Gnjili slovenci
Kr nekdo, 07.07.2021 ob 21:23
Iz kje si pa ti? Iz Afganistana
po tem kam je vtaknil črko J, bi rekel da iz balkana.
Avtor, če smo pa tako gnili, zakaj si pa tu? Zakaj nisi v Bosni? Ali še bolje v Nemčiji, v sirskih in turških stanovanjkih getih. Tam take kot si ti, čakajo z odprtimi rokami in se cedita med in mleko, bureki, kebabi in frizraji paa so na vsakem vogalu. Za vas je to raj!
jugič, 07.07.2021 ob 22:29
po tem kam je vtaknil črko J, bi rekel da iz balkana.
Avtor, če smo pa tako gnili, zakaj si pa tu? Zakaj nisi v Bosni? Ali še bolje v Nemčiji, v sirskih in turških stanovanjkih getih. Tam take kot si ti, čakajo z odprtimi rokami in se cedita med in mleko, bureki, kebabi in frizraji paa so na vsakem vogalu. Za vas je to raj!
Se strinjam. Dobro si napisal.
Smešen si, 07.07.2021 ob 22:45
Gnjili. Sedi 1. ??se vidi ,da si bil v šoli dosti odsoten od pouka.
Ma Saj ima lahko samo ala pametni telefon. Bolj ko je pameten, bolj autocorrect nagaja. Na j sem našla v stavku. Nisem avtor/ica. Če bi pustila autocorrect, pol od tega bi bilo narobe. Pa pametnega imaš ?????
Sem iskala post, 3 dni že kolnem Pošto Slo. Saj bi padla v vido, ko poštar že 3 dni govori, da zvoni, če ne bi druga dostavna zvonil, pa sosedje, ker zvonec dela, a Glih pri Pošti Slo crkne ? Pogledaš kaslc, je že vse not, razen pište, kjer te čaka brez zvonjenja. Ker so navajeni, da nobenega ni ponavadi. Kere narodnosti je kdo se ne vtikam. Nekam mi gre, ker zvonec dela), drugo ponekod je samoumevnost. A naj zahtevam urnik, ampak tudi ne moren, ker gredo stvari tudi preko Pošte Slo. Meni zvonec dela normalno. Danes lahko sosedje potrdijo. Pa jaj, jezna sem tudi sama lahko kdaj. Pred pol ure nazaj sem jih klicala. Naenkrat tudi za Pošto Slo dela zvonec ?????? Pa pi no, Glih pred tem zvonec pri nas ne delal, ja sigurno no, tri f day, še jutri ali ponedeljek. Je bil že, no ja, druga dostava res, sosedje, da, tudi res, Pošta Slo, samoumevno, pildek v kaslc. Ker smo ponavadi v službi. Sedaj sem se pa nekaj časa raje jezila, predno povem, da mi zvonec normalno dela. Saj bi bilo lušno tja do pošte po šele 16. uri. Samo me oči malo bolijo, ko so nekatere zunaj v vrsti kot razstavni eksponat. Saj me ne briga, enkrat sem pofotala in vprašala v Indijo, če imajo oni tudi tako pred Pošto. Kolk smeha ??? Pol pa men kao zvonec ne dela jao, ker drugega, kot da si jezen, na prvo žogo ne pride v poštev. Pa da se kam premakne širokoritna. A pol naj še pol ure na soncu čakam? Ja gotou. Saj sem našla taprav post, kjer se jezite ne? Zaenkrat sem za 3 dni rešila, pa ne bi nič rekla, če ne bi drugi dokazovali, da zvonec dela.
Sorry, ne rabiš realizirati, ker si citirana. ? Al pa dej, ker je odort post za jezo ?
Afnna, 08.07.2021 ob 09:58
Slovenci smo kar o.k. in smo lahko ponosni. Tisti, ki so najveckrat junaki crne kronike, tisti ki v zaporih predstavljajo Veliko vecino so oni, iz bivse Juge.
Pri vsakem narodu so dobri in slabi ljudje in to kar tako generalizirati je malo čudno.
