Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Bonton in otroci

Bonton in otroci

Včeraj pride na kosilo sestra. Nima otrok. Sin, 4 leta, se v svoji sobi igra s kockami, je čisto zatopljen, zato ga seveda pustim, imam vsaj mir skuhati do konca. Sestra pa takoj užaljena, ker je ni prišel pozdravit, začne na glas govoriti, da potem pa ne bo dobil darila, da kako je nesramen, ker ne pozdravi obiskov in bo darilo nesla nazaj domov. Sin jo je seveda slišal, potem sploh ni hotel priti iz sobe na kosilo, ko je prišel je bil cel čas tiho, nesrečen, na jok mu je šlo, a se je zadržal. S sestro sva se ornk skregali, ves čas komentira in kritizira otroka, mojo vzgojo, ima nerealna pričakovanja in je užaljena, ko ni po njeno. Povejte, sem res slaba mama? Ne znam vzgajati ali ona pretirava?

Ma čudakinja, da se na 4 letnike spravlja. Vrjetno bo svoje otroke vzgojila v hinavce, ki bojo pozdravljali, pri sebi pa si mislili svoje.

Napaka je izključno tvoja, ker sina nisi poklicala, da pride pozdravit teto. On bi lepo pozdravil, ona bi dala darilo in potem bi se šel tvoj sin nazaj igrat, vidve bi pa veselo čvekali.

Sestra ima prav, da se obiske pride pozdravit. 4 letnik pač ni več dojenček, niti ni bil sredi popoldanskega spanja. Ni prav, kako je zadeve uredila, ker se je res spravila na tvojega sina, namesto da bi tebi rekla, da poskrbi za bonton. Ampak do neke mere je to lahko razumljivo, ker ona nima otrok in verjetno ne ve, kako na ustrezen način komunicirati s štiriletnikom. Ni pa razumljivo, da ti sina ne pokličeš oz. ne greš iskat ali vsaj sestre ne pelješ k njemu, kot bi se sicer v taki situaciji spodobilo.

Pretiravaš pa ti, ker to, da narediš enkrat eno napako še ne pomeni, da si kar na splošno slaba mama. Ampak ja, v tej situaciji je bila napaka izključno tvoja. Kakšen odnos imata pa drugače s sestro na splošno, je pa drugo vprašanje, ki pa presega okvirje te teme.

Pa še to, ona verjetno ni prišla samo k tebi na obisk, ampak je zagotovo prišla obiskat tudi svojega nečaka in se je tega obiska veselila.

Odgovor na objavo uporabnika
Težakinja, 24.07.2021 ob 19:35

Včeraj pride na kosilo sestra. Nima otrok. Sin, 4 leta, se v svoji sobi igra s kockami, je čisto zatopljen, zato ga seveda pustim, imam vsaj mir skuhati do konca. Sestra pa takoj užaljena, ker je ni prišel pozdravit, začne na glas govoriti, da potem pa ne bo dobil darila, da kako je nesramen, ker ne pozdravi obiskov in bo darilo nesla nazaj domov. Sin jo je seveda slišal, potem sploh ni hotel priti iz sobe na kosilo, ko je prišel je bil cel čas tiho, nesrečen, na jok mu je šlo, a se je zadržal. S sestro sva se ornk skregali, ves čas komentira in kritizira otroka, mojo vzgojo, ima nerealna pričakovanja in je užaljena, ko ni po njeno. Povejte, sem res slaba mama? Ne znam vzgajati ali ona pretirava?

Očitno Vas čutimo. Na vsakem Voglu Ženske

Bodi Mama v prvi vrsti ter dober človek. Ne pa zajebanc

A boste ženske nehale no, ste sitne, ne vem potrebne tam dol, sorry, vprašam ?Same sitne z bonboni ?

Odgovor na objavo uporabnika
Vprašam, 24.07.2021 ob 20:32

Očitno Vas čutimo. Na vsakem Voglu Ženske

Bodi Mama v prvi vrsti ter dober človek. Ne pa zajebanc

A boste ženske nehale no, ste sitne, ne vem potrebne tam dol, sorry, vprašam ?Same sitne z bonboni ?

A Ste sodobne mati normalne? Kot otrok me je v skupnem sprehodu vprašala, če ìmajo radio zraven ????????? Skuhaj₩, postreže 0joj ženske težite

Ne diral lava dok spava in ne diraj 4-letnika če se sam lepo igra…da so to zlata vredni trenutki ve vsaka mama.

To zgodbico smo ze brali, identicno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close