Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Odpustili so me, ker sem v službi rudaril bitcoine

Odpustili so me, ker sem v službi rudaril bitcoine

Čez noč sem puščal prižgane računalnike, na njih se je rudarilo za moj dodaten zaslužek (plača ni nevem kaj). Iz računalniškega oddelka so me odkrili, zato sem dobil krivdno odpoved. Razmišljam o tožbi na socialnem sodišču. Advokat pravi, da so kar dobre možnosti zame. Ali naj grem v to ali ne?

Saj boš vsak hip svinjsko obogatel z bitcoini.

Pravik te nateguje. Konec koncev lahko podjetje zahteva od tebe povračilo stroškov električne energije, uporabe inventarja + kakšno kazen.

Odgovor na objavo uporabnika
Res je, 19.07.2021 ob 16:21

Pravik te nateguje. Konec koncev lahko podjetje zahteva od tebe povračilo stroškov električne energije, uporabe inventarja + kakšno kazen.

Najverjetneje provokacija… Zadeva je jasna. Oprema je last podjetja in je namenjena za službene zadeve. Da o povečani porabi elektrike niti ne govorimo.

Tako, da take pravljice ne kupimo.

Če greš v tožbo, bo iz vsega največ imel tvoj odvetnik. Ti pa boš moral povrniti stroške, ki si jih podjetju naredil med uporabo njihove lastnine.
Verjetno boš moral rudariti še nekaj časa, da boš poplačal vse dolgove in stroške.

Ker če boš tožil, boš moral dokazati, da so te odpustili brez razloga in v primeru, da lahko to dokažeš, boš zmagal.

Premisli, kakšne dokaze imaš!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close