Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako najhitreje v invalidski penzjon?

Kako najhitreje v invalidski penzjon?

Sem delomrznež, vsak dan grem težje na šiht, do penzjona pa je še daaaaleč. Poznam znanko, ki je 30 let nazaj bila na istem kot jaz, pa je vrgla pisalni stroj skozi okno pisarne in se naredila malo noro, pa je bila čez 1 mesec že v penziji. Včasih so bili sicer pogoji za to bistveno lažji….zanima me, če bi danes vrgel računalnik skozi okno in se naredil malo norega, bi mi isto uspelo priti v penzjon?

V penzjon ne, v oblazinjeno sobo.

Najdi si eno dohtarco z medicine dela prometa in športa za ljubico, pa boš dobil zelo hitro. Druga opcija je da najdeš kakšnega zapitega zdravnika (na ZZZS jih je polno), mu daš malo alkota pa bo.

Jaz sem naredil še bolje. Nastavil sem neke cevi, da so mi padle na nogo (seveda kontrolirano). Dobil sem sicer par modric, bušk itd. jamral pa zelo. Na delovnih sodiščih je še kar socializem in razsodijo v 90% v korist delavca. Dobil sem dobro odškodnino od firme, pa še penzjon. Tako da če to delaš naredi tako, da ti še firma kaj plača.

Upam da ti uspe. Ker je invalidska zelo nizka, boš verjetno dobil še občinsko in državno socialno, pa zastonj zavarovanje itd. Na koncu boš imel še priložnost fušati in boš z precej manj dela na enakem nivoju.

Danes so komisije na ZZZS bistveno strožje…jaz sem probal tako zaradi roke, pa nisem dobil nič. Tita se manjka, tam je bilo vse bolje! Tudi postopki so dolgi…v 1 mesecu ne bo šlo…simulirati bi moral vsaj pol leta…težka bo toliko časa prebiti v raznih zavodih…

Odgovor na objavo uporabnika
social paradiž, 15.07.2021 ob 14:51

Upam da ti uspe. Ker je invalidska zelo nizka, boš verjetno dobil še občinsko in državno socialno, pa zastonj zavarovanje itd. Na koncu boš imel še priložnost fušati in boš z precej manj dela na enakem nivoju.

Invalidska ni nujno, da je nizka.Izraćunajo ti jo iz 24 najboljših let.

Meni je uspelo biti nenehno tečen do šefa, nato sem mu na razgovoru omenil to opcijo in je sam predlagal na ZZZS, samo da bi se me znebil, komisija pri nas (na Ptuju pa je ena namanj zajebanih) pa je samo poštempljala. To je bilo 2 leti nazaj.

Uspelo mi je!, 15.07.2021 ob 14:55

Meni je uspelo biti nenehno tečen do šefa, nato sem mu na razgovoru omenil to opcijo in je sam predlagal na ZZZS, samo da bi se me znebil, komisija pri nas (na Ptuju pa je ena namanj zajebanih) pa je samo poštempljala. To je bilo 2 leti nazaj.

In kam si dobil štempelj? Na čelo?

Ne spoznam se res. A tisti ki je v invalidski penziji ima tudi redno socialno pomoč? Saj invalidska je nizka.Lahko kdo pove.

Da vsi v tej temi nabijate, ker si ne predstavljam, da živim med takimi lenuhi, ki mislijo, da samo zato, ker so, sem jih dolžna preživljati jaz in vsi ostali, ki delamo, in naši otroci! In potem se še upate k******, če kdo od vodilnih kaj v žep pospravi. Kot da ste vi kaj drugačni! Gamad!

