A obstaja takšna ženska?
37 let. S tetovažami, kaj je s tem narobe, v službi nihče ne ve za njih, varanje…ženske varamo v primeru ko nam pri partnerju nekaj fali, pozornost, ljubezen, drugače zvesta lahko do smrti. Nimam družbenih omrežij, tradicionalne vrednote ja. Razen seks pred poroko, nujno da ja. A si lahko ti tako brezmadežen? Ni ženitna ponudba tole, samo vprašanje zate, če si ti tako iskren sam v sebi in sam s sabo, glede na to kar iščeš. Pa lep večer še naprej
Anonimno 1509, 02.07.2021 ob 00:21
A obstajajo v Sloveniji še kakšna ženska srednjih let npr okoli 25-35, ki nima tetovaž, ni agresivna/živčna, nima zgodovine varanja (da je bila v prejšnjih zvezah zvesta), da spoštuje tradicionalne vrednote in da nima družbenih omrežij kot so fejsbuk, tviter, insta gram, gugle? Verjetno ne..?
Jaz sem, samo izpadem dolgočasna, nezainteresirana, brez življenja, povrhu pa še slabe izkušnje zaradi katerih se je za moje zaupanje potrebno “predolgo” truditi.
Pač na prvem zmenku hočejo vsi PsihoPiške, da jih zabavajo ali pa koš za svoje čustvene smeti. Jaz blestim pri chitchat in na ta 10. Zmenku, ko skuham večerjo; ko mi ni problem prinesti pir med fuzbal tekmo ali ko pride tvoja familija na obisk in sem všečna tipovim babicam, nečakom in družinskemu psu (z mamicami je preveč konkurence)…
Ampak do takrat običajno ne pride, ker se ob prvem živjo ne podelam od psihoze, na žurkah ne plešem po mizah in tujih naročjih, v restavraciji se ne hvalisam v tri PM in ne hodim na “wau” počitnice za “insta”, ki jih plača sugar daddy. Poleg tega, da se me ne more “poswajpat” na Tinderju medtem ko sedim za sosednjo mizo v lokalu (pa pošteno povedano, ne zelo verjetno tudi ne bi, ker ne “skrbim dovolj” za zunanjost).
Da ne bo pomote – niso vsi moški isti, niso vse ženske iste, ampak vedno mi dvigne pisker ta dvoličnost in blodnje: če iščeš “športnike” ne greš v McDonald’s in jok “zakaj jih ni” ampak greš v fitnes in na trim steze, potem pa povabiš na solate in proteinski šejk. A ne?
Ženske, ki nimajo socialnih omrežij ne najdeš na socialnih omrežjih. Takšne kot si opisal sam označiš za “ni vredno truda” na prvi pogled, potem pa na Tinderju delaš “muuu” zakaj tista, ki si jo posvajpal zaradi provokativnih slik, ne želi biti tradicionalna žena in mati, ter živet za gospodinjstvo, ampak bi kar šla na počitnice v eksotične kraje. Muuu tele, muuu.
Pa še enkrat – jezna sem na dvoličnost in nerazum… Niso vsi isti, ampak ta mentaliteta je preveč tolerirana v družbi. Nihče ni All-in-one multifunkcijsko orodje.
MarijaMagdalena, 02.07.2021 ob 01:01
37 let. S tetovažami, kaj je s tem narobe, v službi nihče ne ve za njih, varanje…ženske varamo v primeru ko nam pri partnerju nekaj fali, pozornost, ljubezen, drugače zvesta lahko do smrti. Nimam družbenih omrežij, tradicionalne vrednote ja. Razen seks pred poroko, nujno da ja. A si lahko ti tako brezmadežen? Ni ženitna ponudba tole, samo vprašanje zate, če si ti tako iskren sam v sebi in sam s sabo, glede na to kar iščeš. Pa lep večer še naprej
To kar si napisala da ženske varate samo, ko vam nekaj fali, to se mi zdi brez veze razmišljanje. Jaz sem za marsikoga “dolgočasen”. Delu posvetim nekje 12 ur na dan, včasih tudi berem novice, ko ostane kaj čaka pa kak krajši izlet ipd. To je to.
