž so v enem nasitne, cmokanje debelejših pa ne. Sorry.  Ja vem, še omako bi. Dober tek. Glej, da je zgoraj bolj skuhano, fiksno sarmo pa s še s kislo smetano, pa bo. ????? Te kuhe pa antle ?????

Z omako smetane ?

Popražiš malo sladkorja, da karamelizira, zaliješ s paradižnikivo omako ter nato s tem paprike.

Cebulo pocvres na svinjski masti, gor das paradiznike, baziliko, cesen in jabolka, kuhas na malo vode, zmiksas s palicnim mesalnikom, zalijes z vodo, dodas sol, poper, zavres, dodas paprike in glede na okus lahko se cuker. Tako jaz. Vsec mi je, ce je veliko bazilike.

Jaz sem bolj na komot. V kozico dam malo paradižnikove mezge iz tetrapaka ali konzerve, dodam žlico moke in zmešam, nato pa dodam še ostalo paradižnikovo mezgo. Še solim z zeliščno soljo in popram ter zlijem k paprikam.

Mi imamo radi bolj bistro omako, nic ne dodajam, pac le nalijem vodo cez paprike, malo zacimb in to je to.

Toste paradiznikove omake meni ne sedejo na paprike, se manj pa na sarme.

Fak, filane paprike v začinjeni vodi.  Kaj vse ne prebereš tu gor.

V posodo dam olje, popražimo – karameliziram sladkor, dodam moko ko porjavi zalijemo z mezgo iz tetreapaka, dodam dišave(veliko bazilike, česen) posolimo in v tem kuham paprike.

Odgovor na objavo uporabnika
Filana paprika, 25.07.2021 ob 21:02

Cebulo pocvres na svinjski masti, gor das paradiznike, baziliko, cesen in jabolka, kuhas na malo vode, zmiksas s palicnim mesalnikom, zalijes z vodo, dodas sol, poper, zavres, dodas paprike in glede na okus lahko se cuker. Tako jaz. Vsec mi je, ce je veliko bazilike.

Pol Ne rabiš niti paprik Koliko sala je to jao ??????? pa vse hujšate

Je napisano. Tega se držite. ??

Vprašam, 26.07.2021 ob 04:21

Je napisano. Tega se držite. ??

Filan*, lp

Kupis paradiznikovo kremno juho v vrecki.  To je super omaka za filane paprike.

bistra omaka, 26.07.2021 ob 00:21

Mi imamo radi bolj bistro omako, nic ne dodajam, pac le nalijem vodo cez paprike, malo zacimb in to je to.

Toste paradiznikove omake meni ne sedejo na paprike, se manj pa na sarme.

O okusih se ne razpravlja, ampak: o, fuj.

svinjska mast

čisto na drobno nariban korenček – nariban na tistem za limonino lupino ribat

prepražim

posujem z 2 žlicama sladkorja in žlico moke

prepražim

zalijem z domačo paradižnikovo mezgo – če se da odlijem zgornji “vodeni” del

začinim

pokuham, da postane gostljato

dodam paprike/čufte

alieliuli, 26.07.2021 ob 08:14

O okusih se ne razpravlja, ampak: o, fuj.

Kaksne omake vi delate, paprik sploh ne rabite zraven, je ze omaka celo kosilo!

Pa verjetno s filanimi paprikami, ki ze vsebujejo riz, postrezete pire krompir in po moznosti na vse to skupaj se kruh!

Ni cudno, da imate vse 20+ kil prevec!

Pozanimi se najprej katero je uporablala omako.

Al jo je nardila iz paradiznikove mezge..paradajz v tubi.

Vcas so s tem tud kuhal.

bistra omaka, 26.07.2021 ob 09:06

Kaksne omake vi delate, paprik sploh ne rabite zraven, je ze omaka celo kosilo!

Pa verjetno s filanimi paprikami, ki ze vsebujejo riz, postrezete pire krompir in po moznosti na vse to skupaj se kruh!

Ni cudno, da imate vse 20+ kil prevec!

Za nekoga si me zamenjala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close