Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek REVSCINA v Sloveniji

REVSCINA v Sloveniji

Nekaterim se niti ne sanja koliko je tega!! Celo merd otroci!

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=slovenija+revni+otrooki

To je ZELo zalostno!

Ja, res, cela Tanzanija smo. Otroci nimajo za telefone, tastari pa ne za bemveje. Še dobro, da se lahko tolažijo v lastniških vikendih na hrvaški obali. Srednji sloj izginja.

..oziroma;srednji slo je ze prakticno ze izginil. Vikendi pa so itak iz casa Juge.

Naj izgine, srednji sloj, če se ni sposoben vzdrževat.  Meje so pa tudi odprte (ko ni ravno lockdown) in naj poskusijo srečo v tujini. Tam pa slovenski srednji sloj ne pride dlje od čistilk, sobaric in drugih fizičnih del za minimalca.

Odgovor na objavo uporabnika
Desperadodajka, 20.07.2021 ob 10:54

Naj izgine, srednji sloj, če se ni sposoben vzdrževat.  Meje so pa tudi odprte (ko ni ravno lockdown) in naj poskusijo srečo v tujini. Tam pa slovenski srednji sloj ne pride dlje od čistilk, sobaric in drugih fizičnih del za minimalca.

A se ti imas za visji sloj?

Sprasujem,ker po oecd kritejih,visji sloj ima letni dohodek vsaj 200.000 Evrov….

Lej, mene pa nekdo, ki jamra da nima za nahranit otroke, sam pa ima skoz za čike, kavo, pir, nohtke, obrvi risat itd, ne bo nikdar prepričal, da nima za hrano. Le dati noče ampak zastonj dobiti na račun otrok. Ki večinoma postanejo enaki goljufi kot tasrari ob katerih so odraščali.

Tapravga siromaka je sram to obešat na velik zvon in išče delo da lahko kupuje hrano.

Jamrači imajo, zapomnite si to.

Zartrose izven profila, 20.07.2021 ob 10:58

Lej, mene pa nekdo, ki jamra da nima za nahranit otroke, sam pa ima skoz za čike, kavo, pir, nohtke, obrvi risat itd, ne bo nikdar prepričal, da nima za hrano. Le dati noče ampak zastonj dobiti na račun otrok. Ki večinoma postanejo enaki goljufi kot tasrari ob katerih so odraščali.

Tapravga siromaka je sram to obešat na velik zvon in išče delo da lahko kupuje hrano.

Jamrači imajo, zapomnite si to.

Se strinjam. Žal tako je, da marsikateri otroka nima, ker starši raje porabijo za čike in pijačo.

Pri nas doma nismo nikoli imeli veliko denarja. Ampak… mama in oče sta bila garača, sta imela njivo, vrt in je bila hrana doma. Jeseni se je vložilo za celo zimo. Pridelala sta skoraj vse. Kupili smo le olje, sol… Nikoli nismo kupovali jogurta, coca col, pripravljenih jedi…

Ko sta umrla, NIHČE ni hotel najeti njive. Bila je pognojena in preorana.

Lažje je kar dobiti in nič delati in jamrati.

Žal pa otroci niso krivi, da imajo lene starše in včasih tudi jaz pomagam. Ampak samo če vem, da otrok dobi denar.

A cike in pir sedaj naredijo razliko med biti reven ali ne? :)))
Kot tista zgoraj ki je napisala,da ni res da je ena revna,ker jo je videla pri frizerju! :))
A cmo vzet ljudem se tisto malo dostojanstva ki jim ga je ostalo?
A se sploh zavedate kaksen siromasni standard je v Sloveniji( da obsojate ljudi ce pokadi, ce spijejo pir ali ce gredo k frizerju)?

Kaj pa zaposleni?
Je OGRMONO takih (in jih je vedno vec) ki s slovensko mizerno placo ne zmorejo niti za osnovno zivljenje in moraj na Karitas in na RK. ZAPOSLENI. A so tudi ti lenuhi?

Če niso lenuhi, so pa bedaki. Saj pravite vsi, da so socialne podpore tako visoke, da se ti delat za minimalca ne splača. Zakaj potem delate, če se vam ne splača? V kapitalizmu smo. Kapitalist ne bo vlagal tja, kjer se mu ne splača. Zakaj raja hodite delat, če vam ni računice? Ste še zmeraj v socializmu?

kdor ima za jest, streho nad glavo in mir v duši ni reven. preveč ste postali materialisti, ker imate izpraznjeno dušo

Anonimno 9055, 20.07.2021 ob 11:56

kdor ima za jest, streho nad glavo in mir v duši ni reven. preveč ste postali materialisti, ker imate izpraznjeno dušo

Ne,ne. S mirom v dusi ne mores placevat poloznic,hrane,obleke,prevozov,itd,itd,itt. In tukaj ni nobenega govora o kaksnem luksuzu. Vecina SLovencev si ne more privoscit osnovnih stvari. &4% jih dela za DO 800 e na mesec. S 800 e na mesec si reven in se kako reven.

Desperadodajka, 20.07.2021 ob 11:58

Ne,ne. S mirom v dusi ne mores placevat poloznic,hrane,obleke,prevozov,itd,itd,itt. In tukaj ni nobenega govora o kaksnem luksuzu. Vecina SLovencev si ne more privoscit osnovnih stvari. &4% jih dela za DO 800 e na mesec. S 800 e na mesec si reven in se kako reven.

pa saj je napisala kdor ima za jesti, streho nad glavo, to običajno pomeni, da imaš denar za to.Slovenci smo pač čudežni ljudje s parimi fičniki gradimo ogromne bajtue, kupujemo vikende, cele dopuste prešportamo…

Resnični reveži bi nas morali vprašati za recept.

Baloom, 20.07.2021 ob 11:11

A cike in pir sedaj naredijo razliko med biti reven ali ne? :)))
Kot tista zgoraj ki je napisala,da ni res da je ena revna,ker jo je videla pri frizerju! :))
A cmo vzet ljudem se tisto malo dostojanstva ki jim ga je ostalo?
A se sploh zavedate kaksen siromasni standard je v Sloveniji( da obsojate ljudi ce pokadi, ce spijejo pir ali ce gredo k frizerju)?

Pir in čiki so zate dostojanstvo?! To je nepotrebna in škodljiva navada, ne pa dostojanstvo.

Nismo lih socialni, pa se mi zdi stran vržen denar za frizerja…za 30 mi  moja seka  čop odreže vsaki tok cajta (moja si ne upa, da ne bo sfušala pravi), jz pa svoji lepo lase pogliham do druge vodoravne prečke na stolu in lepo odrežem. Čist tehnično. Pa pobarvam jo tud-sem zadevo naglumil čist visokoserijsko, da mi gre čist mal časa ( pa daje lepa in v tolrancah).

Hčeri mi babica poreže.

No, 1x let grejo k frizerju, da jih kao sforma, to je to.

Jz nism bil že 20+ let…

Tak da me čudi, da je ob vsej  revščini za frizerja, ki  ni življenjsko potreben.

Preprosto: ne delaj otrok, če nimaš denarja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close