Ljubljana – podgane
Sandi398, 21.07.2021 ob 09:16
Dodaj se odsuzene narkomanske igle za vsakem vogalu (razen na Tromostovju,itak) in imas popolno sliko tega Balkanskega umazanega mesta.
Ko sem pred dvema ali tremi tedni varnostniku Ministrstva za kulturo povedala, da je par metrov od vhoda injekcijska igla, pa mi je nonšalantno odgovoril, da to ni v njegovi pristojnosti, ker da nima ustreznih pripomočkov (tista kao prijemalka na palici)…
kokoši, 21.07.2021 ob 09:27
A ti veš debil, da so podgane ene najpametnjših živali na svetu, in zelo čustvene, empatične in zaznajo stisko drug od druge.
Mi Lublančani jih hranimo. Sploh starši z otroci vejo kje so podgance in ko grejo z otroci na sprehod vzamejo kake ostanke hrane in jih nahranijo.
Itak. jIh imate kot hišne ljubljenčke.
Franja692, 21.07.2021 ob 09:32
Itak. jIh imate kot hišne ljubljenčke.
Ne to pa ne. Ljudje imajo podgane za hišne ljubljenčke, a to niso tadivje, te so kupljene v trgovini. Za hišne ljubljenčke pa imamo nutrije(to zgleda kot maček velika podgana), saj živijo v Ljubljanici in lublančani jih posvajajo. Vtipki nutrija v google slike in boš našla takoj kakšen članek, blog koga ki ma nutrijo.
Sicer pa če še to dodam. Enkrat sem to nekomu povedal in je mislil, da se zafrkavam. Ker nekaterim ljudem so podgane kao ogabne kar je ful čudno glede na to, da gre za srčkano kosmato živalico(sej ni kača), pač malo večja miška. A menda se strah pred podganami gensko prenaša saj so včasih prenašale kugo in zato je ta strah ostal zapisan v ljudeh. In zato imajo nekateri predvsem kmetavzarji v sebi ta nerazumljiv strah pred tem prisrčnimi živalicami.
Kot sem rekel mi Lublančani jih hranimo, še posebej družinice z otroki, ker tu imamo radi živali in skrbimo za njih, ne kot zarukani kmetavzarji, ki so kruti do živali. V enem od Hrvaških kempov so bile luškane rjave podganice in smo jih mi Lublančani hranili z jabki, ker dejansko to jejo.
A niste videli nekaj časa nazaj prispevek v Dnevniku, ki je prikazoval Lublanske družinice, ki so prinašale hrano podgancam, ki so se naselile ob nekem posušenem drevesu ob Ljublanski sprehajalni poti?
Jaz doma na vogalu terase ob drevesu vedno pustim skalo in plastično plahto. Ko sem prejšnji teden kosil sem to nekaj premikal in spodaj zagledam 120 cm veliko črnico, ki poskrbi za marsikaj. Letos zunaj še nisem videl glodalcev. Potem pa še sosedovi mački poskrbijo za ulov. Skratka, če nebi bili zabotenirani, bi imeli kakšnega plazilca na delu pa bi bilo bolje.
kokoši, 21.07.2021 ob 10:08
Kot sem rekel mi Lublančani jih hranimo, še posebej družinice z otroki, ker tu imamo radi živali in skrbimo za njih, ne kot zarukani kmetavzarji, ki so kruti do živali. V enem od Hrvaških kempov so bile luškane rjave podganice in smo jih mi Lublančani hranili z jabki, ker dejansko to jejo.
A niste videli nekaj časa nazaj prispevek v Dnevniku, ki je prikazoval Lublanske družinice, ki so prinašale hrano podgancam, ki so se naselile ob nekem posušenem drevesu ob Ljublanski sprehajalni poti?
Če misliš tisto “družino” podgan pri Kapitlju, se je hrana nastavljala z namenom odlova udomačenih podgan, ki se jij je nekdo tam znebil. Kar se je uspelo pravočasno ujeti, se je, ko so se sparile z divjimi podganami, se je zadeva prekinila, ker je že prva generacija podgan, ki se mešajo med sabo, divja in neprimerna za domače ljubljenčke. Takrat se je tudi zaprla luknja v drevesu (ni posušeno drevo drugače), da so jih ljudje prenehali hraniti.
takole je, 21.07.2021 ob 15:59
Če misliš tisto “družino” podgan pri Kapitlju, se je hrana nastavljala z namenom odlova udomačenih podgan, ki se jij je nekdo tam znebil. Kar se je uspelo pravočasno ujeti, se je, ko so se sparile z divjimi podganami, se je zadeva prekinila, ker je že prva generacija podgan, ki se mešajo med sabo, divja in neprimerna za domače ljubljenčke. Takrat se je tudi zaprla luknja v drevesu (ni posušeno drevo drugače), da so jih ljudje prenehali hraniti.
Nevem kje je Kapitelj? A je to u Lublan? Ne nič niso tega umenjal u unem prispevku. Kazal je pač blokovske družinice, ki so hranile podgance. Sj to nekateri Lublančani počnemo ker nimamo predsodkov pred njimi. Tudi v hrvaškem kempu smo bli samo Lublančani tisti ki smo jih hranili z jabki.
Js jih videvam vsepovsod v mestu. Na vrtu pa imamo eno rjavo podgano, ki živi v kompostu in se hrani z sadjem, zelenjavo, ki jo vržemo na kompost. Pa se pogovarjamo z njo in ona nas gleda in niti ne pobegne, ker se je že navadila na nas.
Samo je pa zlo odvratno, ker mi pred vrata moje sobe nosi mrtve deževnike in polže. A to počne iz hvaležnosti??????????
Sem si dal dat komarnik na vrata, da mi nebi v sobo prišla.
Jure158, 21.07.2021 ob 09:15
Bili v nedeljo v Lj na izletu. Toliko podgan nisem videl se nikjer!!!
Zakaj tako razmnozevanje? A ne cistite?
Kaksen vtis dajete turistom? FUJ!!!!!!
Pred ogromno leti, picerija (pica pica pomeni sraka), zunaj na pici, pici, ki jo peče picerija, pa miške vmes skakale :)))))))))) Briga me, mene zanima, zakaj je bil premik plač in s tem kup težav gopsod glavni?
Časi se zgleda obračajo, 25.07.2021 ob 15:29
Pred ogromno leti, picerija (pica pica pomeni sraka), zunaj na pici, pici, ki jo peče picerija, pa miške vmes skakale :)))))))))) Briga me, mene zanima, zakaj je bil premik plač in s tem kup težav gopsod glavni?
Prosim bon za položnico, ker ste naredili popolno sranje. Čeprav nihče ni perfekt. Če imamo po novem bone za marsikaj.
Forum je zaprt za komentiranje.