Nam ko smo bili oškodovani (rop stanovanja) je bil storilec Slovenec, ko sem hodil s punco in ko sva se razpravljala mi je grozila s kuhinjskim nožem tudi Slovenka, ko sem treniral šport in je nekdo vsem ukradel telefone v slačilnici Slovenec, ko me je na cesti kot pešca povozil nek voznik in mi kasneje namesto da bi me vprašal če sem v redu, še grozil da mi bo ne vem kaj naredil in razbil in ne vem kaj še vse- tudi Slovenec… tako da verjetno zavisi od človeka do človeka in njegovih življenskih izkušenj. In že če pogledamo politiko, kako naj bi bile nekatere ovadbe politično motivirane in kdo naj bi za njimi stal in kako so v nekaterih strankah škodoželjni samo zato ker oni niso na oblasti in da blatijo celo Slovenijo na račun njihovih egoističnih interesov, je bolje da neham pisat…
Mojo sorodniki pravijo da Slovenci nikoli nismo znali skupaj držat, zato pa da je država tako majhna kot je in narodna zavest tako nizka kot je. Še na 30 letnico proslave se potiki ne morejo udeležiti, pa je bila proslava vseh Slovencev ne samo koalicije. Koalicija pride in tudi lahko gre, država pa ostane. Torej tudi tu se kaže ta Slovenska škodoželjnost in favšija, da nekaj “protestirajo” in ne pridejo na proslavo. To ni protest to je egoizem. Ga ni opravičila da se neki “visoki” predstavniki političnih strank ne udeležijo 30 letne proslave. Vsaka vlada bi lahko kaj bolje naredila, recimo jaz se ne strinjam s privatizacijo zdravstva, pa da so sprostili cene goriv in še mogoče kakšne malenkosti, ampak generalno gledano se zelo trudijo, večinoma delajo dobro ampak če se v kakšni stvari ne strinjam bom pa potem imel dolg nos in vsako stvar ki jo naredijo kritiziral? Ne ne bom, ker ogromno je bilo narejenih dobrih stvari. V strankah je pa tako kot bi gledal soseda, tudi če se naredijo dobre stvari, se kritizira in to samo zato ker je to naredila neka druga stranka.
Anonimno 6577, 08.07.2021 ob 13:19
Mojo sorodniki pravijo da Slovenci nikoli nismo znali skupaj držat, zato pa da je država tako majhna kot je in narodna zavest tako nizka kot je. Še na 30 letnico proslave se potiki ne morejo udeležiti, pa je bila proslava vseh Slovencev ne samo koalicije. Koalicija pride in tudi lahko gre, država pa ostane. Torej tudi tu se kaže ta Slovenska škodoželjnost in favšija, da nekaj “protestirajo” in ne pridejo na proslavo. To ni protest to je egoizem. Ga ni opravičila da se neki “visoki” predstavniki političnih strank ne udeležijo 30 letne proslave. Vsaka vlada bi lahko kaj bolje naredila, recimo jaz se ne strinjam s privatizacijo zdravstva, pa da so sprostili cene goriv in še mogoče kakšne malenkosti, ampak generalno gledano se zelo trudijo, večinoma delajo dobro ampak če se v kakšni stvari ne strinjam bom pa potem imel dolg nos in vsako stvar ki jo naredijo kritiziral? Ne ne bom, ker ogromno je bilo narejenih dobrih stvari. V strankah je pa tako kot bi gledal soseda, tudi če se naredijo dobre stvari, se kritizira in to samo zato ker je to naredila neka druga stranka.
drži skupaj! In Slovenci smo potegnili skupaj ob osamosvojitvi. Potem nam ni bilo treba več ker živimo v dokaj normalni državi, kjer se menda ne rabimo bat za lasten obstoj. Drugače je seveda na jugu. Tam pa so skregani vsi z vsemi, revni kot cerkvene miši, večina je itak izseljenih…. Ja tam pa so potem nacioanalisti. Pa še politika jim potem prodaja nacionalizem, ker jim druge revščine ne more.
Pa še nekaj je treba vedeti. V visoko razvitih državah (kar Slovenija je, ker smo v OECD) se razvije individualizem. in Slovenska družba je v 30ih letih prešla iz zmerno individualistične družbe v visoko individualistično družbo. Seveda se potem balkanskim revčkom, ki pa prihajajo iz kolektivistične družbe (to je pač po sili razmer, da sploh preživijo), vse skupaj zdi čudno in nesramno. Ampak tako pač je. Avstrija, Nemčija, Švica itn. delujeta na enakem individualističnem sistemu kot Slovenija. Balkan, Afrika, Rusija, Azija itn. pa na kolektivističnem.
Forum je zaprt za komentiranje.