Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Vzeli nam bodo prevoz na delo

Vzeli nam bodo prevoz na delo

Vi vidite, da nem želijo odvzeti del nadomestila za prevoz ne delo? Beri spodaj kakšne spremembe naj bi se uvajale, tako zelo po tihem;

-Znižuje se višina neobdavčenega zneska povračila kilometrine za prihod na delo, in sicer od 0,18 evra na 0,13 evra za vsak polni kilometer razdalje med službo in domom.

-V primeru povračila stroškov za prihod na delo in z dela v višini javnega prevoza pa je po novi ureditvi davčno razbremenjen znesek v višini 30 evrov oziroma v celoti neobdavčen znesek povračila vozovnice za javni potniški promet, vendar zgolj ob predložitvi dokazila o nakupu imenske vozovnice.

-Tako določeni neobdavčeni zneski povračila prevoza veljajo v primeru polne mesečne prisotnosti delavca, v primeru odsotnosti pa se upoštevajo neobdavčeni sorazmerni zneski glede na dneve prisotnosti.

Će ti zaradi kolektivne pogodbe ne bodo mogli zmanjšati nadomestila za prevoz na delo, te bodo pa obdavčili.

Ljudje moji, bomo kar mirno tudi to prenesli?

Nam so zdaj komaj iz 0.10 evra dvigali na 0.13 evra za kilometer. Tako da ne razumem kateri del sektorja si da si dobivala 0.18 evra za kilometer….

Operacija radikalna centralizacija, je zdavnaj zaključena.V kolikor bodo nadaljevali z takimi neumnostmi, bodo iskali kader za nižja delovna mesta, s svečo  sredi belega dne.Ljubljana je rak  rana Slovenije! Zadnji čas bi bil, da nekdo,ki ima ugled, razum, intelekt, in kompetence nekaj ukrene v tem pogledu.

Kakšna centralizacija? Kaj ima to veze s prevozom na delo?

Nekaterim je potrebno narisati, zaposluje se pretežno v Ljubljani, na račun javnega sektorja in uprave. Zadevo servisirajo vsi davkoplačevalci. Je sedaj jasno?

Kakšna je to centralizacija, če ima država s komaj dvema dvema milijonoma prebivalcev čez 200 občin? Čez dvesto županov in pripadajoče občinske uprave. Policija, sodišča, inšpektorati, zdravstvene ustanove, šole, vrtci, centri za socialno delo, javna podjetja so po celi Sloveniji. Vse je to javni sektor.

Nekateri res ne veste, kaj govorite.

Govoriš, kot , da bi bili župani neodvisni, samostojni, pri svojem delu, kar seveda ni res. Odvisni so od podpore Ljubljane, in aktualne oblasti, tako finančno, kot politično. So navadne prodane duše, ker jim je nepomemben razvoj okraja, oziroma pomemnejše so lastne prioritete. Ljubljana se vtika povsod od Luke, do Revoza, kobilarne……  Niti slučajno posamezne občine ne vodijo aktualni župani, vse pomembnejše odločitve prelomi Ljubljana, ali konkretneje parlament, to je gola realnost, izjema jeseveda samo šerif od Saraorci. To je eden od ključnih razlogov, da ni napredka, oziroma  razvoja celotne Slovenije.

ja koliko so vam pa plačevali do sedaj potne stroške? Nekaterim so jih nabijali v nebo in se na tak način izogibali davkom. za JS je bilo do sedaj 8 centov na km, v čem je torej problem? saj vam lahko delodajalec še vedno plača več, samo bo tudi to obdavčeno.

Na tak način se ljudem, ne bo splačalo vozit iz Kopra, ali Ajdovščine v Ljubljano. Tistih 300e višja plača, ne odvaga porabe prostega časa, in obrabe osebnega avtomobila.

