Turistični boni
Že pred nekaj dnevi sem zasledil podatek da je porabljenih že skoraj polovica prvih turističnih bonov. To se mi zdi zanimivo in zelo zaskrbljujoče. Se ljudje zavedate, da so turistični boni naš državen davkoplačevalski denar in da ga bo potrebno vrniti. Lahko se ljudje malo zamislite. Na eni strani grajate vse politike, ki kradejo državen denar, ko pa imate sami priložnost pa ga seveda ukradete. Kako ste npr. Pivčevo pribijali na zid, ko je na stroške občine dobila nastanitev in pogostitev. Vi ste sedaj isti, na stroške države imate plačan dopust. Če bi imeli pokončno držo, bi rekli ne. Aja pa še to. Vedno slišim odgovore, da s tem pomagamo slovenskemu turizmu. Če vam je tako mar za slovenski turizem mu lahko pomagate s svojim denarjem, brez bonov. Da niti ne omenjam kako so nekateri turistični ponudniki nesramno zvišali cene zaradi bonov. Oni bi se morali potruditi za svoje preživetje z znižanjem cen in boljšim odnosom, ne pa da imajo potuho s temi boni. Najbolj žalostno pa je, da so bone prvi izkoristili tisti, ki v življenju niso nič prispevali v državni proračun. Nekateri delavci na drugi strani nimajo časa za dopust in koriščenje bonov.
Slovenec596, 15.07.2021 ob 08:40
Že pred nekaj dnevi sem zasledil podatek da je porabljenih že skoraj polovica prvih turističnih bonov. To se mi zdi zanimivo in zelo zaskrbljujoče. Se ljudje zavedate, da so turistični boni naš državen davkoplačevalski denar in da ga bo potrebno vrniti. Lahko se ljudje malo zamislite. Na eni strani grajate vse politike, ki kradejo državen denar, ko pa imate sami priložnost pa ga seveda ukradete. Kako ste npr. Pivčevo pribijali na zid, ko je na stroške občine dobila nastanitev in pogostitev. Vi ste sedaj isti, na stroške države imate plačan dopust. Če bi imeli pokončno držo, bi rekli ne. Aja pa še to. Vedno slišim odgovore, da s tem pomagamo slovenskemu turizmu. Če vam je tako mar za slovenski turizem mu lahko pomagate s svojim denarjem, brez bonov. Da niti ne omenjam kako so nekateri turistični ponudniki nesramno zvišali cene zaradi bonov. Oni bi se morali potruditi za svoje preživetje z znižanjem cen in boljšim odnosom, ne pa da imajo potuho s temi boni. Najbolj žalostno pa je, da so bone prvi izkoristili tisti, ki v življenju niso nič prispevali v državni proračun. Nekateri delavci na drugi strani nimajo časa za dopust in koriščenje bonov.
Prav razmišljaš, jaz sem odločno rekel NE in jih nebom koristil. Prav tako se mi zdi tudi kilometrina pravi nateg?.
Jaz sem jih izkoristla in bom tudi letošnje. Ker vračali bomo itak vsi ne glede na to ali jih bomo porabili ali ne. Vračali bomo tudi vsa povračila za čakanje na delo, ki ste ga koristili in vse dodatke.
Verjemi ko bo treba vračat ne bo nič važno kdo je kaj koristil in koliko vračali bomo vsi zaposleni in to je to.
Se strinjam, vračali jih bomo v vsakem primeru ne glede kdo jih je koristil. So pa boni kaplja v morju. Ste pozabili na razne dodatke, ki so jih nekateri prejemali, od medicincev do tistih, ki so doma skrbeli za lastne otroke.
Drugače pa mislim, da bo drugih bonov tudi le toliko vnovčenih, če ne še manj. Prvič zato ker so jih zahebali z glavno dejavnostjo, drugič jih pa marsikje sploh ne bodo jemali zaradi birokracije pri vnovčenju.
Tudi tisti, ki ne boste koristili bone, boste vračali, tako da vam tukaj morala nič prav ne pride. Res je tudi, da so mnogi ponudniki zaradi bonov dvignili cene storitev, kar se jim bo na dolgi rok zelo slabo poznalo, saj se tam ljudje ne bodo več vračali. Slaba reklama je hujša od dobre. Nekdo je napisal zaplet zaradi birokracije – res je, Slovenčki ne znajo drugega kot papirčke prekladat in tipkat, da delovnik mine. Iz pisarne vodijo državo in pišejo zakone – butalci.
Forum je zaprt za komentiranje.