Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Dilema – pomanjšanje dojk

Dilema – pomanjšanje dojk

Živjo. Ima katera izkušnje s pomanjšanjem dojk? Ali to obžalujete? Kako poteka okrevanje (bolečina, koliko časa traja, nelagodje)?

Sama sem stara 27 let. V najstniških letih sem opazila rahlo razliko v velikosti dojk ampak me ni motilo. Od nekje 20.leta naprej pa me razlika v velikosti zelo moti, prav tako pa tudi sama velikost dojk. Glede na izmerjene obsege bi mogla biti velikost mojih dojk 100G. Imela sem več različnih oblik košaric v tej velikosti, vendar mi nobena ne ustreza. Problem je ker je moja leva dojka od desne večja vsaj 2 košarici, če ne celo 3. Leva je tudi bolj polna in čvrsta, medtem ko je desna bolj prazna. Prav tako so zaradi gravitacije že kar precej povešene. Leva dojka mi tako vedno visi čez košarico, medtem ko je desna ne zapolni. Nekako sem se naučila z roko dojke prilagoditi tako, da vsaj estetsko ni preveč opazna ta razlika. Je pa nošnja modrca zelo neudobna. Predvidevam da je moja leva dojka košarica H, desna pa E ali F.

Zanima me če ima še katera tako veliko razliko v velikosti. Vem da je asimetrija nekaj normalnega ampak zato ni nič manj moteče. Kako se tiste z enakim problemom spopadate s tem? Kje najdete modrce, ki vam ustrezajo (navadne in športne)?

Mene moje dojke resno ovirajo pri normalnem življenju, zato že nekaj časa resno razmišljam o pomanjšanju. Zaradi njih me stalno bolijo križ, rame in vrat. Sploh po daljšem nošenju modrca, zato sem doma večinoma brez njega. Tu pa nastane problem zdaj v poletnih mesecih, ker se mi zaradi švica pod dojkami in po dekolteju naredijo izpuščaji. Da ne govorim o tem da nikakor ne najdem primernega športnega modrca, ki bi bil dovolj velik in bi mi nudil ustrezno oporo.

Ker sem močnejše postave sem se odločila, da bom probala moj problem zmanjšati z izgubo teže in pridobitvijo mišične mase. Do zdaj sem shujšala dobrih 15kg vendar so dojke ostale iste velikosti. Zmanjšal se je le obseg, košarica pa ne.

Kot sem že omenila že nekaj časa resno razmišljam o operaciji. Operacijo bi seveda probala izpeljati na račun zavarovalnice, saj v teoriji ustrezam pogojom pod katerimi operacijo krije zavarovalnica. Operacije bi se poslužila le ve primeru, da mi s hujšanjem ne uspe odpraviti problema. Ampak ker cel postopek traja vsaj 2 leti (pridobitev vseh ustreznih potrdil, napotnice in sama čakalna doba za operacijo), bi se ga rada čimprej lotila. Pred tem bi pa rada slišala izkušnje žensk, ki so že imele operacijo. Strah me je namreč same operacije, okrevanja in tudi tega, da si na koncu nebi bila všeč. Res me zanimajo vaše izkušnje z vsem tem.

Dve prijateljici sta šli samoplačniško, ker kljub težavam nista dobili zelene luči prek zavarovalnice in jima je žal samo to, da sta toliko časa oklevali!

Ena je imela še v študentskih časih joške dobesedno do pasu – ko sem jo videla brez modrca, sploh nisem vedela, kaj gledam, ker so bile prsi na čisto drugem mestu, kot bi človek pričakoval. Zaradi velikega oprsja se tudi nikoli ni ukvarjala s športom, do te mere, da si niti kolesa ni upala vozit, ker je bila tako negotova.

Drugi so že tako velike dojke dobesedno eksplodirale po porodu in se niso zmanjšale niti leto ali dve po koncu dojenja. Nobena ni debela, daleč od tega, ena konfekcija 34 ali 36, druga 38.

Kdor tega ni dal skozi, si sploh ne zna predstavljati. Jaz imam majhne, pa me zaradi modrca bolijo ramena, kaj šele ve, ki nosite tako težo naokrog.

Pogumno začni, še vedno si lahko premisliš, sploh če se res toliko časa čaka.

Aja, še vedno imata razmeroma veliko oprsje, ampak obvladljivo. C do D, odvisno od modela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close