Če nekaj “fali” se pogovoriš, če ne gre se pa sporazmnu razideš pa potem dalje. Ne pa da si v zvezi pa da na dveh stoliš sediš. Jaz tega ne delam niti ko sem samski niti ko sem v zvezi, ker ne maram laži. Sem enkrat šel z eno na pijačo pa je bila zaročena in je hotela afero in seveda ni bilo iz tega nič, ker če ona sebe ne ceni, jaz sebe še zaenkrat cenim.
Starost sem napisal okvirno, tudi če bi bla stara npr. 38 mi je vseeno. Sem nekje v 30ih.
Glede tradicionalnih vrednot sem imel v mislih bolj da to da nima nekih skrajno levih pogledov kjer je vse “normalno” (če ima pa leve ali pa desne poglede mi je pa vseeno, vsaka stran ima kakšno stvar prav), pa da spoštuje starejše, pa tradicijo in kulturo vsake države, pa da ne uporablja kletvic vsakodnevno, pa da je nekako razmerje 50:50 to pomeni da če skupaj živiš da vsak enkrat skuha ali počisti ta to ne počne stalno eden in drug, da ko se o čem odloča so kompromisi in da ni stalno po enem ali po drugem. Pri enih parih stalno ženske komandirajo in izsiljujejo, pri drugih pa moški in nič od tega se mi ne zdi v redu. Pa da ima mogoče tudi kakšno svojo družbo/prijatelje/sorodnike, če jo pa nima pa tudi ne bi nič obsojal.
Pa da ne bo svojih osebnih stvari razpredala in objavljala na družbenih omrežjih celem svetu. Pa tradicionalno tudi v tem smislu kot so bili pari včasih, če je bilo kaj narobe so skupaj prebrodili ne pa naslednjo sekundo iskali novega partnerja. Ko je lepo je lahko vsak skupaj, danes se mi pa zdi da je kak manjši kreg pa že ljudje takoj iščejo druge (to sem opazil pri drugih parih) in se jih mogoče zato toliko loči in je toliko nezvestobe.
Tu preko foruma ne vem kako bi karkoli iskal, ker če bi dajal kontakt je takoj javen, razen če bi si ustvaril neko drugo epošto, saj imam skoz isto e pošto, tema je bolj vprašanje kot kaj druga. Lp
Anonimno 10657, 02.07.2021 ob 08:42
Na koncu ste takšni»čistuni« najbolj zakompleksani. Sam še za v Cerku pa glavo ponižno dol.
Čistun ni prav nihče, vsak dela napake, vsak se moti/zmoti ampak razlika je da eni to opazijo se probajo popravit izboljšat, upoštevajo tudi če jim drugi rečejo to in to me moti, eni/ene so pa tako polni samega sebe da verjetno res sebe vidijo kot popolne in niti ne sprejemajo drugih mnenj ali pa če rečeš eno besedo “narobe” kar ni po njenem/njegov je potem vse narobe ali pa izsiljujejo določene stvari na svoj prefinjen način…
Mi je zamenjalo uporabniško ime tako da še enkrat.
Čistun ni prav nihče, vsak dela napake, vsak se moti/zmoti ampak razlika je da eni to opazijo se probajo popravit izboljšat, upoštevajo tudi če jim drugi rečejo: “to in to me moti”…
Eni/ene so pa tako polni samega sebe, da verjetno res sebe vidijo kot popolne in niti ne sprejemajo drugih mnenj ali pa če rečeš eno besedo “narobe” kar ni po njenem/njegov je potem vse narobe ali pa izsiljujejo določene stvari na svoj prefinjen način…
Pa tudi ne poznam človeka, ki ne bi bil slabe volje in imel slab dan, tako da to je vse del življenja in življenje niso idealni filmi ali idealne pravljične slike objavljene na fejsbuku.