Ljubljana se ne vtika v nič. Državna oblast se pa vtika, zato je oblast.

verjetno za prevoz dobiva mesečno karto za avtobus, mi nikoli nismo dobivali kilometrine, delam pa v gospodarstvu

Končno nekaj pametnega. Še boje bi bilo da se to ukine. Niti ene prednosti ni pri plačevanju tega dodatka ampak so same slabosti, razen to da nekateri fajn služijo na ta račun. S tem se spodbuja vožnja v bolj oddaljene kraje in s tem povečuje gužva na cesti, onesnaževanje okolja, delavec je manj efektiven saj je več časa na cesti, ni toliko doma… Firma bo tistega, ki ga bo zares hotela boje plačala če bo to problem  (tega nebi bilo veliko ker je povsod dovolj kadra) ali pa se bo pač preselil.

Odgovor na objavo uporabnika
večina nas, 15.07.2021 ob 07:49

verjetno za prevoz dobiva mesečno karto za avtobus, mi nikoli nismo dobivali kilometrine, delam pa v gospodarstvu

Povrnejo ti v višini mesečne karte za avtobus, ampak jo moraš dejansko imeti in predložiti. Tako je po novem. Jaz bom namesto 57€ kot sem dobivala do sedaj (vrednost mesečne karte za bus za mojo relacijo), dobivala 30 €. Če bi šla preračunavat kilometrino, pride še manj. Porabim pa benzina zagotovo več samo za službo v celem mesecu tja in nazaj, je bilo kar realno tistih 57€. No, zdaj bomo pač plačevali iz svojega žepa tudi za potne stroške.

Samo politično podobni župani dobijo denar, za projekte, to dejstvo pove dovolj.Kdo je dovolj politično podoben o temu odloča parlament. Dejstvo je, da so vse vladajoče stranke do sedaj izvajale radikalno centralizacijo. Izjema je le sds, in v tem pogledu jim dam prav. V glavnem  ta gospodarski model. oziroma pravljica, kako Ljubljana vleče celo Slovenijo je popolnoma zgrešen, nerealen, neizvedljiv,in občutno predrag za dolgoročno servisiranje.

podpiram, 15.07.2021 ob 08:00

Končno nekaj pametnega. Še boje bi bilo da se to ukine. Niti ene prednosti ni pri plačevanju tega dodatka ampak so same slabosti, razen to da nekateri fajn služijo na ta račun. S tem se spodbuja vožnja v bolj oddaljene kraje in s tem povečuje gužva na cesti, onesnaževanje okolja, delavec je manj efektiven saj je več časa na cesti, ni toliko doma… Firma bo tistega, ki ga bo zares hotela boje plačala če bo to problem  (tega nebi bilo veliko ker je povsod dovolj kadra) ali pa se bo pač preselil.

Ma saj to so prenovili že pred 2 leti, tista kilometrina, ki so jo odredili, zagotovo ni pokrila dejanskih stroškov prevoza, torej se tudi do sedaj ni splačalo vozakat iz Kp v Lj. Se pa je splačalo, če so se recimo štirje ali pet zmenili in šli z enim avtom. To se še vedno splača, glede tega torej ni nobenih sprememb. Nasrka navaden človek, ki ima recimo normalne vožnje iz predmestja v mesto kakih 12 km ali manj, pa mu ta borna kilometrina ne pokrije stroškov. Ja, vse bi bilo okej, če bi se istočasno plače pa povečale, ampak marsikje so šle celo dol. Skupaj s tem pa še toliko bolj.

da ne govorim o tem, kako so se v korona časih ljudje množično prijavljali po vikendih in zidanicah……………….

Nobeden ne razglablja, o tem zakaj se je potrebno voziti v Ljubljano? Potrebno je ustvariti delovna mesta na periferiji, potem bo nesmiselno razpravljati ,o 13 ali 18 centov po kilometru.

