Novih bonov nihče ne vzame ali gre za janševo natego vlade
kamor sem poklical na obalo v gostilne novih bonov nihče ne vzame. Jaz sem mislil, daje to obvezno za gostince pa očitno delajo kar hočejo. Kakšna državae ej. Boni so zame natega. V kapitalizmu bi moral imeti možnostizbire kam boš šel v gostilno, kle jo pa nimaš saj skoraj nihče ne vzame bonov, še več, kamor sem klical jih ne vzame prav nihče, dejali so, da se oni s tem ne bodo ukvarjali.
Na obali in ostalih turističnih krajih folk stoji v vrsti za prostor na terasi ali v gostilni. Zakaj bi imel kdo interes jemat bone in si delat delo s tem, če ima polno ljudi, ki plačajo s kešom? Ne rečem nekje, kjer promet šepa, na obali pa sigurno ne. Tudi v našem kraju je skoraj iluzija, da boš dobil prostor po dvanajsti.
Tesla602, 13.07.2021 ob 13:43
Ce nimas za v gostilno in fehtas s boni,ostani doma (ce imas dom) ! REVA
Mene bi bilo SRAM kam it in placat s boni!
Boni so ravno tako denar. Se spomnim pred leti ko smo imeli študentje bone pa so se gostinci tako grdo obnašali do nas kot da nam dajejo zastonj hrano. Enkrat sem dobil med krompirjem hrbtenico ribe s tem da je bila moja riba še nedotaknjena to pomeni da sem dobil krompir od prejšnjega gosta, ki je ribo pojedel krompir pa ne. Smo pa bone plačali, razliko do polne cene je pa plačala država in žalostno je da se na bone ne gleda kot denar. Še bolj žalostno bi bilo da bi storitve prodažili do te mere da si z bonom na istem kot brez njega. Skratka žalostno kak poden so lahko ljudje.
Robi567, 13.07.2021 ob 17:35
Mafija psihopatska pa je hotela za socialce uvesti bone.
S tem bi psihopati določene ljudi še bolj ponižali.
Če dobijo vsi boni niso nič slabega, če imate polne riti pa plačujte. Ko se pri Rdečem križu pomaga, ljudje pridejo, mu gaš riž, moko, obleke in podobno in je to to. Če nimajo rade volje vzamejo. Turistični boni so pa za vse, tudi z namenom spodbujanja lokalnega/državnega gospodarstva, ker ti zapraviš pri Slovenskem gostincu on pa lahko da bo naročnik pri tvojem podjetju… Če Slovenec porabi denar na tujem od tega nimajo slovenski delodajalci prav nič.
Anonimno 7117, 13.07.2021 ob 17:39
Če dobijo vsi boni niso nič slabega, če imate polne riti pa plačujte. Ko se pri Rdečem križu pomaga, ljudje pridejo, mu gaš riž, moko, obleke in podobno in je to to. Če nimajo rade volje vzamejo. Turistični boni so pa za vse, tudi z namenom spodbujanja lokalnega/državnega gospodarstva, ker ti zapraviš pri Slovenskem gostincu on pa lahko da bo naročnik pri tvojem podjetju… Če Slovenec porabi denar na tujem od tega nimajo slovenski delodajalci prav nič.
Uh kolk se sekiram, če slovenski delodajalci nimajo nič od tega:-)
Leeleenrpr, 13.07.2021 ob 17:55
Glede na to, kakšni so bili lani zapleti okrog tega, kje se lahko unovči bon, za kakšno storitev, kdaj…. Čisto razumem gostince, da so previdni in bodo raje malo počakali.
problem je v tem, da bi morali imeti nekoga, ki bi sedel pri računalniku in preverjal stanje vašega bona, vnašal podatke na furs in izpolnjeval obrazce, ko bi vi jedli, da bi na koncu lahko izdali račun… Torej dodatnega zaposlenega… Drugo je pri nočitvah, ko so zneski višji in večina ostane vsaj par dni, da sobodajalec v miru izpolni, kar mora.
Pri nočitvah so vrednosti višje, ker so za vse luknje cene prilagodili na cene bonov ( ki krijejo samo nočitev z zajtrkom – prejšnji boni). Prej si za ta denar dobil polpenzijon. Razumem gostince, da se jim za par obrokov ne splača pobirat bonov, ampak za kakšno večje slavje, bi bilo že za razmislit.
Forum je zaprt za komentiranje.