Kaj kuhate te dni?
Jaz precej idej črpam iz vrta. Recimo zelevnjavna juha in potem za zraven še marelične cmoke ali pa tople kumare s pire krompirjem ali zelenjavne rižote, pa sataraš in kakšne pečene klobasice. Danes imamo zabeljen stročji fižo in krompir. Za včerejo pa skoraj vsak dan solatni krožnik z različnimi dodatki.
Kaj pa je pri vas trenutno na jedilniku?
dvannajst, 15.07.2021 ob 13:10
Jaz precej idej črpam iz vrta. Recimo zelevnjavna juha in potem za zraven še marelične cmoke ali pa tople kumare s pire krompirjem ali zelenjavne rižote, pa sataraš in kakšne pečene klobasice. Danes imamo zabeljen stročji fižo in krompir. Za včerejo pa skoraj vsak dan solatni krožnik z različnimi dodatki.
Kaj pa je pri vas trenutno na jedilniku?
Hladne zelenjavne kremne juhe (zelenjava z domačega vrta) in kaka priloga, pa testeninske in riževe solate na 100 in en način.
Za večerje pa sadje s sladoledom.
Ehhh, z vrta razen solate in blitve ni še kaj pobirat. No pa jagode za sproti. Sicer bo stročji fižol zdaj začel delat, so že mini stročki, pa bučke in kumare, paradajz je pa še ves zelen.
Sicer pa v vročini prakticiram takole. Zjutraj si v pečici spečem kakšen protein (pečica mi bistveno manj segreje prostor, morda zato ker je blizu okna), spečem kakšno slano ali sladko pecivo, hitri kruh ipd in skuham kakšen OH, kakšno zelenjavo ki jo ne jem surove in stročnice. Vse pripravim za večkrat, tako da je v hladilniku vedno nekaj za piknit, skombinirat v solato ali jesti tako kot je. Del gre tudi v skrinjo.
No saj zdaj se je pa že prijetno osvežilo (okolica lj), tako da ni panike.
Dobro bi bilo se napisat kdo z vami se je…sama ce sem sama….ne kuham
Ce partner pride ob normalni uri domov, mora bit meso.
Med tednom vrtickarca ne je, cez vikend mora bit, da tudi ona je.
Ce sebi omejim kalorije nimam mleka za dojencka, tako da jem konkretno.
Danes sem sama sebi zrihtala pecen krompir, bucni polpeti, rdeca pesa. (Ampak brez mesa jem zelo redko).
Moji paradizniki sploh se niso rdeci na vrtu tako, da se cakam.
Največ mineštre oz. zelenjavne juhe. Bučke in kumare mi še niso rodile, imam sicer še redič in poletno solato, ki jo pa nameravam presaditi. Paradižniki so še zeleni. Popoldan oz. zvečer pojemo kakšen sendvič, spijemo kakšen kefir ali jogurt ali pa sladoled.
V dar sem sicer dobila nekaj kumar, zadnje dneve poleg mineštre skuham malo drobnega krompirja, ga ohladim in okisam skupaj s kumaricami.
Danes sem skuhala pašto s paradižnikovo omako. Se mi zdi da kuham tako kot običajno. Naši imajo radi vsak dan, da je nekaj na žlico.
Ko je vroče, največkrat prakticiram eno kuhanje za več dni – enolončnice, omaka za testenine, krompirjeva solata, juhe, mineštra itd. Večkrat zunaj na žaru ribe ali meso, bučke, sir. Nekaj je nakuhanega in zmrznjenega še od pomladi, pa včasih tudi samo tisto odtajaš.
Če ni prevroče pa tudi kaj, kar vzame več časa in “kurjenja”, da dobimo mal raznovrstnosti.
oziroma, 15.07.2021 ob 14:19
Ehhh, z vrta razen solate in blitve ni še kaj pobirat. No pa jagode za sproti. Sicer bo stročji fižol zdaj začel delat, so že mini stročki, pa bučke in kumare, paradajz je pa še ves zelen.
Sicer pa v vročini prakticiram takole. Zjutraj si v pečici spečem kakšen protein (pečica mi bistveno manj segreje prostor, morda zato ker je blizu okna), spečem kakšno slano ali sladko pecivo, hitri kruh ipd in skuham kakšen OH, kakšno zelenjavo ki jo ne jem surove in stročnice. Vse pripravim za večkrat, tako da je v hladilniku vedno nekaj za piknit, skombinirat v solato ali jesti tako kot je. Del gre tudi v skrinjo.
No saj zdaj se je pa že prijetno osvežilo (okolica lj), tako da ni panike.
Zanimivo.☺ Spečeš protein, kaj to? Kaj od peciv?
Forum je zaprt za komentiranje.