Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kamere za nadzpr dogajanja okrog hiše

kamere za nadzpr dogajanja okrog hiše

Pozdravljeni,

v planu imamo nabavit kamere , zunaj hiše, za snemanje dogajanja v okolici tako podnevi kot ponoči. Pomembno je, da se posnetki hranijo. 

Prosim za vaše izkušnje, mnenja, priporočila glede znamke kamer in podjetja, ki v SLO prodajajo in montirajo. 

Vsake informacije bom vesela. 

Lp.

Big brother nas vse opazuje.

Najprej si preberi kje in kako sploh lahko snemaš. Kontaktiraj varnostno službo in ti bodo oni povedali.

is your best friend.

… odškodnino, a ne?

Kaj vse smo mi ujeli na kamere, za objavit in se čudit! A največje zadovoljstvo je, ko ti nekdo laže v obraz, ti pa mu pokažeš posnetek. Pfff Od uriniranja na sosedov avto, do kraje, zalezovalcev, celo prometno nesrečo, ni da ni.. Policisti so nam svetovali pred leti ko smo imeli eno težavo zaradi kraje spodnjega perila, ki se je sušilo na sušilniku pred vrati. Posneli smo pa toliko več, da mi je le žal da jih nismo montirali prej! Na začetku so se sosedje pritoževali, kasneje jim je še kako prišlo prav, v teh letih večini. Ni to napačno, jaz sem za to, da se montirajo kamere povsod, pa naj vsak pazi kaj počne in ne bo težav.

Odgovor na objavo uporabnika
Splača se, 14.07.2021 ob 23:18

Kaj vse smo mi ujeli na kamere, za objavit in se čudit! A največje zadovoljstvo je, ko ti nekdo laže v obraz, ti pa mu pokažeš posnetek. Pfff Od uriniranja na sosedov avto, do kraje, zalezovalcev, celo prometno nesrečo, ni da ni.. Policisti so nam svetovali pred leti ko smo imeli eno težavo zaradi kraje spodnjega perila, ki se je sušilo na sušilniku pred vrati. Posneli smo pa toliko več, da mi je le žal da jih nismo montirali prej! Na začetku so se sosedje pritoževali, kasneje jim je še kako prišlo prav, v teh letih večini. Ni to napačno, jaz sem za to, da se montirajo kamere povsod, pa naj vsak pazi kaj počne in ne bo težav.

Ne dajajte zagona ljudem, ki bodo zlorabili vaše nič hudega sluteče izkušnje. Na daleč se vidi, kdo rabi odškodnine in ima največ težav s sosedi. Ne nasedajte izmišljenim zgodbam.

Odgovor na objavo uporabnika
Spet nekdo rabi odškodnino, 14.07.2021 ob 23:27

Ne dajajte zagona ljudem, ki bodo zlorabili vaše nič hudega sluteče izkušnje. Na daleč se vidi, kdo rabi odškodnine in ima največ težav s sosedi. Ne nasedajte izmišljenim zgodbam.

Mi nikoli nismo od nikogar iskali nobene odškodnine, smo pa zadovoljni z vsemi ugotovitvami in priporočam vsakemu. Jaz lahko vedno z dvignjeno glavo grem po mestu, naj me ujame 100 kamer, kdor se pa potika okoli mojega doma pa sploh s slabimi nameni, imam pravico vedeti. Za nekatere človek nikoli ne bi rekel! Pa smo jih ujeli…

Lahko snemaš okoli svoje hiše, dvorišče, vrt, do ograje če je, kar ni več tvoje pa ne. Torej, kamere ne smejo zajemati oz biti usmerjene tako, da po prosti volji  snemaš še sosednjih zemljisc, bodisi javna ali zasebna.  Kajti, če ni soglasja oz privolitve lastnika zemljišča, lahko kazensko odgovarjaš. Ter secodskodninsko.

Lahko se obrneš tudi na Policijo, ker imajo v svojih vrstah tudi strokovnjaka, ki si poslopje ogleda, nato pa glede na situacijo svetuje ustrezno mesto za postavitev kamere in ustrezen kot snemanja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close