Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tesnoba

Tesnoba

Kako se spopasti s tesnobo? Vem, da sem v neskladju sama s sabo a težko kaj spremenim. Nočem do zdravnika še manj si želim tablet, ki te spravijo do apatičnosti.

Vzami tablete Dominor, kupijo se v lekarni. Res pomagajo in to brez stranskih učinkov.

So res brez stranskih učinkov?

Kaj imaš in kako hudo?

Pač, če imaš npr fobijo pred višino in živiš na 12. Nadstropju stolpnice se preseli.

Eni napadi tesnobe so res hudi v smislu “popoln odklop moram na urgenco” lahko je samo živčen občutek; če imaš jasne sprožilce in razloge npr. Te je po prometni nesreči strah prisesti v avto, se lahko malo izogibaš, malo izpostavljaš “exposure and response” terapije oziroma vaje, če imaš nedefinirane vsesplošne napade tesnobe, več ali manj so meditacije, afirmacije, joge in tablete.

Pojavi se mi nenadoma brez razloga. Zadnje čase je zelo močno, skoraj kot fizična bolečina v prsih in po nekem času se bolečina pojavi tudi v trebuhu. Nisem zadovoljna v življenju in to bi morala spremeniti, vendar je težko. Ljudje, ki bi me razumeli jih je malo.

Odgovor na objavo uporabnika
Nova899, 21.07.2021 ob 21:39

Kako se spopasti s tesnobo? Vem, da sem v neskladju sama s sabo a težko kaj spremenim. Nočem do zdravnika še manj si želim tablet, ki te spravijo do apatičnosti.

Prvič slišim, da anksiolitiki povzročajo apatičnost. Če gre za pravo tesnobo, so antidepresivi prva pomoč, da si sploh zmožen funkcionirati. Ko primejo, sledi psihoterapija. Poleg tudi stalno delo na sebi in čimbolj zdrav način življenja.

Pa vsako malo slabše počutje še ne pomeni tesnobe. In verjemi, ko te zagrabi res prava tesnoba, nimaš energije in volje, da bi razmišljal po sistemu baba čula baba rekla, ampak se oprimeš rešile bilke, ki ti jo ponudi uradna medicina. Velikokrat pride do tega trenutka na urgenci.

Jaz se zamotim s pospravljanjem. Karkoli, samo, da ne razmisljam prevec. Verjetno nima veze, ampak pijem magnezij. Se mi zdi, da pomaga.

Tapkanje

Radikalno spremeni tisto v življenju zaradi česar nisi srečna, tudi če je težko, dokler je le še čas.

Rešì se, preden pristaneš na tabetah, ker potem ne bo zaradi njih nič bolje.

Jahhhh, 21.07.2021 ob 22:23

Tapkanje

Svetovna neumnost!!!!

Če ni skrivnost me zanima KAJ je tisto, kar ti povzroča nezadovoljstvo v življenju?

Koliko let šteješ?

Kako gre tvoje osebno življenje, ljubezen, partnerstvo?

Služba?

So morda to razlogi zaradi katerih nisi zadovoljna?

Naučite se sestavljati pozitivne afirmacije. Moč besed je neskončna. Besede učinkujejo direktno na psihološko notranjost posameznika. Najgloblje jedro posameznika je vedno pozitivno. Prebujanje zdravja z besedami je fantastično. Verjemite sebi. V ljudeh okrog sebe prebujajte zdravje. Znotraj vas je neskončna samozavest, moč in energija.

Tresavica po celem telesu, dušenje, srčni utrip v mirujejo stanju preko 130, bolečina v prsih…

Zaradi službenega stresa je postajalo čedalje hujše. Začela sem z rednim tekom, v enem mesecu se je stanje umirilo. Ko tečem, pokurim ves adrenalin, ki se mi nabira v telesu.

Nobenih tablet, kemije ne potrebujem. Poskusi poiskati nekaj, kar te resetira

Živjo!

Meni zelo pomaga dihanje – poguglaj pranajama dihalna tehnika za umiritev…. Na yt imaš razlago, je v bistvu zelo preprosto in pri meni učinkovito…. Upam, da pomaga tudi tebi! Srečno!

Sotrpinka, 22.07.2021 ob 20:21

Živjo!

Meni zelo pomaga dihanje – poguglaj pranajama dihalna tehnika za umiritev…. Na yt imaš razlago, je v bistvu zelo preprosto in pri meni učinkovito…. Upam, da pomaga tudi tebi! Srečno!

Hvala

Ja, to je pa res.  Na zrak velikokrat pozabimo. Kisik v zraku je oksidant. Sam občasno naredim hiperventilacijo. Globoki vdihi in globoki izdihi za kakšno minuto, da se kri obogati s kisikom. Pomaga pri sproščanju in umirjanju. Tek tudi pripomore h globljemu dihanju. Višja koncentracija kisika v krvi in posledično v celicah najbrž pomaga tudi pri razstrupljanju organizma. Sonce, voda, zrak, svoboda. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close