Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pralni stroj brez elektronike

Pralni stroj brez elektronike

Se da pri kakšni firmi kupiti pralni stroj starega tipa? Meni moj drži že več kot 20 let in sem zelo zadovoljna. Smo pa imele s kolegicami, sodelavkami že več debat, kako današnji nagajajo in se kvarijo. Zato me zanima, če se še da kupiti klasičen pralni stroj brez elektronike. Hvala.

Se da, tisti začetni cenovni razred in res delujejo zelo dobro. Recimo vstopni modeli različnih firm. Jaz se turških stvarem (Beko in podobno izogibam) je pa še nekaj drugih proizvajalcev.

Vse se da kupit. Na Aliansa poglej.

Brez elektronike ne.

Ker nihče niti več ne izdeluje mehanskih programatorjev in starih asinhronskih motorjev.

Jaz imam enega taksnega za prodat. Se lahko zmeniva, ce si zainteresirana.

Kaj govoris bedarije. Poznam druzinsko podjetje v BIH ki izdeluje pralne stroje brez elektronike in brez elektrike. Vodo napeljes kar iz zleba na hisi.

Odgovor na objavo uporabnika
Robi567, 11.07.2021 ob 17:51

Brez elektronike ne.

Ker nihče niti več ne izdeluje mehanskih programatorjev in starih asinhronskih motorjev.

Ni mislila dobesedno brez elektronike, ker programator in tehtnico ima tako skoraj že vsak. Verjetno je mislila tiste dodatne brezvezne funkcije.

Kakšno tehtnico ?

Če crkne na pralnem stroju tisto glavno vezje(računalnik), to se me je meni zgodilo po cirka 6 letih, se včasih da popravit tako da naložijo ponovno program in lahko začne nazaj delat normalno, če pa to ne gre, imajo pa na servisu včasih kakšno vezje od starega pralnega stroja ali pa popravijo tvojega. V končni fazi pa lahko kupiš tudi novo vezje cirka 100-200€, odvisno kako je matično podjetje in pooblaščeni servis oderuški z maržami, je pa tako da cenejši kot je nov pralni so navadno tudi deli potem cenejši, tako da jaz bi ti svetoval nov pralni stroj- vstopne modele, kjer ni veliko dodatnih stvari. Imaš tudi vstopne modele z inverterjem. Potem pa če kaj po garanciji crkne se pa popravi. Tisti vstopni modeli nimajo nekaj veliko elektronike.

VOX Electronics ima taksen pralni stroj, ki ga ti isces.

Mislim da v Rusiji se izdeljujejo taksne pralne stroje.

Čeprav obvladam elektroniko, sem pristaš – mehanskih programatorjev itd. Sem kar nekaj PS s kosovnega odvoza spet oživil in mi lepo delajo.

Verjetno sem s temi klasičnimi PS oskrbljen do svojega 108 leta. Če katera potrebuje, naj javi.

Vesel oče

Kitajci v Gorenju ti ga sestavijo po narocilu, ce zelis.

Vesel oče, 11.07.2021 ob 22:14

Čeprav obvladam elektroniko, sem pristaš – mehanskih programatorjev itd. Sem kar nekaj PS s kosovnega odvoza spet oživil in mi lepo delajo.

Verjetno sem s temi klasičnimi PS oskrbljen do svojega 108 leta. Če katera potrebuje, naj javi.

Vesel oče

Jaz bi potrebovala enega takšnega ‘starodobnega’.  Ni mi mar poraba elektrike, vode, šparanje s čimerkoli bmk. Najbolj pomembno mi je, da za pranje porabi dovolj-dosti vode (tole novodobno sranje porabi tako malo vode, da je pol perila še suhega, oziroma, da so po končanem pranju na perilu suhi madeži, kamor voda niti pogledala ni).  Je sploh še mogoče kupiti pralni stroj, v katerem bi se perilo dejansko ‘kopalo’ v vodi??

poglej indesite, tisti iz dna lestvice….bolj mehansko ne vem če bo šlo

whitecow neprijavljen, 12.07.2021 ob 00:14

poglej indesite, tisti iz dna lestvice….bolj mehansko ne vem če bo šlo

Whitecow, se popolnoma strinjam z vašim mnenjem:  trenutno imam Indesita, osnovni model IWD71482. Uspelo mi ga je dobiti pred 3 leti (zastonj na podarim.si). Najboljši stroj v mojem življenju. Še vedno pa dodajam vsaj 6 l vode pred vsakim večjim pranjem.

Je še kakšen, ki bi ga vi priporočali, ki bi porabil več vode?

Anonimno 6352, 11.07.2021 ob 18:16

Če crkne na pralnem stroju tisto glavno vezje(računalnik), to se me je meni zgodilo po cirka 6 letih, se včasih da popravit tako da naložijo ponovno program in lahko začne nazaj delat normalno, če pa to ne gre, imajo pa na servisu včasih kakšno vezje od starega pralnega stroja ali pa popravijo tvojega. V končni fazi pa lahko kupiš tudi novo vezje cirka 100-200€, odvisno kako je matično podjetje in pooblaščeni servis oderuški z maržami, je pa tako da cenejši kot je nov pralni so navadno tudi deli potem cenejši, tako da jaz bi ti svetoval nov pralni stroj- vstopne modele, kjer ni veliko dodatnih stvari. Imaš tudi vstopne modele z inverterjem. Potem pa če kaj po garanciji crkne se pa popravi. Tisti vstopni modeli nimajo nekaj veliko elektronike.

Haha par let nazaj sem v Leclercu kupil NOV Indesitov pralni stroj za 100 €. Ker je bila meja za brezplačno dostavo do doma 300 € sem potem na koncu vzel tri. Je*iga vem, da se sliši grdo potrošniško, ampak zaenkrat mi še lepo dela prvi pralni stroj. Ko bo ta crknil samo menjam. Se pa strinjam, da tako početje ni etično. Pralni stroji ter ostala elektronika bi morali zdržati dlje in zato povsem razumem avtorico teme.

Hvala vam za odgovore in nasvete. Si bom zapisala znamke, ki jih priporočate.

V Indiji mislim da se izdelijejo mehanicne ves masine.

Pametni pisejo, butasti si pa zapomnijo.

Anna B., 12.07.2021 ob 00:30

Whitecow, se popolnoma strinjam z vašim mnenjem:  trenutno imam Indesita, osnovni model IWD71482. Uspelo mi ga je dobiti pred 3 leti (zastonj na podarim.si). Najboljši stroj v mojem življenju. Še vedno pa dodajam vsaj 6 l vode pred vsakim večjim pranjem.

Je še kakšen, ki bi ga vi priporočali, ki bi porabil več vode?

da je mehanski in porabi več vode…..težko….Da se špekulirati in vzameš tistega ki ima recimo večjo kapaciteto pranja, pa da ma kak + manj, oz. zdaj po novem da je bolj proti sredini abecede, kt pa proti začetku kar se varčnosti tiče

jaz mam Miele, ma možnost regulacije količine vode, ter tudi lahk določiš število izpiranj. Podoben hec vem da ma en ariston, sam maš pa zadaj elektroniko.  V obeh prierih, pri miletu pa še ceno

Vzemi kakega večjega indesita recimo 8,9, magari 10 kg, pa glej da bo čim bolj potrate, imaš pa možnost tudi tudi prečekirati navodila za posamezen stroj na netu (indesit.it), tako da če imaš čas in uživaš v primerjavi porabe in podobnih zadev ni panike. Se da marsikaj staknt

Drugače okej so tudi aristoni, sam je zadaj elektronika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close