Juznjaki in oblacenje v kvazi drage cote
V soseski imamo eno juznjasko familijo. Jaz jih ne razumem. Mulci vsi povrsti obleceni v neke kvazi drage blagovne znamke cunj, fotr vozi starega BMWja, na katerega blazno veliko dajo, zena nasarjena kot carovnica, dolgi, umetni nohti, kricece kvazi dizajnarske trobice, uhani… Pa vsi vemo da oba delata za minimalca in so cote fejk, uvozene iz bosne. Zakaj imajo doloceni juzni bratje potrebo po furanju nekega imidza, ceprav nekateri dobesedno nimajo za burek? V isti soseski uspesen slovenski podjetnik pa se nikoli tako sarasto ne obnasajo in oblacijo.
Ljudje, ki imajo kaj v glavi, ne čutijo potrebe, da se bi našemili in poskušali ven kazat, da so bogati.
To, da se pa v ponaredke oblačih je pa itak za kozlat. Kaj vem, če nimam denarja za nakup Adidasove trenirke ali pa Berghausove jakne, bom pač kupila neko cenejšo varianto neznane znamke. Nikakor pa ne ponaredkov. Nakup ponaredkov je zame podpora lopovom, kriminalcem. Namreč ponaredki so kriminal. Razen, seveda, če bi mi podtaknili. V Slovenijo načeloma ne bi smeli uvažat ponaredkov pa se sigurno kaj izmuzne. V BIH pa je to vse dovoljeno, ker so pač država polna kriminala.
V glavnem, če kupuješ ponaredke, je to znak, da imaš puhlo glavo, znak nerazgledanosti, neumnosti.
So ljudje, ki so revni pa so vseeno pametni in razgledani, taki ne bodo take šare nase navlekli.
Firbcna sosedica2, 14.07.2021 ob 21:18
V soseski imamo eno juznjasko familijo. Jaz jih ne razumem. Mulci vsi povrsti obleceni v neke kvazi drage blagovne znamke cunj, fotr vozi starega BMWja, na katerega blazno veliko dajo, zena nasarjena kot carovnica, dolgi, umetni nohti, kricece kvazi dizajnarske trobice, uhani… Pa vsi vemo da oba delata za minimalca in so cote fejk, uvozene iz bosne. Zakaj imajo doloceni juzni bratje potrebo po furanju nekega imidza, ceprav nekateri dobesedno nimajo za burek? V isti soseski uspesen slovenski podjetnik pa se nikoli tako sarasto ne obnasajo in oblacijo.
Hahaha, TI pač nikoli ne boš vedelo, če so cunje original ali ne. Zakaj, pa veš samo 🙂
Pri nas imamo teh opankarjev malo več. Kako je s cotami sicer ne vem, ker se osebkom ne približujem, vem pa da deci vozjo stare BMWje, obvezno črne, babe pa bele. Pa obvezen zaščitni znak je kurblanje avtomobilov na mestu in nabijanje arabske muske. Da se jih sliši in opazi. Mislim, da gre tu za en hud manjvrednostni kompleks.
Sicer tako kot ste že marsikateri ugotovili so ti osebki drugače vsi več ali manj brezposelni ali na minimalci (drugače ne more bit ker ne znajo dobro Slovensko) in v socialnem stanovanju, ki jim ga plačam jaz iz davkov. To vemo več ali manj vsi normalni, zato mi ni jasno koga farbajo s temi zgonenimi uvoženimi Bosanskimi Motornimi Wozili s trikrat prevrtenimi kilometri za 10 jurjev na lizing.
Hud manjvrednostni kompleks, 14.07.2021 ob 22:59
Pri nas imamo teh opankarjev malo več. Kako je s cotami sicer ne vem, ker se osebkom ne približujem, vem pa da deci vozjo stare BMWje, obvezno črne, babe pa bele. Pa obvezen zaščitni znak je kurblanje avtomobilov na mestu in nabijanje arabske muske. Da se jih sliši in opazi. Mislim, da gre tu za en hud manjvrednostni kompleks.
Sicer tako kot ste že marsikateri ugotovili so ti osebki drugače vsi več ali manj brezposelni ali na minimalci (drugače ne more bit ker ne znajo dobro Slovensko) in v socialnem stanovanju, ki jim ga plačam jaz iz davkov. To vemo več ali manj vsi normalni, zato mi ni jasno koga farbajo s temi zgonenimi uvoženimi Bosanskimi Motornimi Wozili s trikrat prevrtenimi kilometri za 10 jurjev na lizing.