Jaz sem to probal, pa ni šlo. Raje delam tako: sem na bolniški, ki jo predpiše zdravnik (30 dni). Enkrat sem moral na komisijo, pa so mi takoj skenslali, zato zdaj raje delam tako: delovni mesec ima 20 dni. 19 sem v bolniški, 1 dan koristim dopust, potem pa nova bolniška, da se izognem komisiji, ki je bistveno bolj zajebana kot osebni zdravnik.

ko je bil tito je bilo na izi, čeprav tudi takrat niso glih vsakega penzijonirali, danes so pogoji zelo strogi in delat morjo ljudje, ki so preboleli raka, ki so zelo bolni. se pa vedno po spletu naključij sreče najdejo osebe, ki vseeno pridejo v penzijo. moja znanka pred 10 imi leti se je naredila malo noro. napisali so ji psihozo, bila je več let na bolniški večkrat je šla na komisijo. potem so s enaveličali in jo penzijonirali. če je še delodajalec za stvar je še toliko lažje. pa seveda psihiater mora napisati da je zdravljenje zakljuleno in da izboljšanj ni za pričakovati. dokler ti zdravniki pišejo, da je še za zdravit tolko časa ne moreš v penzijo. keč tega je, da če psihičlno blefiraš da te lahko prisilijo v psihiatrično zdavljenje v bolnici kjer te pitajo z zdravili. ta moja znanka se je temu izognila, imela je srečo, kaj vemn in se je kao zdravila doma pod tableti. čeprav ji nič ni je zdrava ko dren.

jaz sem celo življenje hvatal krivine, dokler se nisem nekaj let nazaj preselil iz zzzs na zpiz. Kako? veze in poznanstva, razumevajoč delodajalec, kanček sreče in talent za igranje. Poskusi, zgubit nimaš kaj.

celo življenje, 16.07.2021 ob 10:57

jaz sem celo življenje hvatal krivine, dokler se nisem nekaj let nazaj preselil iz zzzs na zpiz. Kako? veze in poznanstva, razumevajoč delodajalec, kanček sreče in talent za igranje. Poskusi, zgubit nimaš kaj.

Koliko hvataš para na mesec?

400 € penzije + 250 € podpore + 100 € na fuš

Pri nas najbolj hvata krivine kar država sama. A res mislite, da kot piše celo življenje 400 penzija +250 podpore, ni hvatanje krivin s strani države?

VSI HVATAJO KRIVINE… ne mi govorit, da ni res. Eni bolj kot drugi. Delavec misli, da je hvatal krivine, jih pa država še 1000 krat bolj.

In zaradi takih kot ste vi so invalidnine sramotno nizke! Moj mož je težko neozdravljivo bolan, komaj dobrih 30 let imava, majhne otroke, sedaj čaka na postopek za invalidsko in penzija bo sramotno nizka in resnično bolni ne morejo služiti postrani! Upam, da je ne boste nikoli zares rabili! Lp.

Problem pri invalidski je, če nimaš dovolj delovne dobe, odmeri se od 24 najboljših let, če pa imaš par let samo, potem je zelo nizka, kar se vsaj deloma kompenzira s socialko.

Kakor vem, vsak mesec plačujemo, oziroma nam od plač trgajo za socialo in zdravstvo. Zakaj ne bi tega izkoristili? Če uspe uspe, zgubit ni kaj.

kdo je kriv, 16.07.2021 ob 11:52

Pri nas najbolj hvata krivine kar država sama. A res mislite, da kot piše celo življenje 400 penzija +250 podpore, ni hvatanje krivin s strani države?

VSI HVATAJO KRIVINE… ne mi govorit, da ni res. Eni bolj kot drugi. Delavec misli, da je hvatal krivine, jih pa država še 1000 krat bolj.

Drzava je pa kdo????

Loleki in toleki, drzava ste vi in jaz in nasi otroci! In seveda dokler tega ne dojamete, boste srali v svojo skledo, predvsem pa v skledo svojih otrok.

plačujemo vsak mesec, 16.07.2021 ob 14:52

Kakor vem, vsak mesec plačujemo, oziroma nam od plač trgajo za socialo in zdravstvo. Zakaj ne bi tega izkoristili? Če uspe uspe, zgubit ni kaj.

Povej mi, koliko TI placujes tja notri? Potem se bova pigovarjala o tem, koliko jaz in moj moz. O tem, zakaj placujemo, pa verjetno ne bo vec zneslo, ker vec kot ocitno ne razumes koncepta socialne drzave in namena teh placil. Ce poenostavim: Ne za lene zdrave riti!!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close