Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Zajčji mladiči -prosim za izkušnje

Zajčji mladiči -prosim za izkušnje

Pozdravljeni, imamo 2 zajca oz. par 1 zajklo in 1 zajca. Skupaj sta že od otroštva oz. ko sta bila dovolj stara za oddajo, sicer sta iz različnega gnezda. Oba se zdita prijatelja se ne kregata in ne tepeta… Sedaj pa me zanima ker so zajci na prostem oz. zagrajeni v mreži na srednje veliki površini, če bi lahko bil zajec zraven mladičev ali bi jih pobil? Zanima me ker bi res rad zajca imel zraven in ga nebi oddal.

jaz sem imela podobno situacijo – oba sta bila free-roaming in živela v stanovanju, tako da sta imela oba prost dostop do škatle, kjer sem imela mladičke. Ampak samec se jim ubistvu nikoli ni približal, samo samička..tako da je bilo vse ok, nobene agresije ali kaj podobnega.

Ne vem kako je pri hišnih kuncih, pri rejnih kuncih samca in samice ni pametno imeti skupaj. Slej ko prej se zgodi, da samec poskusi naskakovat samico, ko ona ni pri volji in takrat ga lahko samica resno poškoduje, celo kastrira. Prav tako imajo samice, sploh ko so mladiči še v gnezdu, rade mir, velja celo pravilo, da se mladičev takrat ne sme dotikati, saj jih lahko samica zavrže. Ko bo skotila, mora biti gnezdo z njo vred  izolirano. Ko bodo mladiči prilezli iz gnezda pa ne vem, naše samice (imamo belgijske orjake) vedno dajejo vtis, kot da bi rade mir, zato nismo samca nikoli spuščali ven poleg njih in mladičev.

Zajci niso ne buziji ne lezbe. Če so različnega spola se pofukajo in to je to!

najprej bi morala vedet ali imaš zajce ali kunce. sta dve popolnoma različni vrsti, tudi skrb za mladiče je kot vse ostalo pri obojih povsem drugačna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close