Kam date denar in mobitel, ko greste v vodo
Mobitel v brisačo, denar pa pod ovitek mobitela. Brisačo pa na kamen ob vodi. Potem pa v vodo pa skoz gledaš brisačo kot strupenjača glodalca. Sedaj še nisem imel problemov ob taki taktiki.
Druga opcija je pa tudi izmenično plavanje, saj se vedno ne da biti v vodi. Zame je telefon in denar nepomemben, bolj bi me motilo, če mi vzame brisačo. za to bi šel pa še za njim, banda.
Denar (gotovino) pustim v apartmaju oz. kjer sem pač nastanjen. Nikoli nimam pri sebi večje količine gotovine. Če je le možno plačujem s kartico oz. kar s telefonom.
Drugače imam telefon na plaži, vendar ga “skrijem” tako da ni ravno viden ter da ne “privablja pogledov”. Treba se je zavedati, da se je tehnologija zadnjih let že toliko spremenila, da je kraja telefonov precej nesmiselna. Vsak telefon ima svojo IMEI cifro in ponudniki lahko blokirajo ukradene telefone. Poleg tega, nekaterih telefonov niti ugasnit ne moreš če nisi logiran (fingerprint/pin etc.). Podatkovni promet in aplikacije ti omogočajo, da lahko napravo izslediš in tudi upravljaš (GPS, vklop kamer, slušalk itd.). Sim kartice gredo počasi v izumrtje oz v eSIM, kar pomeni, da v prihodnosti niti kartice ne boš mogel fizično odstraniti.
Iz tega vidika je kraja telefona, kot bi ukradel dalinjsko kontrolirano bombo. Pač imaš jo in upaš na milost lastnika, da ti ne naredi takšne ali drugačne pizd***. Z njim si pa itak kaj veliko ne moreš pomagati.
Glede na to, da je na plaži prepovedano puščati brisače, ležalnike… ko te ni na plaži, imam napihljiv čolniček kamor vse pospravim, ko grem plavat. Ga pač vlačim s sabo. Tako na plaži v senci pustim prostor drugim kopalcem, vse kar je vrednega imam ob sebi in še kak gliser me ne more povozit, saj sem zelo vidna…
Ce si sam, pac sosedu na plazi reces, ce mal pogleda, da se gres skopat.
Drugace, ce sem sama, vse pustim na varnem, vzamem le par kovanckov za kavo,ampak to je itak ful redko.
Mi najemamo hise ob plazi, tako da niti nismo na olazi, ampak se gremo skopat in nazaj na teraso. Ce bi bila sama, bi vse zaklenila, kljuc pod kamen in v vodo. No, pa na takih mestih, kjer mi dopustujemo, je itak ful malo ljudi, ti skoraj nima kdo kaj ukrast.
excell159, 22.07.2021 ob 06:56
Aja pa še to, obstajajo tudi aplikacije, ki s pomočjo žiroskopa vgrajenega v telefonu uhgotavljajo ali se je in koliko se je telefon premaknil. Če se je premaknil preveč začne tulit :).
Za tak namen bi bil uporaben tudi Anchor Watch (jaz imam Anchor Lite, je brezplačen), ki se sicer uporablja pri sidranju. Nastaviš radij kroga (pri sidranju se pač vrtiš v krogu) in če ga premakneš preko meje tuli kot zmešan. Je pa treba, vsaj pri Anchor Lite, nastaviti, da se ekran ne ugasne.
enostavno je, 22.07.2021 ob 08:45
Ce si sam, pac sosedu na plazi reces, ce mal pogleda, da se gres skopat.
Drugace, ce sem sama, vse pustim na varnem, vzamem le par kovanckov za kavo,ampak to je itak ful redko.
Mi najemamo hise ob plazi, tako da niti nismo na olazi, ampak se gremo skopat in nazaj na teraso. Ce bi bila sama, bi vse zaklenila, kljuc pod kamen in v vodo. No, pa na takih mestih, kjer mi dopustujemo, je itak ful malo ljudi, ti skoraj nima kdo kaj ukrast.
Torej se ti hodiš v morje s kopat-umit?
????
Jonc nepr, 22.07.2021 ob 09:32
Za tak namen bi bil uporaben tudi Anchor Watch (jaz imam Anchor Lite, je brezplačen), ki se sicer uporablja pri sidranju. Nastaviš radij kroga (pri sidranju se pač vrtiš v krogu) in če ga premakneš preko meje tuli kot zmešan. Je pa treba, vsaj pri Anchor Lite, nastaviti, da se ekran ne ugasne.
Hja, vprašanje je katero tehnologijo uporablja ta aplikacija. Načeloma lahko prek GPSja pozicioniraš in na ta način dobiš informacijo koliko iz radija si. Druga varianta pa je žiroskop in integracija hitrosti. Vsaka tehnologija ima svoje prednosti in slabosti. Za krajo je najbolj primerna z žiroskopom, saj dejansko zazna že zelo majhne premike telefona. Torej če nekdo ukrade telefon je dobro da piska ko je človek zraven ne ko je 20m stran :). Ena izmed takšnih aplikacij ki to dela je: Anti Theft Alarm – od razvijalca MMAppsMobile.
Obstajajo pa tudi samostojne naprave – za kolesa. Kjer zaznava premike in sproži alarm, napravo pa kontroliraš preko dalinca. Ta je pa precej bolj glasna kot telefon, in jo lahko imaš v torbi – tako da če hoče nekdo ukrasti torbo, potem tuli kot raketa. Za več info aliexpress: bicycle anti theft alarm cena pa je par $.
excell159, 22.07.2021 ob 10:46
Hja, vprašanje je katero tehnologijo uporablja ta aplikacija. Načeloma lahko prek GPSja pozicioniraš in na ta način dobiš informacijo koliko iz radija si. Druga varianta pa je žiroskop in integracija hitrosti. Vsaka tehnologija ima svoje prednosti in slabosti. Za krajo je najbolj primerna z žiroskopom, saj dejansko zazna že zelo majhne premike telefona. Torej če nekdo ukrade telefon je dobro da piska ko je človek zraven ne ko je 20m stran :). Ena izmed takšnih aplikacij ki to dela je: Anti Theft Alarm – od razvijalca MMAppsMobile.
Obstajajo pa tudi samostojne naprave – za kolesa. Kjer zaznava premike in sproži alarm, napravo pa kontroliraš preko dalinca. Ta je pa precej bolj glasna kot telefon, in jo lahko imaš v torbi – tako da če hoče nekdo ukrasti torbo, potem tuli kot raketa. Za več info aliexpress: bicycle anti theft alarm cena pa je par $.
Anchor Lite uporablja GPS. Sem poskušala zdaj nastavit radij na 1m in začne piskat pri 1 do 1,5 m.
Forum je zaprt za komentiranje.