Problem je, ker imajo različna merjenja. So si že tako organizirali, da imajo nekatere klike več kot drugi. Svakinja je defektologinja in dela na dveh šolah, zaposlena pa je na zavodu za otroke s posebnimi potrebami. Oni so si izborili, ker so menda mobilni, da se jim računa bencin veliko več kot navadnim smrtnikom- kot je bilo pred več leti. Na mesec dobi 150€ samo prevoza, pa je šola, ki je najdlje od nje, 15 km, kamor pa gre samo enkrat na teden, drugače je v dveh šolah, ki sta 3 in 4 km oddaljeni od njene bajte. Spada v izjeme, zanje ne velja to o avtobusih, benzin pa dobijo z višjo tarifo. Istočasno ena učiteljica, ki dela na eni od teh šol in se vsak dan vozi 14 km v eno smer, dobi 34€.  In lahko si mislite, da marsikatera branža spada v izjeme. Recimo poslanci zagotovo, pa še marsikdo.

Pa saj so se sindikati (ja tisti prekleti nepotrebni zajedalski sindikati!) zvunili in so uredbo spet spremenili nazaj na max 0,18€!

Anonimno 3571, 15.07.2021 ob 08:11

Nobeden ne razglablja, o tem zakaj se je potrebno voziti v Ljubljano? Potrebno je ustvariti delovna mesta na periferiji, potem bo nesmiselno razpravljati ,o 13 ali 18 centov po kilometru.

ni se potrebno. pridni, delovni in iznajdljivi podeželani bodo pa ob subvencijah za razvoj podeželja in manj razvitih množično začeli odpirati nova delovna mesta.

Pa tisti, ki delajo od doma, lahko to počnejo od koder hočejo.

Ta prevoz na delo je itak skregan z zdravo pametjo in se ga je izkoriščalo (no če sem pošten se ga še vedno) kjer koli se ga je dalo. Pač živeti blizu podjetja prikazovati pa da se čez pol slovenije voziš vsakodnevno in pokasirati.

Moja bivsa firma je imela logiko da…ce si se od dalec prijavil blizje so spremenili in zmanjsali kilometrino.

…ce si se od blizu prijavil dlje jo NISO povecali.

Problem je bil sploh pri kaksni porokah itd, ko se se ljudje DEJANSKO preselili.

Sama sem bila preblizu, da bi dobila karkoli placano.

Pridem v sluzbo in mi rece sef, da grem iz kraja a v kraj b. Sem samo komentirala, da nimam placano, da sem brez avta v sluzbi, naj mi da sluzbenega, (ki ga pa nikoli ni bilo na voljo).

Ker je bil dober sef, sva se dogovorila, da grem vprasat partnerja, takrat se fanta, ki me je vozil v sluzbo in delal v istem podjetju ali mi on posodi avto, da grem sluzbeno v drugi kraj.

Partner je menjal sluzbo letos. Pa rece njegova nova “direktorica”. Kje si prijavljen? Pri starsih.

Je rekla “spremeni si naslov, da bos pri partnerici in otrocih, ki zivijo dlje” (vozi se dejansko iz tega naslova).

No, je bila vsaj brca v rit, da smo si naslove zrihtali tako kot treba.

Jeba238, 15.07.2021 ob 06:27

Nam so zdaj komaj iz 0.10 evra dvigali na 0.13 evra za kilometer. Tako da ne razumem kateri del sektorja si da si dobivala 0.18 evra za kilometer….

To so tisti, ki dobivajo 6+€ za malico in ne tisti, ki dobijo 4€. Pač polne riti.

To se bos spet poznalo samo revežu. Bogate riti bodo to drugje noter dobile.

Revež, 15.07.2021 ob 16:08

To se bos spet poznalo samo revežu. Bogate riti bodo to drugje noter dobile.

Nisem revež, torej sem po tvojem bogata rit (v resnici srednje bogata rit). Če mi misli delodajalec zmanjšati nadomestilo za prevoz na delo, bom delal od doma. Če jim to ne bo ustrezalo, bom svojo srednje bogato rit prestavil k delodajalcu, ki mu ne bo problem nagraditi dokazano dobrega dela.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close