Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj pa to?

Kaj pa to?

Moj sin je zaposlen v verigi McDonals. Petnajstega julija je začel svoj težko pričakovani dopust, ki traja vsega skup cca 14 dni. Zadnji dan pred dopustom je zvečer od šefa izmene prejel SMS, da če bi prišel lahko naslednji dan v službo, za 5 ur in to od 12,00 do 17,00 ker je kao prišlo nekaj vmes in jim v tem času manjka en “dober” delavec, čeprav se trenutno v tej branži vrti kup enih dijakov in študentov, ki seveda po večini mešajo luft in čakajo nakazilo plače, kaj več pa od njih ni. Moj sin je tam od lanskega septembra, baje obvlada v nulo in očitno je tu problem. Trenutno je zaposlen preko pogodbe in mu jo podaljšujejo na 3 mesece. Obljubljeno mu je bilo, da ga po enem letu sprejmejo za nedoločen čas. Petnajstega julija je imel tudi rojstni dan, zato si je takrat tudi pisal dopust, kar je navedel tudi v odgovoru, zakaj žal ne more priti v službo. Vprašal je tudi mene, moža in svojo punco, ki smo mu svetovali vsi enako, da če bo poustil, bodo to od njega vedno pričakovali ali celo zahtevali. Razmere v dotični enoti niso rožnate, sploh ne za vodilne, saj dobri delavci dajejo odpovedi po tekočem traku in jih krvavo primanjkuje, sploh moških profilov, ki jih lahko dajejo v nočno izmeno, kar neprestano doleti tudi mojega sina. Trenutno je edini, ki lahko ponoči poleg še nekaterih sodelavk dela samostojno, saj se je en njegov kolega pred kratkim raje prezaposlil v eno trgovino.

Zanima me vaše mnenje, oziroma kaj bi vi na njegovem mestu glede vračanja v službo med dopustom, če ste seveda samo “eden tam” in ne kak pomemben profil v firmi, kjer delate.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close