A tebe v Lidlovh cunjah pa nobena bejba ne pogleda hohohoho. JEŽEŠTNA 🙂
Neučakana, 14.07.2021 ob 23:02
A tebe v Lidlovh cunjah pa nobena bejba ne pogleda hohohoho. JEŽEŠTNA 🙂
Ja res kupim pogosto kakšne superge pa majico pa trenirko v Lidlu in Hoferju. Enostavno zato ker, ko grem iz službe se ob avtocestnem izvozu ustavim da pokupim špecarijo in je še ta zadeva tam in vzamem. Nimam cajta postopat po štacunah in si ogledovat to in ono, tako kot brezposelni južni. Pri nas se dela. Nakupljene lastniške nepremičnine, bajto in tri stanovanja je treba vzdrževat, pa še kakega novega kupit za otroke. Simpatij pa je na to kar nekaj. Ženske pač iščejo gnezdo. Lp
Oni s temi BMWji farbajo predvsem svoje, ko se peljejo dol na balkan k sorodnikom. Revčki Bosančki potem mislijo, da ima žlahta pri takem avtomobilu, v Sloveniji dnara kot pečka in da se jim cedita samo med in mleko… V bistvu pa velika revščina. Ja, gre za manjvrednostni kompleks. Gre pa to tudi meni zelo na živce, ker se dejansko ne počutim lagodno okrog takih oseb s takimi avtomobili in v taki noši. Delujejo kot eni zvodniki, katerih pisarna je v avtomobilu (ko ga laufajo na mestu in onesnažujejo okolje). Žalostno kakšno kulturo smo si navlekli. Pa smo Slovenci sicer fejst delaven narod, ki da veliko na dom, ampak južnih se to bolj malo prime. Ko imajo star BMW, mislijo, da so dosegli vrh sveta.
Farbajo svoje, 14.07.2021 ob 23:13
Oni s temi BMWji farbajo predvsem svoje, ko se peljejo dol na balkan k sorodnikom. Revčki Bosančki potem mislijo, da ima žlahta pri takem avtomobilu, v Sloveniji dnara kot pečka in da se jim cedita samo med in mleko… V bistvu pa velika revščina. Ja, gre za manjvrednostni kompleks. Gre pa to tudi meni zelo na živce, ker se dejansko ne počutim lagodno okrog takih oseb s takimi avtomobili in v taki noši. Delujejo kot eni zvodniki, katerih pisarna je v avtomobilu (ko ga laufajo na mestu in onesnažujejo okolje). Žalostno kakšno kulturo smo si navlekli. Pa smo Slovenci sicer fejst delaven narod, ki da veliko na dom, ampak južnih se to bolj malo prime. Ko imajo star BMW, mislijo, da so dosegli vrh sveta.
Ne nakladaj kakšno kulturo smo si navlekli, ker so taki kot mi. Iste značajske lastnosti, razlika je samo v tem da ma večji procent južnakov še večje pomankanje dobrega okusa kot ga imamo mi. Manjši procent pa boljši okus kot mi.
Kot pomankanje okusa se šteje vse že našteto v tej temi in to kako se nekateri čefurji oblačijo, medtem ko kot tisti manjši procent, ki ima boljši okus kot mislim fante, ki seveda kot južnaki dajo dosti na zunanji izgled a imajo za razliko od njih dober okus. Te vidiš oblečene še bolje kot slovence.
Problem pri južnakih, torej južnih narodih naše bivše skupne države, je da imajo nekatere iste negativne lastnosti, kot mi Slovenci in to je zavidanje tistim, ki imajo več in pretvarjanje, da nam gre dobro. Prištejmo pa še občutek majhnosti.
Avtorica pravi, da jih ne razume, torej očitno ni bila dosti dobra in učljiva opazovalka v živlenju, ker že izkušnje z Slovenci, bi bi jo lahko naučile kaj se dogaja z to družino.
Gre se za občutek manjvrednosti, kot ste pravilno sklepali mnogi. Morda so bili prej še revnejši, kot zdaj ko so na minimalcu in tudi zelo vrjetno, da sta starša tudi kot južnaka živeča v Sloveniji občutila predsodke in vzvišenost nekaterih nestrpnežev.
Take stvari lahko zaznamujejo človeka in ga še bolj porinejo v takšno vedenje.
Nekateri pa se radi tako izpostavlajo, ker je za njih to upor.
Poglejte samo une LGBT na paradah kaj počnejo. Torej vaša perverzna tradicionalna heteronormativna družba brez vsakega okusa je izumila karikaturo pe.dra(saj vidite kakšni klovni so bili pe.dri v preteklosti v holllywoodskih filmih), in potem se te LGBT-jevci na paradah podtrudijo, da so še hujši klovni in karikature.
Pač vsi tradicionalisti, konzervativci ki se nagibate k tradicionalnim vrednotam, ste bolniki, ki povzročate to transvestijo. Transvestijo imate v sebi, pa ne nujno zato ker tako zgledate, ampak ker to povzročate. Da ne govorim o temu v kake klovenske čudake ste vedno šemili ženske.
Jaz vidim takole našemljene tudi klene Slovence in Slovenke. Umetne kičaste nohte ima kar nekaj sodelavk, od katerih so enakovredno zastopane te s popolnoma slovenskimi, kot tudi južnjaškimi priimki in imeni.
