Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kaj odgovorite na razgovoru

Kaj odgovorite na razgovoru

Zakaj naj izberemo ravno vas?

Zakaj ste vi primernejši kandidat?

Kaj pričakujete od zaposlitve?

..

Ne vem za kakšno mešanje megle iščejo kader s takimi vprašanji, ampak mene so ponavadi spraševali na osnovi življenjepisa bolj poglobljeno kaj sem počel na prejšnjih delovnih mestih. Ko imaš že nekaj kilometrine in znanja, bi moral ti njih vprašati zakaj bi delal pri njih za plačo, ki ti jo ponujajo. Resno, komu se postavlja taka vprašanja?

Odgovor na objavo uporabnika
Blup glup, 10.07.2021 ob 23:03

Zakaj naj izberemo ravno vas?

Zakaj ste vi primernejši kandidat?

Kaj pričakujete od zaposlitve?

..

Nisem se prijavil/a za to službo zato, ker nimam pojma in bo kar bo, ampak ker ustrezam iskanim pogojem in imam izkušnje ter iščem točno to, kar je v opisu delovnega mesta. Poleg tega potrebujem službo in denar in sem pripravljen/a v to delo veliko vložiti, da boste vedeli, zakaj se me vzeli.

To pa jaz žal ne morem povedat, ker nisem videl/a drugih poslanih prošenj.

Pričakujem dobro plačo za dobro opravljeno delo in fer odnos.

odgovori, 11.07.2021 ob 00:06

Nisem se prijavil/a za to službo zato, ker nimam pojma in bo kar bo, ampak ker ustrezam iskanim pogojem in imam izkušnje ter iščem točno to, kar je v opisu delovnega mesta. Poleg tega potrebujem službo in denar in sem pripravljen/a v to delo veliko vložiti, da boste vedeli, zakaj se me vzeli.

To pa jaz žal ne morem povedat, ker nisem videl/a drugih poslanih prošenj.

Pričakujem dobro plačo za dobro opravljeno delo in fer odnos.

Zelo dobri odgovori, sem si shranila. ?

Razen zadnji odgovor, sem prepričana, da bi bil redko kateremu delodajalcu danes všeč, ker plačilo je vedno tabu.

Grongi, 11.07.2021 ob 12:23

Zelo dobri odgovori, sem si shranila. ?

Razen zadnji odgovor, sem prepričana, da bi bil redko kateremu delodajalcu danes všeč, ker plačilo je vedno tabu.

V firmi, kjer je denar tabu tema, si ne zelim delat!

Na vsakem razgovoru vprasam za placo in jim tudi jasno povem, da financno premalo cenijo delo, ce je placa prenizka.

Jaz npr. prvo kar povem je – vse bom naredila kar mi boste rekli. Se vedno sem dobila sluzbo v prvo.

Tale zadnji del mi je zanimiv. Citiram – pricakujem dobro placo za dobro opravljeno delo in fer odnos. Kje to? V prljavem Balkanu. Prosim te. Ne fantaziraj.

Neumna vprašanja, 10.07.2021 ob 23:11

Ne vem za kakšno mešanje megle iščejo kader s takimi vprašanji, ampak mene so ponavadi spraševali na osnovi življenjepisa bolj poglobljeno kaj sem počel na prejšnjih delovnih mestih. Ko imaš že nekaj kilometrine in znanja, bi moral ti njih vprašati zakaj bi delal pri njih za plačo, ki ti jo ponujajo. Resno, komu se postavlja taka vprašanja?

Jaz tudi ne vem kakšne službe so to da vas take neumnosti sprašujejo. Mislim če oni ne vejo zakaj bi raje mene zaposlili kot nekoga drugega pol jim težko pomagam.

Mene običajno sprašujejo bolj vsebinske stvari, še več pa jaz spašujem. Mogoče je razlika ker imam službo in samo tipam če je kje kaj boljšega. Vedno vprašam kakšna je kultura med zaposlenimi v podjetju, kako je z dopusti, nadurami, izobraževanji, nagradami, napredovanjem, kdo bo moj nadrejeni….in jasno tudi povem kakšno plačo pričakujem. Vem pa v kakšnem rangu se lahko gibljem. Povem pa seveda tudi kaj ponujam, če rabijo da jim ponovim svoj CV :).

Meni je tisto vprašanje “povej kaj o sebi” najbolj čudno.

Glede plače pa, jaz rečem, da hočem več kot trenutno imam. Potem pa povem je je moj bruto trentno = napihnem za 100 eur + trenutni bruto.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close