S toliko obsojanja boš težko našel kaj, ker boš vsaki našel napako. Popolnih ljudi ni, hkrati ko sebe in svoje napake skušaš opravičiti, pa veselo s prstom kažeš na tuje in s tem pogojuješ svojo izbiro. Srečno s takšnim razmišljanjem. Pa to ne pomeni, da znižaj standarde, ampak poglej malo globlje. Videz večinoma vara.
Razumem, da si lahko razočaran, morda zaradi preteklih izkušenj, a lažje ti bo če se znebiš predsodkov, pa več možnosti bo, da dejansko najdeš kar iščeš.
Srečno
Kje si pa videl da kogarkoli obsojam? Pišem samo v svojem imenu in to kar sem napisal je samo moj pogled in moje mnenje. Enemu so neke stvari všeč drugemu ne. Vsak ima svoj okus. Meni recimo tetovaže niso všeč nekomu so pa zelo.
Glede Tinderja sem slišal že za primere, ko so se opekli na Tinderju, tako ali drugače in se temu raje izognem. Počne pa vsak sam kar želi…
Tudi glede postave/teže, mi niti ni pomembno, ker če ima človek voljo se lahko hitro spremeni, če jo pa nima pa tudi nič zato. Tudi sam sem včasih bil športnik in sem imel 8x tedensko trening in postavo kot iz “revije”, sedaj pa bolj redko kaj potelovadim in je kakšen kilogram preveč, ker imam druge prioritete. Če bi se pa spravil v telovadnico bi se pa hitro to spremenilo zato tudi če ima nekdo par kilogram preveč me nič ne moti. Bolj je pomemben karakter in podobno razmišljanje.
Poln si predsodkov. Morda tega ne opaziš. Kakorkoli, sem sigurna da se bo našla primerna tudi zate. Samo vztrajaj in ne obupaj. Morda te bo zadelo kot strela z jasnega, ko boš najmanj pričakoval. Očitno tudi ti preveč tuhtaš in se zaciklaš sam v svoje misli. Življenje je v resnici dosti bolj preprosto, največkrat si ga sami zakompliciramo.
Sej bo, bodi kar si. Deluješ fejst moški, pa mlad si še .. vse je še pred teboj in veliko lepega te še čaka.
Če ima človek svoje mnenje in ve kaj mu je všeč in kaj ne, to zame ni ravno predsodek.
Od kar so populoarne aplikacije kot so Tinder, FB in podobno so ambulante SPB polne ampak to se zaradi politične korektnosti v javnosti ne govori. Je pa to javna tajna. Herpes, klamidija, gonoreja, aids, sifilis, hepatitis,… Z vsako “modernizacijo” je kakšen plus ampak včasih je pa več minusov kot plusov in za vsako stvar, ki sem jo napisal, nekako vem zakaj sem jo, je pa še vedno vse napisano samo moje mnenje in ni rečeno da imam prav… Lp.
Ne gre se za mnenje, niti za kriterije, to sem ti že napisala, da je čisto na mestu, da veš kaj želiš in ne odstopaš od tega. Da pa enačiš vse uporabnike družabnih omrežij s kurbarijo je recimo ena izmed takih napačnih interpretacij, kar vsi v isti koš a? In to v dobi, kjer ne moreš prodati niti škatlice cigaretov brez spleta (pa vse bolj gre svet v to smer). Torej vsaka, ki je prisotna na spletu in objavlja je zamenjala vsaj 10 moških, ima spb ? Tako si zapisal. Ni tako. Daleč od tega v veliko primerih, pa tako delaš krivico marsikakšni, s katero bi se morda super ujela, a kaj češ ona ima tattoo in facebook, pa reče p**da in *ebiga ko se raskuri. Če ne odreagira kot ti želiš je kar živčna razvalina, agresivna, pasivno agresivna, ki bi te skuhala za kosilo, ker nekaj ne bo po njeno..mislim, resno? Prav ti je napisala ena zgoraj – poglej se realno pa piši svoje – in + in boš ugotovil, da sam tudi nisi popoln in da je od marsičesa odvisno sožitje 2 ljudi. Da ne govorimo o ljubezni. Kar naštevaš mimo obsojanja in predsodkov so pa normalne življenjske stvari (čiščenje, pospravljanje, kuhanje, druženje…) to pri zdravih ljudeh sploh ni vprašanje.
