Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dodatek na delovno dobo za 4 ure dela, 4 ure bolniške

Dodatek na delovno dobo za 4 ure dela, 4 ure bolniške

Prosim, če kdo ve…

Po dolgi rehabilitaciji zaradi hude bolezni delam 4 ure dnevno, 4 ure pa imam bolniške.

Delodajalec mi ni obračunal dodatka za 4 ure, za čas 8 urne bolniške mi je jasno, da mi ne pripada.

Sem se obrnil  na kadrovsko službo in računovodstvo, kjer pravijo, da mi samo za 4 ure dela ne pripada. čez par mesecev se upokojim, tako, da je tega dodatka kar nekaj.

Kolegica, ki je bila pred časom na istzem pravi, da ga je ona dobila polovičnega.

Na spletu ne najdem nič uporabnega.

hvaležen bom za vsako informacijo.

lp, Jože

Res nihče ne ve?

Bog, kako pogrešam Barco.

Iskrena hvala Vagabundu, Antilopi in še komu.

Tudi jaz jo pogresam.

Tudi jaz jo pogresam.

Pa jaz tud. Nisem lover boy, ampak sem ženska.

Delam za 4 ure, 4 ure bolniska. Pripada mi polovicni dodatek za delovno dobo. Prav tako mi pripadajo polovicni tudi vsi oszali dodatki.

Odgovor na objavo uporabnika
Na istem, 17.07.2021 ob 22:09

Delam za 4 ure, 4 ure bolniska. Pripada mi polovicni dodatek za delovno dobo. Prav tako mi pripadajo polovicni tudi vsi oszali dodatki.

Hvala za info. Ali mogoče veste kateri člen zakonodaje to predpisuje? Brskam po Zakonu in Uradnih listih in nikjer ne najdem člena, ki bi to urejal.

https://spot.gov.si/sl/poslovanje/zaposlovanje-in-delovno-razmerje/bolniska-odsotnost-in-nadomestilo-place-refundacija/

Na povezavi si poglej koliko znašajo osnove za bolniško odsotnost.

Delodajalec ti je dolžan dati plačilno listo, poglej si gor koliko znaša urna postavka za bolniško in preveri koliko urna postavka za redno delo. Če ne razumeš, pokliči v računovodstvo tistega, ki vam obračunava plače in ga vprašaj kaj je vzel za tvojo osnovo.
Namreč,  osnova povprečje plač preteklih 3 mesecev ali povprečje preteklega koledarskega leta, to povprečje vsebuje tudi dodatek za minulo delo.

In če ne razumeš kako je izračunala tvojo urno postavko, jo prosi, naj ti razloži. Vsekakor se iz povprečja že izplačanih preteklih plač ne izvzema nobenih dodatkov. Če pa jih, pa nekaj delajo narobe in vprašanje naslovi na inšpekcijo.

Objava čaka odobritev

Ena mama, 18.07.2021 ob 23:09

https://spot.gov.si/sl/poslovanje/zaposlovanje-in-delovno-razmerje/bolniska-odsotnost-in-nadomestilo-place-refundacija/

Na povezavi si poglej koliko znašajo osnove za bolniško odsotnost.

Delodajalec ti je dolžan dati plačilno listo, poglej si gor koliko znaša urna postavka za bolniško in preveri koliko urna postavka za redno delo. Če ne razumeš, pokliči v računovodstvo tistega, ki vam obračunava plače in ga vprašaj kaj je vzel za tvojo osnovo.
Namreč,  osnova povprečje plač preteklih 3 mesecev ali povprečje preteklega koledarskega leta, to povprečje vsebuje tudi dodatek za minulo delo.

In če ne razumeš kako je izračunala tvojo urno postavko, jo prosi, naj ti razloži. Vsekakor se iz povprečja že izplačanih preteklih plač ne izvzema nobenih dodatkov. Če pa jih, pa nekaj delajo narobe in vprašanje naslovi na inšpekcijo.

Pa saj ne sprašuje za ure bolniške, ampak za ure, ko je delala!

Sprašuje o cenah v trgovini, ti pa razlagaš, kak film si gledala po TV.

gtujjk, 17.07.2021 ob 21:10

Tudi jaz jo pogresam.

Pa jaz tud. Nisem lover boy, ampak sem ženska.

Jaz tudi!

Objava čaka odobritev

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close