Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kok je super zjutraj

Kok je super zjutraj

Tam 6, 6.30 bit na sprehodu. Mimo his, vrtov, njiv…ko vsi se spijo. Le kake mucke se zjutraj pretegujejo in se ti vrzejo pod noge, da jih pocartas…kjut…?

Vceraj in danes zjutraj okrog 19, 20 stopinj. Prav paše da malo v roke in telo zazebe.

Edini problem, rosa. Mokra trava. Superge mokre. Kjer je visoka trava pa trenirka mokra spodnji del.

20210715-065836

Meni je bolj vsec jutranji sprehod po plazi kje ob morju.

Odgovor na objavo uporabnika
Darinka670, 15.07.2021 ob 07:41

Meni je bolj vsec jutranji sprehod po plazi kje ob morju.

Se strinjam.

Sem pa morja ze malo sita. Ma ne konkretno morja, ampak nabijanje nog po asfaltu ob morju. Pa sence ni.

Se sprehodim, nagledam naravo. Navonjam vseh cvetlic, trave in sena…ravno do 8h potem se kam v trgovino skocim, pa domov.

Me pa zalosti, danes sem videla ob vinogradih 3 zaklane zajcke in 2 srne. Ne vem ali delajo to psi, ko gredo nekateri tu ob 23h s psi, pitbuli in podobne sorte. Ali so druge zivali. ??

Tukaj ce grem zvecer, se tezko sprehajas, vsi imajo spuscene pse in pol ti pit bul laufa gor in dol med vinogradi ter preganja zajce, srne. Neprijetno je ko se ves razjarjen postavi pred tabo, ne ves al naprej al kam.

Ena pitbulka je toliko simpaticna. Samo je problem, da ko me vidi skoci name in me skoraj zvrne, polize po obrazu.

Druga so pa manjsa scena spuscena in ti uleti na nogo, pa zacne grist, ali se s povodcem zamota okrog noge ona in lastnica. Ce jo ima na povodcu to dela zanalasc. Ta zenska sprehaja 1 psa, vcasih tri.

Zna bi dizaster ce jih sprehaja tri, vsi tri pod noge, se zapletejo s povodci, te grizejo, skacejo. Eno leto sem jo trpela, zdaj nazadnje, ko sem imela tezave z vrtoglavico in ravnotezje, pa da se mi njeni 3 psi opletajo okrog nog in se moram vrtet, da grem ven iz klobcica. Sem kar psa prijela pod trebuscek z nogo in lepo malo v zrak. Nisem ga brcnila, ampak malo vrgla da je scene zacvilil.

Baba je ponorela in ekipa z njo ki sprehaja pse. Sem ji rekla nisem dolzna to prenasat vec, imam tezave z zdravjem in lahko padem. Namesto da bi razumela, me je se odrinila da sem padla. In se nisem mogla pobrat, vrtelo se mi je. Naslednjic je ponovila vajo. Jaz pa spet psa vrgla v luft, malo visje kot prej in njej pokazala palico da jo bom. Nahrulila sem jo, da zdaj bezi od mene.

Nesramnost.

Kot sem lani vzela s sabo sorodnico, 93 let. Se hodi, bolj pocasi. En cas je imela palice za se opirat. In ta vesca s temi psi, iste fore. Na koncu je to starko kar porinila na tla. Pridem nazaj, ker sem sla hitreje in dlje hodit, ona pa vsa umazana od blata in tack sedi ob robu.

Ce tako pogledam, folk ni vec normalen. Namesto da imas sproscen sprehod, te stresira ena vesca s 3 psi.

Pa sem sama lastnica psov, ma se nikoli moj pes ni tekel in skakal po drugih ljudeh, ali jih grizel, hotel zvrnit. Nikoli nikogar ne ” posiljujem” s psom.

Sprehod zjutraj po lepi zeleni naravi. Temperature ravno prave. Ne zamenjam za nobeno morje, še manj plažo.

Po jutranjem sprehodu pa pase petelinji zajtrk.

Šnelca, tole je pa res lep sprehod. Je tam levo na sliki jarek z vodo?

Ampak to, da puščajo lastniki tem psom zadovoljevati morilske nagone, to pa ni ok. Poslikaj in javi lovcem, da odstranijo te morilske pse :

Navsezgodi zjutraj je najlepse..

Vsako jutro, že leta.

Naredimo ene 5-7 km še pred kofetom. Pozimi včasih prestavimo na popoldan, če je recimo ledeno –  ni se za v temi hecat po klancih.

res lepo, 15.07.2021 ob 11:16

Šnelca, tole je pa res lep sprehod. Je tam levo na sliki jarek z vodo?

Ampak to, da puščajo lastniki tem psom zadovoljevati morilske nagone, to pa ni ok. Poslikaj in javi lovcem, da odstranijo te morilske pse :

Ne levo ni vode.

Zal levo se najdejo kake kosti srne.

Dobro da si me spomnil/a glede lovcev, tuhtam kam to sporocit da bo prav in lovcev se nisem spomnila v tej situaciji.

Ce zberem pogum drugic poslikam in objavim, vem, je grdo.

Na desni strani dol od vinograda, pa je voda in tam skacejo psi notri ven.

Ena gospa koze privezuje okrog trt, da se pasejo ves dan na tujem. Dejansko so vse trte unicile, mlade poganjke.

Je pa grdo to na sprehodu naletet na tak masaker, bogi zajci in srne. ?

Lepo bo tudi cez dober mesec ali slaba dva, pozobat kak crn grozd. Njami.???

Rada s knjigo vcasih posedim in kaj v miru po sprehodu preberem.

Slike niso lepe! So pa danasnje.

Teren mi je ok, prostorno za hodit, zjutraj ni nikogar tako zgodaj. En del je pokosen in urejen, drugi pa ne.

20210715-064033

To je slikano iz okna pisarne na Letaliski cesti 5?

Stara slika.

Strogo odvezana, ko ni nikogar. Ta pes cetudi je bil odvezan, se drugi osebi ni priblizal.

20191010-182236

Od prve slike zgoraj je pa pogled na vinograd dol. Kjer je tudi pot in sprehajalci psov dol odvezejo psa in ta prosto laufa med vinogradi, preganja srne, zajcke, ljudi.

20191012-173143

Sam vprasam, 15.07.2021 ob 15:56

To je slikano iz okna pisarne na Letaliski cesti 5?

Ne.??

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close