Kako iti naprej brez nikogar?
Sem sama, trenutne brez službe, brez otrok in brez prijateljstev. S starši nimam stikov, zaradi težavnih odnosov. S partnerjem s katerim sva bila skupaj 25 let, sva šla sporazumno narazen.
Čas sem preživljala samo s partnerjem in sama. Ne vem, kako narediti, da bo življenje spet normalno steklo. Počutim se sama, žalostna. Zelo hudo je.
Če boš hotela kaj spremeniti boš morala sama.
Imaš kakšen hobi? Mogoče se pridružiš kakšni skupini.
Vključi se v kakšno prostovoljno dejavnost, tam boš zagotovo koga spoznala. Pa daj priložnost ljudem. Življenje brez prijateljstev verjamem da je prazno. Ne se samo na enega zanašat. Spoznavaj ljudi. Vzdržuj stike. Daj kdaj pobudo da se dobite. Povabi kdaj koga k sebi na kavo.
Pa splaniraj si dneve, da ne bo vedno vse eno in isto ker drugače lahko hitro v kakšno depresijo zapadeš.
Hodi na sprehode, preberi kakšno knjigo, vpiši se v knjižnico, če te kaj zanima je sedaj super čas da se kaj novega naučiš, imaš na internetu ogromno izobraževanj zastojn.
Ti verjamem. Kaj ko bi za začetek pristopila do kakšnega društva, postala del nekakšne skupnosti, športnega kluba, …? Da si vsaj obkrožena z ljudmi in imaš zaradi več druženja več možnosti spoznati koga, pridobiti prijatelje, vsaj začasno odmisliti težave? Spletne klepetalnice in skupine na družbenih omrežjih tudi niso slabe, le poskrbi za redno druženje v živo, ker mi smo družabna bitja in potrebujemo to bližino. Zelo pomagajo tudi redne masaže, ljudje ki so sami pogosteje obiskujejo salone, saj je dotik zdravilen za osamljenost. Moj nasvet je, najdi si nek hobi, morda sprehajaj pse iz zavetišča, s časom lahko kakšnega posvojiš, ki te bo redno peljal na sprehod 😉 in boš čutila to pristno ljubezen in zvestobo. Če imaš pogoje za to, če ne so še vedno opcije..
Drži se in nikar se ne zapiraj med 4 stene. Pojdi ven na sonce, zrak, v naravo. Veliko ljudi je osamljenih in komaj čakajo družbo
tek na trim stezi za začetek disciplinirano vsak dan, če imaš sklepe zdrave, ali vsaj dve uri hoje. Si brez dela in službe in nekako si moreš zapolnit dan. V takih primerih ti tud keš ne pomaga, če ga imaš dosti (ker pač nimaš družbe) ker verjetno ga spet nimaš toliko, da bi šla na potovanje okoli sveta, če si bi to želela seveda. Če si pa gibalno omejena pol pa zna bit problem, ker enostavno moreš bit na istem mestu. Vseeno v dobi interneta je vse tisto kar te lahko na internetu zanima dan prekratek.
Forum je zaprt za komentiranje.