Na kakšen način pa ti misliš prispevati k njeni sreči in zadovoljstvu v partnerstvu z 12-urnim delovnikom? Recimo. Misliš imeti družino? Otroke? Kdaj pa boš, če te nikoli ni? Kako ji misliš stati ob strani, če bo zbolela?
Ti vidiš samo svoje želje, potrebe, ne razmišljaš pa obsebi kot partnerju in zakaj bi tebe kdo želel do konca življenja? A si ti sposoben biti zvest? Iti čez marsikakšen svoj predsodek, če življenje tako nanese, da ohraniš ljubezenski odnos? A?
Tako, malo se poigraj če si na volji s takšnimi in podobnimi razmišljanji O SEBI.
No in vse skupaj izvira iz tega tvojega ne sprejemanja drugačnosti oz spoštovanja človeka, takšnega kot je. Mora biti kot po načrtu, se obnašati po pravilih, ne odstopati v ničemer, ker če ne je nekaj “narobe” z njim/njo v tem primeru. Je malo bolj okrogla, saj bo shujšala, ni fit, bo natrenirala, ima blond lase, se bo pobarvala v rjavo.. a vidiš da ne sprejemaš, temveč hočeš pod mus, da so realizacija neke tvoje predstave o tem kakšna naj bi bila ženska, s katero bi bil zadovoljen na koncu? Pa misliš da bi? Ne bi. Spet bi imela napake, preglasno bi dihala in preveč pogosto zapirala veke. 🙂 karikiram, a bistvo je to. Če še malo počakaš, bodo v kratkem prišle ven lutke s Kitajske, AI, po naročilu! Boš imel točno tako kot želiš, ki ne bo nikoli tečna, slabe volje, z glavobolom, PMS, …
Glede izsiljevanja kot praviš, manipuliranja, da so polni sebe… to so projekcije, tvoji mentalni filmi, ki v 99% nimajo z drugo osebo nobene zveze ampak le s tvojim dojemanjem situacije. Ti povem iz prve roke. Ljudje imajo svoje meje in jih je treba spoštovati, meje in v prvi vrsti ljudi. To je tako kot da nekoga zabodeš z nožem v srce in potem mu očitaš kaj stoka in zakaj krvavi.
@1509
Ker imam občutek, da sem malo na žulj stopila s svojim komentarjem… (Se sklicujem, da smo neznanci na internetu)
Socialna omrežja si sam omenjal – princip pa ostaja isti. Če iščeš “normalno, klasično” žensko, bo izgledala “normalno in klasično” ter se temu primerno vedla. (Predvidevam, da sprašuješ, ker si nejevoljen, da jih med tvojimi kandidatkami ni oz. Ni dovolj).
Če si sam takšen uravnotežen tip, išči tam kjer se sam nahajaš in na način kot bi sam iskal. Konkretno, (ker si sam omenil, da ne veš kako bi se lotil iskanja na tem forumu,) en vidik je to, da je tvoj kontakt javen, ta drugi pa to, da stopiš z enim neznancem za ekranom v stik brez kakršnegakoli konkretnega oziroma oprijemljivega podatka.
Moj nasvet je bil bolj v smislu realističnih pričakovanj. Če si “dolgočasen” tip, ki išče “dolgočasno” babo, poglej kdo je dolgočasen, ne kdo je zanimiv. Tako kot so športniki v fitnesih in na trim stezah, ne po knjižnicah in McDonald’s; (vsaj povečini/redno ne). Kar ne pomeni, da je spoznavanje v živo brez pomoči socialnih omrežij in tinderjev enostavno ter z zmanjšanim naborom.
Tudi okoli SPB se ne strinjam popolnoma – ni stvar v SO, ampak ljudeh oziroma družbi. Pred 50-100leti je bil tvoj socialni krog vas in je zmanjkalo novih kandidatov, ne želje po tem. Danes je samo na Tinderju socialni krog tolikšen kot uporabnikov. Prilika NE dela tatu.
Forum je zaprt za komentiranje.