Ne vem, zakaj se imate nekateri za boljše, samo zato, ker ste Slovenci. Sama sem južnjaškega rodu, pa se mi navzven to ne vidi. Ker sem poročena s Slovencem, se mi še po priimku ne vidi. Žalostno je, da sem pred poroko veliko težje dobila zaposlitev, kot odkar imam slovenski priimek. Nikjer nisem videla ljudi tako polnih predsodkov, kakor tu v Sloveniji. Že kot otrok v vrtcu sem bila deležna tepeža in zaničevanja, ker kot priseljenka še nisem znala dobro vašega jezika. Brez skrbi, sem se ga do vstopa v šolo naučila tako dobro, da sem v prvem razredu že gladko brala, pisala sestavke, kakršnih marsikateri sošolec niti v petem razredu ni zmogel. Pa to še ni bilo dovolj. Kljub temu, da sem rada pomagala vsem sošolcem pri učenju, posojala radirke in zvezke, sem si nakopala sovraštvo treh klenih Slovencev, ki so se vsak odmor spravili name, me tepli in zmerjali. Zakaj? Zaradi priimka. Prekleta čefurka sem bila.
Zaradi vsega tega vam, separatistom, prav privoščim, da se je na slovenskih tleh pomešalo toliko kultur, da se danes že težko reče, da je katera družina popolnoma slovenska.
Pa lep pozdrav od slovenske državljanke ?
Se strinjam z BIVŠO zgoraj.
Mislim, da smo slovenci v naši prvi polovici samostojnosti zamudili priložnost, da bi privabili v našo državo čim več ljudi z juga, naših bivših državljanov z katerimi smo si delili skupno državo, zgodovino, naše kulture so se mešale in imamo podoben jezik. Zdaj pa nismo več dovolj dobri za njih in hodijo v zahodno in severno Evropo.
Mi pa bomo mogli sem voziti filipince.
In če še dodam smo slovenci kot južni slovani lep narod, medtem ko so tajužni še lepši. Črnogorci so npr.najvišji in najbolj atletsko grajeni v evropi(vrjetno tudi najlepši).
Torej oni bi še bolj pomagali k izboljšavi naših genov. Tako pa se glede na to kok malo nas je gonimo med sabo in bomo čez 2000 let zgledali kozt mutanti.
Bivša, 15.07.2021 ob 05:12
Jaz vidim takole našemljene tudi klene Slovence in Slovenke. Umetne kičaste nohte ima kar nekaj sodelavk, od katerih so enakovredno zastopane te s popolnoma slovenskimi, kot tudi južnjaškimi priimki in imeni.
Ne vem, zakaj se imate nekateri za boljše, samo zato, ker ste Slovenci. Sama sem južnjaškega rodu, pa se mi navzven to ne vidi. Ker sem poročena s Slovencem, se mi še po priimku ne vidi. Žalostno je, da sem pred poroko veliko težje dobila zaposlitev, kot odkar imam slovenski priimek. Nikjer nisem videla ljudi tako polnih predsodkov, kakor tu v Sloveniji. Že kot otrok v vrtcu sem bila deležna tepeža in zaničevanja, ker kot priseljenka še nisem znala dobro vašega jezika. Brez skrbi, sem se ga do vstopa v šolo naučila tako dobro, da sem v prvem razredu že gladko brala, pisala sestavke, kakršnih marsikateri sošolec niti v petem razredu ni zmogel. Pa to še ni bilo dovolj. Kljub temu, da sem rada pomagala vsem sošolcem pri učenju, posojala radirke in zvezke, sem si nakopala sovraštvo treh klenih Slovencev, ki so se vsak odmor spravili name, me tepli in zmerjali. Zakaj? Zaradi priimka. Prekleta čefurka sem bila.
Zaradi vsega tega vam, separatistom, prav privoščim, da se je na slovenskih tleh pomešalo toliko kultur, da se danes že težko reče, da je katera družina popolnoma slovenska.
Pa lep pozdrav od slovenske državljanke ?
Za bivšo….tudi jaz vidim isto, pa sem “klena slovenka”. S takimi se če je le mogoče sploh ne pogovarjam, ker če je pa kaj bolj patetičnega od tega da si za dosežek jemljejo nekaj na kar niso mogli vplivat – kraj rojstva oz. nacionalnost staršev. Kakšen luzer moraš to bit da ti je edini dosežek/edina stvar zaradi katere se počutiš “več” nekaj kar nisi sam dosege. Patetično.
V ponaredke, fejk zlato, pisane nohte ipd. pa se šemijo ljudje brez okusa, ne glede na nacionalnost. Pač tako si slabo finančno stoječi ljudje predstavljajo da živijo/izgledajo ljudje, ki so boljše finančno stoječi. Kar je smešno ampak ok. Ne vem še nikoli videla kraljico v majici z Gucci napisom na joških :). “višji sloji” nosijo oblačila kjer znamke niso vidne. Zaradi kakovosti in kroja. Ne zato ker guči gor piše. Še avte delajo brez raznoraznih oznak za ravno take ljudi, ki ne želijo bit oglasne deske.
Forum je zaprt za komentiranje.