Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Samoplačniško UZ dojk Lj

Samoplačniško UZ dojk Lj

Prosim za priporočilo kam naj grem.

Na CBD metelkova (pred 2 tedni) po pregledu in mamografiji imam predviden UZ septembra. Do takrat ne bi rada čakala…

Sem zatipala bulico, počakala en menstrualni cikel ampak je ostala. Sedaj je mimo še ena menstruacija, bulica je večja, zrasla je tudi v podpazduhi.

Priporočili so mi Hipokrat, dr. Podkrajšek, ampak preden se naročim bi rada slišala še vaše izkušnje.

Najlepša hvala že vnaprej.

“zdrava” 42 letnica

Brezveze UZ, se itak ne vidi kaj točno je, je zelo nezanesljivo. Vztrajaj na biopsiji. Mene je os. dr. takoj poslala, ko sem imela bulico. Sploh nisem bila na UZ. Res šparajo kjer ni treba.

Jaz hodim v Ginekologijo Bežigrajski dvor.

Vsako leto hodim na preventivne preglede k dr. Podkrajßek na ultrazvok trebuha, včasih tudi prsi, pa uz mehkih tkiv, ker imam ful bulic po telesu. Kar pojdi, će je kaj nevarnega bo takoj prepoznala. Z njo se res lahko pogovoriš o vseh strahovih in tegobah.

Pri mlajših od 50 je mamografija zelo nezanesljiva. Tudi UZ je bolj tako, jaz se na to ne bi zanašala. Edino z biopsijo se dejansko pregleda tkivo in jasno ugotovi ali je maligno ali ne.

Odgovor na objavo uporabnika
Dobra zdravnica, 02.07.2021 ob 11:04

Vsako leto hodim na preventivne preglede k dr. Podkrajßek na ultrazvok trebuha, včasih tudi prsi, pa uz mehkih tkiv, ker imam ful bulic po telesu. Kar pojdi, će je kaj nevarnega bo takoj prepoznala. Z njo se res lahko pogovoriš o vseh strahovih in tegobah.

Ne zavajaj, noben še tako vrhunski dr. ne more z UZ ugotoviti, če je tkivo rakavo. Lahko sklepa po nekih indicih, ampak potrdit ali ovrečt pa ne more, je nemogoče.

Hvala.

Jutri bom poklicala na Metelkovo in vztrajala na biopsiji.

Bulica je poleg zgornjega dela dojke zrasla nova še na podpazduhi (bezgavka?), na pregledu je še nisem imela, zatipala sem jo dva dni nazaj.

Babica je imela raka na dojki, ni je več med nami.

UZ so mi predvideli datum septembra, če bom čakala bo vse skupaj trajalo pol leta in pol bodo pa rekli kje sem hodila tolk časa. Uf, strah ima velike oči.

Rada bi da naredijo biopsijo in me pomirijo z negativnim izvidom. Kako jih prepričati?

Sestra je imela na začetku leta zatipano cisto, vse klinične znake, pa so jo po takojšnji mamografiji in uz naročili na biopsijo.

Mene pa “tenstajo”…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close